Yaw motora nazar değdirdik. 2000 km bakımından yeni çıkmıştı. Ertesi gün egzozu dağıttık. Yani benden kaynaklı değilmiş. Çok şükür garantiden değişecek. Vulture lerde kronikmiş zaten. Egzozun içinden saç kopmuş. Çok kötü bir ses çıkıyor. Walla gelene kadar utancımdan gezemicem herhalde
Merak edenler için 2000 km bakımında Emiroğlu Motor'da neler yaptılar;
1. Motor yağ değişimi, ben yanımda Motul 5000 10w-40 götürmüştüm.
2. Sübap ayarı yapıldı.
3. Buji değişimi, NGK buji taktırdım.
4. Akü şarj edildi.
5. Gaz teli ayarı ve debriyaj ayarı yapıldı.
6. Genel olarak bütün vidaların kontrolü.
7. Zincir gerginliği ayarlandı.
8. Hava filtresi temizlendi.
Hocam ayıptır sorması bütün bu işlemler ne kadar tuttu? Yağı kendimiz alsak kaç liraya alırız?
Plaka masrafı o kadar tutmaz muameleciye versen bile sigorta hariç 300 liraya çıkartıyolar ama bayiden aldırırsan plakayı daha pahalı olur trafik tescilin ordaki sigortacılara verecen evrakları orda biraz daha makul aracı sayısı azaldığından. Bu arada 2.el alsan da trafik sigortası yaptıracaksın.Benim yaşadığım şehirde de var 2.el 860 km de 3.300 istiyor sizce sıfır mı almak mantıklı sıfırı 3.750 + plaka masrafı 700 lira falan oynuyor arada.
Benim yaşadığım şehirde de var 2.el 860 km de 3.300 istiyor sizce sıfır mı almak mantıklı sıfırı 3.750 + plaka masrafı 700 lira falan oynuyor arada.
Herkese selam, uzunca bir süre scooter deneyiminden sonra ilk vitesli motorum vulture oldu, hayırlısı bakalım. Kısaca sizlerden yardım almam gerekirse lastikleri bana pek güven vermedi hangi marka en uygunudur yada sürüş açısından sizce hangisini kullanmam gerekir?
İlk olarak motorunuz hayırlı olsun. Bakımlarını zamanında yaparsanız çok doğru bir tercih olduğunu görüceksiniz.
Yanlış bilmiyorsam bizim arka lastik ebatlarında çok çeşit yok hatta aklımda kalan şuan sadece irc diye bir marka var ve ne kadar güven verir bilemem.
Ama jant ebatına uyacak şekilde bir tık büyüğüne geçip michelin gibi markalara yönelebilirsiniz.
Benim motorum 3200 km de olduğundan şimdilik lastik eksikliğini pek hissettirmedi. Bu yüzden benimde bilgim okuduklarım kadar.
Ama isterseniz motolastik.com a bir göz atmanızı tavsiye ederim. Sitenin en üstündeki iletişim bölümünden kişilerle irtibata geçerseniz onlar vulturelere neyin en uygun olacağını söyleyecektir.
Herkese selam, uzunca bir süre scooter deneyiminden sonra ilk vitesli motorum vulture oldu, hayırlısı bakalım. Kısaca sizlerden yardım almam gerekirse lastikleri bana pek güven vermedi hangi marka en uygunudur yada sürüş açısından sizce hangisini kullanmam gerekir?