Bugün motorum 3 yaşını doldurduğu için Kızıltoprak Tüvturk'te araç muaynesini yaptırdım. Muayne ücreti 93,22TL yaptıracak arkadaşlar için bilgi olması açısından yapılan işlemler;
1-Internet üzerinden randevu alındıktan sonra ilgili yere bi 30dk önce geldim
2-Motoru bekleme alanına park ederek ruhsat ve kimliğimle beraber sıra numarası almak için içeri girdim
3-İçeride işlemlere başlanınca muayne ücretini alıyorlar ve ruhsatın 2 yaprağını da alıyorlar kayıt açıyorlar
4-Sıra gelince haber ettiklerinde kaskınızı takıp motorunuzu içerideki alana getiriyorsunuz ve yan ayağa alarak üzerinden iniyorsunuz
5-Yetkili personel önce motor ve şase numaralarını kontrol ediyor
6-Her türlü sinyal ve lambalar kontrol ediliyor
7-Yetkili eleman motorun üzerine binerek ön arka fren testini gerçekleştiriyor
8-Motoru bir alana alarak üzerindeyken tam sağ ve tam sola çevirerek gidonda boşluk var mı diye anlamaya çalışıyor hatta üzerine abanıyor gidonun amortisorleri de kontrol ediyor
9-Ayaklık açıkken üzerine çıkıyor ve ayaklığa bakıyor adam bildiğin motorun üzerindeyken zıpladı ayaklık üzerinde

10-Sonra sizi çağırıyor ve motorun üzerine binmenizi istiyor, ardından kısa ve uzun farlarınızı yakıyorsunuz ve far ayarınıza bakıyor
11-Motoru dısarı cıkartıp evrakların çıkması için tekrar sıra aldığınız yere geçiyorsunuz ve rapor + ruhsat eklerini alıp muayneniz tamamlanıyor.
Benim kısa hüzmeli far aşağı, uzun hüzmeli far da yukarı baktığı için 2 tane hafif kusurla muayneden geçmiş oldum