Zincir gerginliği değil dediğim zaten zincir yukarı aşağı 2-3 santim oynamalı, Kaplin lastiği arka dişli göbeği ile arka jantı birbirine bağlayan lastik parçasıdır, parçalandıysa boşluk yapar vitesler zor geçer. Motor orta sehpadayken motoru vitese takıp tekerleği elinle çevirmeye zorlayıp görebilirsin arka dişli göbeğindeki boşluğu, çok esnemiyosa sökmene gerek yok.Yeni derken 1000 km once degisti zincir gergin ona baktim dandik yağ var icinde sebep olabilirmiki o kaplin lastigi derken abi nedir o
Zinciri çok gerersen titrer, ayrıca şanzıman rulmanlarına zarar verirsin biraz boşluk olucak motora oturduğunda çukurdan geçtiğinde zincir daha çok gerilir o yüzden boşluk olması gerekli. Bu arada zincirin eskimiş de olabilir 10 bin km yaptıysa zincir at çöpe yenisini tak. Zincir dönerken takılma falan yapıyosa çok uzadığındandır.Hee onlar iyi durumda abi balata takarken baktim bisey dikkatimi cekti teker donerken zincir titriyordu bundan dolayimiki
Zinciri çok gerersen titrer, ayrıca şanzıman rulmanlarına zarar verirsin biraz boşluk olucak motora oturduğunda çukurdan geçtiğinde zincir daha çok gerilir o yüzden boşluk olması gerekli. Bu arada zincirin eskimiş de olabilir 10 bin km yaptıysa zincir at çöpe yenisini tak. Zincir dönerken takılma falan yapıyosa çok uzadığındandır.
Zincir gerginliği değil dediğim zaten zincir yukarı aşağı 2-3 santim oynamalı, Kaplin lastiği arka dişli göbeği ile arka jantı birbirine bağlayan lastik parçasıdır, parçalandıysa boşluk yapar vitesler zor geçer. Motor orta sehpadayken motoru vitese takıp tekerleği elinle çevirmeye zorlayıp görebilirsin arka dişli göbeğindeki boşluğu, çok esnemiyosa sökmene gerek yok.
Motora oturunca arka amortisör sıkışınca zincir geriliyor o yüzden 1 santim az.1 cm den fazla olmaz 2-3 çok ondan gecmıyor olabılır , vn 800 ün nerdeyse balatalarını degıstırıyordum . Baktımm aaaaa zincir bolarmıs
Zincir uzadıysa 10000km yaptıysa da değiştireceksin, her motora aynı zinciri taktıklarını mı sanıyorsun.29.000 km'deki motorumun zinciri hala orijinal zinciri ve hala iyi durumda. Sen 10.000 km'deki zinciri çöpe at diyorsun.
adamım birgün eskişehire gel , bana 35 bir rakı aç . Motorunu indirip açalım şanzımana kadar , gereken parçaları yenileyelim her ayarı yapalım . Şıkır şıkır olsun , 1. viteste motor teke kalkmazsa motorunu ben alcam