4 marka arasinda kararsız kaldım(Arai-Icon-Scorpion-Nexx)

İyi günler yeni ekipman alicam gözüme çarpan 4 tane kask modeli var 1.ci carbon kask Nexx XR2 Carbon Pure fiyatı 1300 lira görüntü itibariyle de çok güzel , diğer bir model de Scorpion Exo 2000 air poleman -1300 tl, icon airframe serisi 1900 tl, diğer bi düşündüğüm kask ise arainin rx 7 serisi veya arai rebel Onlar İn fiyatları 2700 e kadar ulaşıyor rebeller 1800 civari kaska 2000 lira gibi bir şey ayırdim nexx in ve scorpionun ve iconun araiden kalite olarak farkı nasıldır kullananlar ve bilgili arkadaş yardımcı olursa güzel olur.Simdiden teşekkürler

Scorpion beş para etmez, geçmişte ls2 kullandım en az onun kadar kaliteli idi. Nexx xr2 carbonu kullanıyorum gayet memnunum. Malzeme kalitesi umduğumdan çok iyi, işçilik orta halli. Oldukça sessiz, dengeli, havalandırması çok etkili ve vizörü süper geniş. Lakin fiyatlarını motomax fazlaca şişirdi. Eskiden karbon olanı ile aralarındaki fiyat farkı da o kadar değildi. Karbon olmayanına yönelebilirsin maddi sıkıntın varsa değilse karbonu daha hafif tabi onu al derim. Arai kullanmadım bişey diyemem ama bence artık ismiyle yürüyor. O fiyatlara çıkacaksan çok fazla alternatifin var. AGV çorsa(pista gp'ye bulaşma piste çıkmayacaksan), hjc rpha10 plus(fiyat-performans gayet iyidir), shoei nxr, Agv gt veloce(bu da fiyat-performans açısından iyi), bell m5x ve m6 . Iconu da kullanmadım ama ben olsam almam tamamen görselliği düşünen bi marka bence

Son düzenleme:
Icon deyince aklıma bundan başka kask gelmiyor, çok deli ve rahat bir görünüşü var. Param olsaaaaaa bendeeee alsaaaammmm (pazarcı Bune :flower:)

1349-4662-thickbox.jpg

Nexx xr2 carbonu kullanıyorum gayet memnunum. Malzeme kalitesi umduğumdan çok iyi, işçilik orta halli. Oldukça sessiz, dengeli, havalandırması çok etkili ve vizörü süper geniş.

Ben icon air frame ghost carbon kullanıyorum, oldukça sesli bir kask ( daima balaklava ile bile), ben kulak içi kulaklık ile nerdeyse son ses müzik dinlememe ve çene pedi takılı olmasına rağmen 70 - 80 km sonra acaip uğultu oluşuyor kask içinde ve bu uğultu müziği bastırıyor. 150+ hızlarda ciddi rahatsızlık veriyor, vizor kapama mekanizması çok kötü kapatabiliyorsunuz ama kask kafanızda iken açmak imkansız, yine çene havalandırmasını eldiven ile sürüş esnasında açmak zor. 3 aydır kullanıyorum 4000 km yol yaptım bunun 2500 kilometresi uzun yol ve yüksek sürat. Uzun yolda konforsuz diyebilirim rüzgar sesi ve vizor mekanızması nedeniyle.

yukarıda nedenlerden dolayı daha sessiz ve uzun yolda daha konforlu bir kask arayışındayım, nexx xr2 carbon da seçenekler arasında, kullanıcısı olarak daha detaylı anlatabilir misiniz rica etsem. Oldukça sessiz demişsiniz ama sessizlik kavramı kişiye göre algısal olmasa da ne kadar sessiz merak ediyorum. Örneğin 150+ hızlarda kulağınıza rüzgar uğultusu geliyor mu bu uzun sürüşte sizi rahatsız edip yoruyor mu ?

Teşekkürler.

Ben olsam Arai rx7, Shoei (NXR veya gtair) veya Bell M6 bakardım,

icon elime aldığımda o kalite hissiyatını pek uyandırmadı, nexx, scoripon ve hjc de yurtdışında da çok tutulan markalar değil.

Kafana en rahat hangisi geliyorsa bence onu al. Zaten üst seviye kasklarda mekanizma, vizör görüş açısı aynı oluyor.
Bir tek ses olayı değişebilir maalesef onuda bizzat deneme şansın olmuyor.

Mağazaya küçük bir rüzgar tüneli vs yapsalar ne güzel olur. :D

Piste cikmicam kasım aralik ayı gibi mt07 veya ninja300 alicam şuan geçici bi scooter alicam xmax veya pcx daha sonra babam kullanicak agv kasklarina genellikle agresif sürüş yapmiyorsan tercih etme diyolardi ben de emin olamadım iconu ve scorpionu eliyorum arai baya övülen bir marka ama rx7 ler beni bütçe olarak zorlar komple ekipman alacağım için 4 bin falan ayirdim almışken carbon kask almak istiyorum shark race-r larda fena durmuyor agv corsa , bell m6 shoei nxr , nexx xr2 ,shark race r , arai rebel içinden nasil çıkılır bilmiyorum artık kafaya hepsini geçirip bakıcaz

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bende arai rebel var, icon full karbon airframe de kullandım, sessizlik ve havalandırma olarak rebel çok çok daha iyi. Zaten aldığım mağazada arainin test edilmiş kaskı vardı, aynı yere defalarca darbe almasına rağmen hala sapasağlam duran bir kask. Arainin axess modelinin bile piyasadaki her kasktan iyi olduğunu düşünüyorum. Madem bütcen var, arai derim

Selam. Bende Nexx XR2 Carbon Pure modeli kullanıcısıyım. Kask bence fiyatına göre inanılmaz konfor ve sürüş kalitesi sunuyor. Kesinlikle bir beden büyük alınmalı kalıbı dar. Kask el yapımı olduğu için çene hizasını kaplayan hamur tipi plastik yapıştırıcılarda zamanla deformasyon olabiliyor ancak sıcak silikonla hallediliyor kolaylıkla. Ben darlıktan ötürü kaskı kafama takarken pedlerin çıkma sorunuyla karşılaştım. Motomax bir günde ücretsiz olarak kask ped pinlerini değiştirdi ve sorunum çözüldü. Shoei XR1100 kullandım o kasktan çok çok daha kaliteli bir kask kesinlikle. Çok hafif, ses yalıtımı oldukça iyi, görüş açısı geniş. Bence tek noksan tarafı şuanki 1300 liralık fiyatı birde renkli vizör hediye edilmemesi. Vizöre'de 150 lira gibi bir şey bayılmıştım sanırım.

http://hizliresim.com/LamyGV

1100gr carbon stone fiber Marushin RS2 yi tavsiye ederim (kullaniyorum), testlerde yukaridaki markalari fena dovmus..

Para varsa eğer, paranın alabileceği en iyi kask arai rx7, şöyleki al mağazadan motogp ye katıl. rx7 de olay bu.

Arai seneler boyunca motogp olsun sokak olsun her yerde kendini fazlasıyla kanıtlamış bir markadır özellikle rx7 serisi paranın alabileceği en iyi kasklardan biridir. Benim 6 ay kullanma şansım oldu ve bir kaza sonrası kaskı çöpe atmak zorunda kaldım ama kask işini fazlasıyla yaptı ve kesinlikle önerebileceğim bir kask.

Rx7 beni bütçe olarak zorlar açıkçası arainin diğer modelleriyle bu kaskların ses ve konfor bakımından çok farkı var mi arai birazda adini satıyormuş gibi geliyor agv corsalarda fena gözükmüyor gözüme.Nexx carbon pure, agv corsa veya arai rebelden birini alicam sanirim , marushin rs2ye de bir göz aticam teşekkürler tavsiyeniz için

---------- Mesajlar birleştirildi - 07:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:51 ----------

Agv nin özellikle şu kaskına aşırı sempati duyuyorum bir Valentino Rossi hayranı olarak

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Yedekparçası bulunmayan kaskı almayın,Ben Bell almıştım daha önce yanak pedlerinin dikişleri sökülünce Müşteri hizmetlerine mail attım onlar bana Türkiyedeki bayilerine (motoplus'a) yönlendirdiler,ilgilenmediler.
Hiç değilse ebay filan üzerinden yedekparçasını bulabileceğiniz kaskları alın.

Katılıyorum. Herkes koruyuculuğundan falan bahsediyor da, kaska hiçbir şey olmuyor, kaza da yapmıyorsunuz ama bir bakmışsınız ki iç giydirmeler yıkarken yırtılmış. O yüzden, yanlış olsa da kasklara o paraların verilmesini doğru bulmuyorum. Zaten mesela Sharp testine bakıyorsunuz 200 €'luk kaskla 1000 €'luk kask aynı puanı alıyor. Bu fiyat farkıyla pahalısını almam için tek sebep konforu olmalıdır ki o da yoksa bence hiç gerek yok. Bu kask işi motorcular arasında biraz marka ile hava atma işine benzemeye başladı gibime geliyor. İki sene sonra görüntüsünden sıkılmak da cabası...

Yedekparçası bulunmayan kaskı almayın,Ben Bell almıştım daha önce yanak pedlerinin dikişleri sökülünce Müşteri hizmetlerine mail attım onlar bana Türkiyedeki bayilerine (motoplus'a) yönlendirdiler,ilgilenmediler.
Hiç değilse ebay filan üzerinden yedekparçasını bulabileceğiniz kaskları alın.

Hizmet gerçekten önemli. Ben Motomax'a sordum sıkıntı yaşadığımda. Ellerinde yedek parça olmadığını söylediler. Hem Nexx Portekiz'e hemde Motomax'a mail attım. Nexx Portekiz'e biraz suçlayıcı konuştum siz nasıl yedek parça göndermiyorsunuz distribütörünüze diye. 1 haftada parça geldi 1 günde'de uygulayıp kaskımı geri verdiler hiçbir ücret almadan :). Motomax bu konuda çok iyi bana göre özellikle Hasanpaşadaki Ümit Bey her konuda yardımcı oluyor. Ben kask konusunda Nexx'den gerçekten çok memnunum firmada ilgili.

Ben icon air frame ghost carbon kullanıyorum, oldukça sesli bir kask ( daima balaklava ile bile), ben kulak içi kulaklık ile nerdeyse son ses müzik dinlememe ve çene pedi takılı olmasına rağmen 70 - 80 km sonra acaip uğultu oluşuyor kask içinde ve bu uğultu müziği bastırıyor. 150+ hızlarda ciddi rahatsızlık veriyor, vizor kapama mekanizması çok kötü kapatabiliyorsunuz ama kask kafanızda iken açmak imkansız, yine çene havalandırmasını eldiven ile sürüş esnasında açmak zor. 3 aydır kullanıyorum 4000 km yol yaptım bunun 2500 kilometresi uzun yol ve yüksek sürat. Uzun yolda konforsuz diyebilirim rüzgar sesi ve vizor mekanızması nedeniyle.

yukarıda nedenlerden dolayı daha sessiz ve uzun yolda daha konforlu bir kask arayışındayım, nexx xr2 carbon da seçenekler arasında, kullanıcısı olarak daha detaylı anlatabilir misiniz rica etsem. Oldukça sessiz demişsiniz ama sessizlik kavramı kişiye göre algısal olmasa da ne kadar sessiz merak ediyorum. Örneğin 150+ hızlarda kulağınıza rüzgar uğultusu geliyor mu bu uzun sürüşte sizi rahatsız edip yoruyor mu ?

Teşekkürler.
Kaskın boyun kısmı oldukça dar olduğu için sessiz bayağı. Öyle çok dar kalıbı yok ama geniş de değil hafif dar tarafta diyelim. Ben kask alırken ilk önce sessizliğine bakan biriyim ve bu kask emin ol başarılı.(bedenini bol almaman şartıyla) Yalnız şu var kulaklık boşluğu için olan yeri yanlış yerleştirmişler (bende kulağımın gerisinde kalıyo) ben ekstradan köpüğe oyuk açtım interkomun kulaklıklarını yerleştirmek için. Kesinlikle fiyatını hakkediyor bi kere. Motomax bu kaskı getirdiğinde 1000 tl idi sonra bi ara kampanya yaptılar 800 tlye aldım hemen akabinde hop 1300 tl yaptılar. Schuberth s2, hjc rpha 10plus (replika renklerine extradan 500 tl verme bence, bi de kutusundan yedek siyah vizör çıkıyor bilgin olsun), shark race r pro carbon, bell m5,m6 ve agv gt veloce benim bildiğim diğer full face sessiz kasklar. Shoei nxr da sessizmiş ancak kalıbı benim kafama uymamıştı. Bu saydıklarım içerisinde için F/P açısından hjc ve sonrasında agv uygun olanlarıdır.

Son düzenleme:
Kaskın boyun kısmı oldukça dar olduğu için sessiz bayağı. Öyle çok dar kalıbı yok ama geniş de değil hafif dar tarafta diyelim. Ben kask alırken ilk önce sessizliğine bakan biriyim ve bu kask emin ol başarılı.(bedenini bol almaman şartıyla) Yalnız şu var kulaklık boşluğu için olan yeri yanlış yerleştirmişler (bende kulağımın gerisinde kalıyo) ben ekstradan köpüğe oyuk açtım interkomun kulaklıklarını yerleştirmek için. Kesinlikle fiyatını hakkediyor bi kere. Motomax bu kaskı getirdiğinde 1000 tl idi sonra bi ara kampanya yaptılar 800 tlye aldım hemen akabinde hop 1300 tl yaptılar. Schuberth s2, hjc rpha 10plus (replika renklerine extradan 500 tl verme bence, bi de kutusundan yedek siyah vizör çıkıyor bilgin olsun), shark race r pro carbon, bell m5,m6 ve agv gt veloce benim bildiğim diğer full face sessiz kasklar. Shoei nxr da sessizmiş ancak kalıbı benim kafama uymamıştı. Bu saydıklarım içerisinde için F/P açısından hjc ve sonrasında agv uygun olanlarıdır.

Eyvallah dostum, bu haftasonu gidip deneyeceğim. İlgine teşekkürler :)

Teşekkür ederim haftasonu gidip agv corsa , hjc rpha 10 plus ve nexx xr2yi denicem kafamda hangisini rahat hissedersem onu alicam.

selamlar....
yeri degil ama bende ayni dertten muzdaribim.
shark race r pro , x lite 802r , shoei nxr ; scbert sr 1
kullananlar yorum yaparlarsa iyi olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar