Selamlar,
Başka bir başlıkta yaptığım yorumları burada toparlayayım (çift dikiş olacak ama...)
Birkaç yıl önce Er6-f imi satmıştım. Şimdi yeniden motor zamanı, ama bu defa alıp kenara koyup unutacağım bir makina alıcam.
Aklıma estiğinde şehir içi zahmetsizce gezeceğim bir şey. Ve ön şart ABS.
Detaya indikçe karar zorlaşıyor
390Duke çok iyi makina ama handikapları da çok. Bu makinanın 2015 modelinde hem sele hem radyatör ısı olayı hem debriyaj yenilendi mükemmele yaklaştı ama fiyat da oldu 7000EUR...
250Duke' nin incelemeleri bilgileri falan henüz yok, data zayıf, öyle olmasa hemen yatırıcam kapora ama işte...
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Daha önce paylaştığım karşılaştırma tablosu neticesinde 250 Duke'ü aldım.
İş seyahatlerim dolayısıyla henüz 120km yol yaptım çok yorum yapamayacağım.
- ilk naked motorum, rüzgar işi değişikmiş gerçekten. geçen haftasonu uzun ön cam taktırdım ama henüz test etmedim bakalım işe yarayacak mı.
- egzoz sesi ilk günler keyfimi kaçırmıştı ama sonra sonra ya ben alışmaya başladım ya da yol yaptıkça motor oturuyor, şimdi güzel gelmeye başladı kulağıma
- rodaj sebebiyle 7000rpm üzerine çıkmıyorum. bu sınır dahilinde yaklaşık 80km/s hızlara kadar şehir içinde hiç bir problem yok gerekli atikliğe ve kıvraklığa fazlasıyla sahip, ama 80km sonrası yetersiz kalıyor 7000 devir altında. rodaj bitince yüksek devirlerde asıl gücünü almaya başladığımda bu da ortadan kalkacaktır diye tahmin ediyorum.
- göstergeden beklendiği gibi belli bir devir çevresinde hafif bir zırıltı geliyor ama dikkate değer değil.
- genel anlamda hafifliği boyutları ve kullanım özellikleriyle doğru tercih yapmışım izlenimi verdi şimdiye kadar bana
Bu arada, 250 Duke ile diğer motorların kıyaslamasını yaparken yüksek hızda kesici düşünmek çok makul değil. Bu motorlar nispeten küçük motorlar zaten kullanım amaçları otobanda büyük hızlarla gitmek değil. Amacına uygun kullanım için, yani şehir içinde, şu kriterlere baktığımda fiyatına rağmen en iyi seçenek bu arkadaş oldu. iyi de olmuş:
- debriyaj yumuşaklığı
- yeteri kadar güç
- sele
- sürüş pozisyonu
- lastikler
- hafiflik
- ABS
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bir miktar daha dolandıktan sonra 250 Duke ile ilgili bir miktar daha paylaşım:
- yakıtı sorulmuştu, halen değişken malum rodajda ama en son baktığımda ortalamam 3.3 l/100km idi.
- titreşim mecburiyet sayılır malum tek silindir. Fakat henüz "ya bu alette titreşim var ya" dediğim bi an yaşamadım. yani bence, titreşim sorunu yok.
- 3 motor ufak bi gezi yaptık, nispeten büyük motor kullanan arkadaşım inceden yorulmaya başladığında ben henüz canlıydım. yani öyle yorucu bi durumu yok Duke'nin.
- 3 sene öncesine kadar kullandığım 200 küsür kiloluk er6-f' i bir defa bile devirmemiş biri olarak bu cılız arkadaşı devirdim karenajlarda aynada vs çizik dahi yok fakat hey hat arka fren pedalı kırıldı. talihsizlik mi malzeme işi mi diye biraz araştırınca gördüm ki Duke' lerin vites ve arka fren pedalları gerçekten kırılganmış. Bunun motora giren millerin eğilmesini engellemek için bir güvenlik önlemi olduğunu yazanlar da var. Neyse total maliyet işçilik dahil 120TL. (yanında yedek fren pedalı taşıyan birini bile okudum internette )
- nedense bilgisayar telefonu görmedi resim koyamadım ama şu an benim 250 Duke üzerinde, Spormoto' nun yaptırdığı uzun cam var ve işe yarıyor (yani rüzgar almada fark var)
- bir de givi topcase ayarladım ben beğendim yakıştı. özellikle uzun camla bi bütünlük oluşturdu. becerebildiğimde fotoğraf ekleyeceğim.
Selamlar...