Ceza geldi 391 TL

Uygulamak zorundasın hocam bunu tartışacak bir nokta yok. Kimseye kurallara uyma diyemezsin, uyacaksın. Uymazsan da cezası var. Zaten kimse demiyor ki 170 le gidemezsin diye, aha gazı açtığı gibi gider ama buna ceza yazılırsa da kaba tabirle ağlamamak lazım.
Düşünsenize araba forumunda adam 172 ile ile radara girdim bu kadar para cezası geldi diye isyan ediyor, ne derler acaba.
İki tane tekerimiz var diye trafik kuralları veya yasalar bize ayrıcalık tanımıyor

Motosikleti
BMW F650 GS (2006)
Ben bir keresinde (2014 Ağustosuydu galiba) 156 ile radara girmiş, 250-300 TL arası bir ceza ödemiştim. Çok koydu bu cezayı ödemek. Artık nerede olursa olsun 80-110 arası gidiyorum. Evet yavaş geliyor, evet sıkıcı oluyor ama ceza ödemem arkadaş!

Bu ülkedeki yasak ve kurallar herkese eşit uygulanmadığı sürece , sürat yapacağım zaman plakamı sökerim , ceza gelirse de basar küfürü içimi rahatlatırım. Bende hız limitini aştım cezamı ödedim , şimdi limitleri zorlayacağım zaman önlemimi alıyorum. Plakan yok diye yazılan ceza 70 veya 80 TL plakan varken arkandan gelecek ceza miktarı o gün ki polisin ruh hali ve yüce devletimizin para ihtiyacı arasında ki insafa kalmış.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
cok para be!

Ceza geldi ve ödendi...
Ağlama vs gibi bir durum yok.
Sadece rakam abartılı geldi, asgari ücretin 949 tl olduğunu bir ülkede düşünürsek. Ayrıca arabaların 132 km ile gidebildiği yolda, benim 110 km ile seyretmem ne kadar doğrudur bu tartışılır...

Bundan sonra önlemimizi alırız olur biter.

Hpcam asgari ücret alan birisinin p hızlardaki yakıt tüketimini göze alabileceğini veya o hızlara çıkabilecek motosiklet alabileceğini düşünmüyorum

Ki zaten ceza bunun adı, parası olan ödesin değil ki. Madem paran yok, kurallara uy kimse durup dururkwn ceza yazmaz. BEnim limiti aştığım olmuyor mu? Çoğu zaman, ama bu böyle yani. Doğrusu bu

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:26 ----------

Ek olarak şu açıdan bakmanızı isteyeceğim, o hızlard aveya 200 üstü diyelim bir arabaya yandan girseniz, arkadan girseniz kendiniz dışında arabadaki herhangi birini, bir çocuğu öldürme riskiniz var mı yok mu? Bu risk, hız ile artıyor mu artmıyor mu? Aynısını araba için de düşünün. Araba kazasında bir çok kişinin dahi ölümü ihtimaller içerisinde ve olası. Sizce az mı, yoksa daha çok olup belki de ölümlerin önüne mi geçilmeli.

Belki sizinki anlık bir hızlanmaydı veya yol bomboştu. Önünüzden geçen 9 kişiye ceza gelmemiş, size gelmiştir belki de ama cezaya sinirlenmeyi bu sebeplerle mantıksız buluyorum

Son düzenleme:
Hpcam asgari ücret alan birisinin p hızlardaki yakıt tüketimini göze alabileceğini veya o hızlara çıkabilecek motosiklet alabileceğini düşünmüyorum

Ki zaten ceza bunun adı, parası olan ödesin değil ki. Madem paran yok, kurallara uy kimse durup dururkwn ceza yazmaz. BEnim limiti aştığım olmuyor mu? Çoğu zaman, ama bu böyle yani. Doğrusu bu

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:34 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:26 ----------

Ek olarak şu açıdan bakmanızı isteyeceğim, o hızlard aveya 200 üstü diyelim bir arabaya yandan girseniz, arkadan girseniz kendiniz dışında arabadaki herhangi birini, bir çocuğu öldürme riskiniz var mı yok mu? Bu risk, hız ile artıyor mu artmıyor mu? Aynısını araba için de düşünün. Araba kazasında bir çok kişinin dahi ölümü ihtimaller içerisinde ve olası. Sizce az mı, yoksa daha çok olup belki de ölümlerin önüne mi geçilmeli.

Belki sizinki anlık bir hızlanmaydı veya yol bomboştu. Önünüzden geçen 9 kişiye ceza gelmemiş, size gelmiştir belki de ama cezaya sinirlenmeyi bu sebeplerle mantıksız buluyorum

kısaca cevap veriyim, araba için limit 132 km ile bile radara girsem yine 184 küsür birşey ödeyecektim.

Sorun, senin ceza yemen benim yememem degil...
Tabiki kurallar olmalı, bunun dışına çıkınca bir bedel ödenmeli.

Bu ülkedeki bir sürü asgari ücret alan insan motor almayabilir bu tercih meselesidir, ama araba alabiliyor.

Neyse konu gitgide başka mecralara kayıyor, yıllardır forumlara girerim... Sadece okumakla yetinmek en güzeliymiş.

---------- Mesajlar birleştirildi - 13:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:49 ----------

O konu başka konu :) Ben cezaya karşı önleme de karşı değilim, http://i.ytimg.com/vi/H7sjTGZRMSs/hqdefault.jpg ben gelen cezaya itiraz edilmesine karşıyım :)

cezayı ödedim, geçtim.. İtiraz yok...Paylaşım var, bilgilendirme var :) :) :)
balaklava geçirmek daha mantıklı, orjinallik bozulmaz :)

Geçmiş olsun,Şehir içinde yesen üzülmezdim de tem de olması can sıkıcı.

Serk21; ben şehir içinde 70 yazan yerde 82 km ile radara girdim. Bence bu daha üzücü

2013 de silivri mahmutbey yolunda bana 1 haftalık combo yaptılar sabah mahmutbey gidiş yemişim akşam silivri geliş yemişim :) tebliğ ler bir geldi böle deste deste 3 5 de arasına güvenlik şeridi eklemişler tatlı niyetine ondan sonra daha hız veya güvenlik şeridini hayatımdan çıkardım :) bunlar tabiki araçla oldu karışıklık olmasın hatta bir radar cezam vardı 90 küsür lira hatırlarım 90/91 yazıyordu :D seyyar çekmiş :)

yanlış anlamayın bunu siz hız yaptığınız için bir de ben vurayım mantığıyla söylemiyorum. bana göre 170 km hızla gidip bu kadar da ceza gelmez demek biraz mantıksız geliyor. aksine cezalar can yakmalı ki caydırıcı olsun. alkollü adam bir daha alkollü koltuğa oturmasın, kırmızıda 2 teker olsun 4 teker olsun yardırıp geçmesin, apaçi zihniyeti aman bişey olmaz diye makas atmasın vs. vs. ki bir anlamı olsun.
yok ben plakamı çıkarayım, ben servo motor takayım da polis olunca vız vız açsın gibi basit ama geçici çözümlerle bir yere varamayız.
herkes kendi kuralını koymaya çalışırsa daha çok kavşak içinde yol bekleriz.

Yediği cezayı polisin ruh haline bağlayan arkadaşlar bunu neye dayanarak söylüyorsunuz? Radar uygulamalarının saati ve yeri önceden bellidir polis kadasına göre radar açıp kapatmaz, ayrıca artık hareketli radarlarda uygulama yapıyor ve görüntü cözümlemesi tutanakla yapılıp plakaya ceza uygulanıyor.

Seninki de bir şey mi?
Ben sahil yolunda 61'le radar cezası yedim 172 TL ödedim.
Sen en azından yediğin cezanın hakkını vermişsin

tem de giriş çıkışınızı hesaplayan sistem. aldığınız mesafeyi de kaç km hızla aldığınızı da hesaplıyor.

Şimdi ceza yememek için 2 yöntem var;

1) tem de bastınız diyelim, mesafeye göre ayarlayarak 15 dk mola veriyorsunuz, hem de dinleniyorsunuz :)

2) Tem e basma niyetiyle girdiniz ya girişte ya da çıkışta okutmayın ogs veya hgs nizi, manuel düzelttirin (bu kesin bilgi değil, plakadan tespitte de radar hesaplaması yapabilirler..)

3) Diğer yöntemleri (bilen bilir) hiç önermiyorum..

basmayın arkadaşlar kurallara uyun az kısa mesafelerde açın gazı bitsin 100 km yolun 95 km basarak gelirseniz hem diğer sürücüleri hemde kendinizi riske atarsınız

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar