Öncelikle tüm camiaya merhaba
Sitede yeniyim bu başlığı bulamadan bir konu açtım. Muhtemelen benzer olduğu için silinecektir. Onun yerine var olan bu başlığın altına yazımı ekliyorum. Uzun yıllardır hep bir motor tutkum vardı. Ama yurt dışı ama üniversite yok efendim şu öncelikli, yok efendim bu derken hep bir bahaneyle her seferinde erteledim. Ve en sonunda biraz geçte olsa( 29 yaşındayım

) motorsiklet ehliyeti alıp bir motorsiklet sahibi olmaya karar verdim. Bir kaç gündür internet üzerinden blog, youtube etc. bir çok video ve yazı okudum. Ama karar aşamasında net olmayan ve bu konuda engin tecrübeleri olan arkadaşlara danışmak istediğim şeyler var. Öncelikle lise yıllarında zaman zaman kullandığım scooterlar( 50 cc) dışında şu ana kadar bir motorsiklet tecrübem yok. 29 yaşındayım 1.80 boy ve 80 kilodayım. Uzun zamandır Yamaha YZF125 ve Yamaha R25'i kullananları, lansmanlarını, videolarını şuursuzca ve tutkuyla takip ediyorum :queen:
Ve son zamanlarda R25e artık utanmasam rüyalarımda bile görüp hallenicem yani. İşin şakasını ve iğrençliğini bi kenara bırakırsak ve internet ortamında bu konuda tecrübeleri arkadaşların yorumuna bakarsak, ağırlıklı olarak R25'in sınıfına nazaren perfomansından dolayı start için biraz fazla olabileceğine yönelik bi görüş var gibi. Bu başlık altında da benzeri şeyleri gördüm az önce. Ama şu ana kadar nerdeyse hiç tecrübesi olmasa da bilinçli ve dikkatli kullanıyorum diyen ve R25 ile başlayan ve uzun zamandır sorunsuz kullanan arkadaşlar da var. Bu konuda ben de biraz karışmış durumdayım. Çünkü R25 almak istiyorum. Amacım fütursuzca hız yapmak ya da tutku dolu virajlarda motoru yatırabilmek değil. Ki söz konusu sağlık ve can iken her daim yavaş, dikkatli ve bilinçli olacağımdan şüphem yok. Ama startta uygun değil ya da tehlikeli muhabbetinden dolayı düşündürüyor. Ve açıkcası sırf alışmak ve daha iyi öğrenmek için ( 6 ay - 1 yıl) değiştiriceğimi bile bile 0 ya da ikinci el bir yzf-125 almakta istemiyorum. Ki yıllardır motor sahibi olan ve kullanan bir çok arkadaşımda imkanın varsa mümkün olduğunda motorsiklette 2. elden uzak dur diyorlar. Bu konuda aramızdaki engin tecrübeli arkadaşlarımız ne diyor acaba ?
Bir diğer sorum ehliyetle ilgili. Halihazırda 11 senedir B sınıfı ehliyete sahibim. Dolayısıyla 2016da çıkan yeni ehliyet yasasına göre direk A sınıfı ehliyete de direk başvurabiliyorum. Aslında A2 sınıfı ehliyet her iki model içinde yeterli diye biliyorum. Ama olası olarak ilerki yıllarda tekrardan yükseltmek zorunda kalmamak için direk A'ya başvurmak daha mantıklı gibi geliyor. Şu anda B sınıfına sahip olduğum için sadece ek dersler ve direksiyon sınavıyla sanırım A ehliyeti alabiliyorum diye biliyorum. Bu konuda bilgisi olan ve bana öneride bulunabilecek arkadaşlar var mı acaba ? Ve eğer varsa İstabul Merter bölgesine yakın önerebileceğiniz iyi bir sürücü kursu var mı? Sürücü kursuna ek olarak Yamaha Riding Academy'de de hem güvenli hem bilinçli motorsiklet kullanımını öğrenmek için Seviye 1 ve 2yi yapmayı düşünüyorum. Bu eğitimleri daha önce yapan arkadaşlar var mı acaba ? Verimli ve iyi olduğunu düşünüyor musunuz ? Şimdiden çok teşekkürler ve cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.