Röle Kullanarak Korna Takmak [Ybr 125]

Silindir kapağının önünü çok kapamış kornalar, soğutmayı engelleyebilir biraz yukarı taşıyın.

Seger 60b modelini aldim (20 tl) role de hediyesi
Yalnız bendeki korna tek kablo girişine sahip
Ortadaki baglanti demirinden şase alıyor

Baglanti şeması paylasabilir misiniz?
Bağlantıyı nasil yapmam gerekir?
Motosikletin 2 kablo çıkışı var korna için

Eski kornam 100 db idi
Simdiki ikili salyangoz 105-118 db tahminen

Soruyu sorduğun kişi şu an çok meşgul. İstanbul Ford fabrikasında staj yapıyor. Ben de onun yardımıyla röleyi takmıştım.
Ben telefonla ona söyleyeceğim. Müsait olduğunda bir şema paylaşır. Korna hayırlı olsun.

Tekini rölesiz takarsanız bir sorun olmayabilir (korna düğmesinin ve elektrik tesisatının kalitesine göre değişir)
2 taneyi rölesiz takarsanız ya sigorta atar ya da düğme çekilen akıma dayanmaz takılı kalır, korna sürekli çalar

Korna sizin tercihiniz sesi, görüntüsü nasıl hoşunuza giderse

Şöyle bir şema buldum da
Burdaki de ikili şema

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:42 ----------

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:51 ----------

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:17 ----------

Son düzenleme:
Şema doğru, 85 ve 86 ya orijinal kornaya giden kabloları, 30a aküden +, 87den de kornalara + gidecek şekilde bağlayın. Kornaların uçlarına 87den + gelecek, kornanin bağlama cıvatalarına da şaseden - gelmiş olacak. Aldığınız kornanin amper değerini kontrol edin, 6 amper olanları da var öyleyse toplam 12 amper eder, o zaman 15 amper sigorta takarsınız

Şema doğru, 85 ve 86 ya orijinal kornaya giden kabloları, 30a aküden +, 87den de kornalara + gidecek şekilde bağlayın. Kornaların uçlarına 87den + gelecek, kornanin bağlama cıvatalarına da şaseden - gelmiş olacak. Aldığınız kornanin amper değerini kontrol edin, 6 amper olanları da var öyleyse toplam 12 amper eder, o zaman 15 amper sigorta takarsınız

Parcacidan aldığım röle yanılmıyorsam 40 amper
Motosiklete uyar diye verdiler
Sorun olmaz değil mi?

Paylaşım için Teşekkürler..

Böyle faydalı paylaşımları ileride lazım olur diye arşivliyorum.. :)

Korna montajını tamamladim.
Sesi etkileyici.
mip miiip gitti dat daat geldi

Kutu altinda şema varmış tekli ikili montaj gosteriyor.
10A sigorta (fuse) takılıyor kutuda yazdigina göre

Akü bağlantısını en sona yapmakta fayda var
Sase yapinca sigortasi patlıyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:53 ----------

Bi sorun olmaz, önemli olan az olmaması fazla olması etkilemez

Araba akusu 60ah
Arabaya role bağlarken 60 amper olanini mi isteyeceğiz satıcıdan&?

Korna montajını tamamladim.
Sesi etkileyici.
mip miiip gitti dat daat geldi

Kutu altinda şema varmış tekli ikili montaj gosteriyor.
10A sigorta (fuse) takılıyor kutuda yazdigina göre

Akü bağlantısını en sona yapmakta fayda var
Sase yapinca sigortasi patlıyor

---------- Mesajlar birleştirildi - 22:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:53 ----------

Araba akusu 60ah
Arabaya role bağlarken 60 amper olanini mi isteyeceğiz satıcıdan&?

Akımı belirleyen alıcıdır, yani kullandığın her neyse onun gücüne göre bir akım çeker, o akım değerine göre sigorta ve röle seçmelisin.

Arkadaşlar ybrye bugün hella korna aldım. Tekini bağladım şuan çiftli bağlamak istiyorum röle işini nasıl halledicem anlamadım basit bi biçimde anlatabilirmisiniz ?

Arkadaşlar ybrye bugün hella korna aldım. Tekini bağladım şuan çiftli bağlamak istiyorum röle işini nasıl halledicem anlamadım basit bi biçimde anlatabilirmisiniz ?

hocam şemalara göre bağlantı yapacaksın
ucuna bağlayacağın aparatı da elektrikçi veya hırdavatçıda bulabilirsin
2 metre de kablo al
pense de olsun yanında

bir de konuyu tane tane oku 2 kere
kafana takılanı sor

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar