Spil,10 mm oldugu,bobrek resmine gore alt tarafta durdugu,sanirim kanala girmedigini ve yazildigina gore ureter tasi oldugunu biliyorum.normal yollarla dusmez diyen doktora ragmen digeri bol su ic hopla zipla duser diyor...
2 sise gilaburu aldim,1 tanesi bitti....icinden cikan kagitta ac tok farketmez diyor,dogrusunu ogrenmek istiyorum...
Geçmiş olsun.
Abi kafanı bulandirmak istemem ama benimde bir böbrek taşı maceram olmuştu. Kartal eğitim araştırma hastanesinde kırma ünitesi olduğundan oraya teşhisi bilip gitmiştim. İlk muayene olduğum doktor taşın kirilabilecegini soylemisti. Bende özel e para vermeyeyim burada bedava kirdiririm diyr gitmiştim. Taş 9 mm büyüklüğünde ve tam kanal girişinde kalmıştı. Sag böbrek islev görmüyordu, hiçbir şekilde (iwp diye bir rontgen sisteminden baktik sag böbrek bariz verilen sıvıyı sizdirmiyordu taş yolu tıkandığı için )
Herneyse eğitim araştırma doktorlari taşı kiramayacaklarini söyledi. Yoğun tartışmalar icinde. Ameliyat dediler. Idrar yolundan girip tasi lazerle kıracak ve idrar yoluna boru gibi birşey takacaklardi. Bu yolun genis kalmasını sağlayacak ve taş doğal yolla düşecekti. Tas düştükten sonra tekrar o boruyu alacaklardı. 2 operasyon gibi birşey.
Ben doktorların tartışmasına iskillenip ve sağlam olan üreme sistemine zarar gelmemesi icin bir kac hastaneye daha danistim. Kartal kızılay tip merkezindeki doktora röntgen vs ivir ziviri gösterip durumu sormuştum. Oda bu tasin kirilabilecegini söyledi. Daha sonra kirdirma ünitesi oldugu icin acıbadem hastanesine gittim orada muayene oldum onlar elimdeki rontgene ragmen tekrar röntgen çektiler. Tas ayni yerde duruyordu ve kirilabilecegini söylediler. Fiyat olarak toplam 2600 lira olan 1 cm e kadar tas kirdirma parasini verdim. Tasi 2 seansta kırdılar. Düştüğünü bile hissetmedim.
Kısaca abi maddi imkanın varsa başka hastanelere danış cok önemli bölge bizim icin oralar. Beni gereksiz yere ameliyat etmek istediler ben direndim. Allaha şükür maddi imkanımız vardı. Hallettik.
Devlet hastanelerinde çalışan doktorlar operasyon primi alıyorlar sanırım. En ufak birşey de ameliyat.
Geçmiş olsun tekrardan.