castrol actevo 20w40

bahsi geçen yağ (bugün baktım) castrolün en ucuz 4 zamanlı motosiklet yağı. Servisin onu tercih etmesi bundandır. 10-40 castrol 4t yap 32 tl iken bu actevo 17 tl gibi bir rakamdı.

aynen öyle kardeşim. kaldı ki kullanım kılavuzunda bu yağ belirtilmemiş. altında da uyarı olarak tavsiye edilmeyen yağ kullanmayın motor zarar görebilir denilmiş. ama ben bunu söyleyince bazı arkadaşlar öttü burada arasında fazla fark yok diye. buna siz biz değil mühendis karar verir mühendis öncelikli olarak 20w50 demişse gerizekalı değildir dedim mühendise gerizekalı dediğimi anlayan oldu :D kuralkana şikayet dilekçesi yolladım motorlara kullanım kılavuzunda yer almayan viskoziteye sahip yağ koyuluyor dedim ve kesinlikle kullanım kılavuzunda belirtilen yağların haricinde yağ koyulmaması gerek dediler. bu yağı koyan servisleri bize bildirin dediler ve ben bu yağı koyduğunu gördüğüm servisleri bildirdim oraya.

bahsi geçen yağ (bugün baktım) castrolün en ucuz 4 zamanlı motosiklet yağı. Servisin onu tercih etmesi bundandır. 10-40 castrol 4t yap 32 tl iken bu actevo 17 tl gibi bir rakamdı.

bu arada yag piyasa fiyatları cok dengesiz, millet tutturduguna satıyor.

castrol power 1 racing 10W40 20 lira
castrol power 1 racing 10W50 25 lira
adana da

tarihleri de eski değildi, gecen gün aldıgım yaglar

j51749.jpg

@cenkito castrolu deneyince pm atar mısın ben de po kullanıyorum castrole geçsem mı diye düşünüyorum

tamam
bir hafta yada 10 güne değişirim
sonucu unutmazsam yazarım
bugunlere kafam 56 :)

bu arada yag piyasa fiyatları cok dengesiz, millet tutturduguna satıyor.

castrol power 1 racing 10W40 20 lira
castrol power 1 racing 10W50 25 lira
adana da

tarihleri de eski değildi, gecen gün aldıgım yaglar

http://i.hizliresim.com/j51749.jpg

Benim dediğim yer bauhausmudur nedir, ondandı. Motosiklet mağazalarında ve parçacılarında daha ucuza bulunur. Zaten motul fiyatını görünce vazgeçtim :cherry:
İpone, motul parasına castrol nedir yahu.

benimkinin değişim vakti geliyor ben sana hatırlatırım :)

İlk izlenimlerim:
vites gecisleri rahatladi
ve titresim bariz azaldi
po eskiden fiyat avantaji ve kolay bulunabilirlikle onde idi
Ancak yazdigim fiyatlar karsisinda po benim icin bitmistir
100,125,150cc motorlarda 10w50 kalin gelebilir
ancak benim modifiye hanzoda pek farketmedi

---------- Mesajlar birleştirildi - 06:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:16 ----------

Not:
Klasik celk zincirimi de elimde bulunan,
adana da oda sicakliginda civiyan , eriyen kirmizi renkli PO gresle yagladim
90 numara sanziman yagindan daha az sicrama yapti, daha iyi oldu gibi,
genede arka diske sahip olanla dikkat etmeli
diske sicrama yapabilir
Kulaklarin cinlasin Mengu gress konusunda :)

İlk izlenimlerim:
vites gecisleri rahatladi
ve titresim bariz azaldi
po eskiden fiyat avantaji ve kolay bulunabilirlikle onde idi
Ancak yazdigim fiyatlar karsisinda po benim icin bitmistir
100,125,150cc motorlarda 10w50 kalin gelebilir
ancak benim modifiye hanzoda pek farketmedi

---------- Mesajlar birleştirildi - 06:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 06:16 ----------

Not:
Klasik celk zincirimi de elimde bulunan,
adana da oda sicakliginda civiyan , eriyen kirmizi renkli PO gresle yagladim
90 numara sanziman yagindan daha az sicrama yapti, daha iyi oldu gibi,
genede arka diske sahip olanla dikkat etmeli
diske sicrama yapabilir
Kulaklarin cinlasin Mengu gress konusunda :)
Ben shell gres'e 10W-40 temiz yağ karıştırıyorum. Rahatlığından çok memnunum kim ne derse desin. Zincir yağı bile arka tekere sıçrıyo bu zincire sürdüğün gibi yapışıyo. Commuter'da arka tekerin yağlanması çok sorun olmuyodu da Pulsarda dişsiz lastik var disk fren var daha çok dikkat ediyorum.

Ben shell gres'e 10W-40 temiz yağ karıştırıyorum. Rahatlığından çok memnunum kim ne derse desin. Zincir yağı bile arka tekere sıçrıyo bu zincire sürdüğün gibi yapışıyo. Commuter'da arka tekerin yağlanması çok sorun olmuyodu da Pulsarda dişsiz lastik var disk fren var daha çok dikkat ediyorum.

Kaliteli bir gress de benim almam lazim

Castrol'ün sitesindeki yağ seçiciden bakdığımda, sistem zzr 6000 de dahil kawasakinin 600'lük 1000'lik 1400'lük gibi güçlü bir çok modeline actevo 20w-40 yağ öneriyor.
bir iki sene önce power1 racing 10w-40 kısmi sentetik ve pawer1 racing 10w-50 tam sentetik önerirdi.
şimdi neden actevo öneriyor anlamadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar