On dışkıyı degistirdiginizde son hız ne kadar artar bu artış yakıt tasarrifunu ne kadar arttırır 100km de acaba. Bu soruların cevabını bende merak ediyorum yanıtlayan olursa mutlu oluruz.[/QU
ben bi arkadaşımdan 175 e kadar çıktığını duymuştum sadece dişli değişimi yaparak. yakıt sarfiyatı bence artmaz azalır. çünkü motor daha rahat gidiyor. sürekli yüksek devirde gitmek zorunda kalmıyor. bi aracın hep üst sınırlarını zorlarsan ozaman yakar. dişli değişimi yakıtı düşüreceği kanısındayım. eski motorum tvs apachede öyle olmuştu
boşuna uğraşmayın kilometre kesicisini kaldırmadığınız müdtetçe makina 136 dan yükarı gitmiyo.
o 175 yapan arkadaş heralde ruyasındaymış:queen:
ön dişliyi değiştiremezsin yer yok daha büyüne ama arkayı kültebilirsiniz ama hız aynı kalır ve yakıt artar.
neden derseniz ben taktık arkaya 39t elimde duruyo halaq vitesler uzuyo tamam ama son hız aynı kesici hep kilometreden kestiği için 136 da bitiyo.
adamlar öyle bi hesaplamışlar ki makinanın en az yaktığı şekil orjinal dişli yani arka 42t ön 14t.
benim makina uzun yolda tam 1 litre artış gösterdi dişliyi ufaltınca çünkü zorlanmaya başladı rampada 5 düşmeye başladı ondan.
şehir içinde kulandım 20 000 km. çıkardım dişli hala sıfır gibi bulgardan özel almıştım isveç çeliğinden beyaz isteyen varsa satarım.