İlan Verdim, kiralar mısınız dediler? Yardım

Hayırlı sahurlar herkese, ilan verdim sahibinden'e biri mesaj attı bayramın 1.gününe kadar kiralar mısınız? Cevaben dedim ki 'ehliyetiniz ve tecrübeniz var mı?' Cevap gelmedi. Tavsiye eder misiniz? Eğer tecrübesi varsa ne kadara kiralatmalıyım sizce? Yada kimlik fotokopisi anlaşma imzalama vs gibi hani ne yapmam lazım sizce?

Edit: Motor 200'lük cross, km'de 15 kuruş falan yakıyor (aslında 250 cc)

Son düzenleme:
araç kiralamak ciddi iştir prosedürleri ve uzmanlık alanları vardır. sözleşme v.b. şeyleri yaptıktan sonra bile ciddi sıkıntılar ile karşılaşabilirsin. Ben olsam o işe girmem ama yine de sen bilirsin.

Bana üst silindir lazımdı bana da 1 hafta kiralar mısın silindirleri şeedeceğim :thumleft: uzak dur bro

Ciddi dolandırıcılıkla karşı karşıya kalabilirsiniz. Verdiğiniz ve gözünüz gibi baktığınız alet gider yerine ahı gitmiş vahı kalmış bir ucube geliverir, hiç tavsiye etmem.

Hayırlı sahurlar herkese, ilan verdim sahibinden'e biri mesaj attı bayramın 1.gününe kadar kiralar mısınız? Cevaben dedim ki 'ehliyetiniz ve tecrübeniz var mı?' Cevap gelmedi. Tavsiye eder misiniz? Eğer tecrübesi varsa ne kadara kiralatmalıyım sizce? Yada kimlik fotokopisi anlaşma imzalama vs gibi hani ne yapmam lazım sizce?

Edit: Motor 200'lük cross, km'de 15 kuruş falan yakıyor (aslında 250 cc)
Alacaksın 50 TL yapacaksın masraf 100 TL ne gerek var boş ver birde rent a car kar bile bir ton sıkıntı yaşıyor bence gerek yok derim.

Şimdi sana şöyle anlatayım

1) Resmi bir kiralama firması olmadığın için fatura kesemeyeceksin yada sözleşme yapmanın bir anlamı olmayacak.

2) Sözleşmen yada faturan olmayacağı için bu araç ile düştüklerinde sana bunun hasarını ödemeyeceklerdir ve bunun içinde herhangi bir yasal hakkın olmayacaktır.

3) motosiklet ile herhangi bir insana yadayaralanmalı bir kazaya sebebiyet verip kaçtıklarında motosikletin plakasında sahibini bulacaklardır ve mahkeme ile sen uğraşacaksın.

4)Sana sahte kimlik fotokopisi verip motosikletinin çalınma ihtimali yüksektir.

5) yalandan senden motosikleti ehliyetli biri teslim alır verir ehliyetsiz birisine ve polis çevirirse hem motosikleti süren kişiye hemde araç ruhsatının sahibine ceza kesiyor. Ceza diyip geçme ruhsat sahibinin cezası 2014 de 1462 TL idi :)

Daha kastırsam birçok sorun çıkar ama faydalı hiçbirşey bulamam. Çünkü bu adamlar düzgün olsa zaten motosiklet kiralama işi yapan yerlerden kiralarlar sana gelmezler.

Bana yurt dışından teklif gelmişti. 1 haftalığına Türkiye' de gezecek olan yabancı bir çift günlüğüne 100 euro önerdi. Kabul etmedim. Vermem kimselere.

Son düzenleme:
Super Moderator
Birisini ezip öldürdüğü zaman Ama ben kiralamıştım dersin, onlar da sana hani vergi levhan der kodese tıkarlar.

ben yakın arkadaşlarım dışında vermiyorum motoru sen tanımadığın birine kiralamak istiyorsun helal olsun büyük cesaret :D

gizli sakatlıkla döner başına iş alırsın. bulaşma - gözünden ırak olan başına iş olur :)

Hiç bulaşma ben arkadaşıma bile vermekten çekiliyorum artık sutten ağzım yandı bi kere yoğurt bile yemem :)

hsk

Bunlar çete olmuş galiba benide aramışlardı.Film çekimi için 5dk lik ufak bi rolde kullanmak istiyoruz 200tl ye kiralar mısınız ?
Güvenemiyor insan ki motoru görmek için gelip alıp götürenler varken başkasına motor vermek hiç akıl işi değil bu memlekette.

Görüyorum ki başka şeylere meylediyorsun etme... Etme... Hayvan gibi siiyaparlar sonra

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar