Hangisi İçin Daha İyi Bir Başlangıç Olur?

Abilerim öncelikle tekrardan merhaba. Gelecek ay kursa başlıyorum. Ehliyetimi,Güvenlik önlemlerini ve tüm eğitimleri aldıktan sonra almak istiyorum fakat 2 motor arasında kararsızım.
2014-2015 Honda Cbr 250R'mı daha iyi bir başlangıç olur yoksa
2014-2015 Yamaha Yzf R125'mi daha uygun olur.
Birisi 250 cc olmasından beni çekiyor
Diğeri görünüm Yönüyle.

Hangisi ile daha iyi başlangıç olur.
Hangisinin yedek parçası,yakıt tüketimi vs daha iyi vs.vs ?
Edit.: Sıkılmazsam eğer uzun süreli yani 2-3 sezon onu sürmek istiyorum.Tecrübe kazanmak amaçlı

Tavsiyelerinizi bekliyorum sayın abilerim. İyi günler :)

Son düzenleme:
Eğitimlerini ve ekipmanlarını tamamlarsan bence cbr250 ile başlamalısın 125cc bir ay sonra canını sıkacak büyütmek isteyeceksin ben cbr250 diyorum hatta görüntü güzel olsun istiyorsan r25 çıktı ama fiyatı tuzlu

R25 önerilmez yeni adama. Kimse onaylamadı başlangıc motoru olarak. Şöyle birşey var 125 cc tatmin etmez diyorlar ama 125 ile 250 cc arasınd 30 40 km hız farkı var diye biliyorum. Bununda tatmin edici olmaması gibi bi imkanı benim için yok. Ben sana derim 125 cc al yamahanın hem oturuş pozisyonuna alış hemde neyin ne olduğunu anla 2 sene sür. Zaten şehir içi süreceksin belli her halinden. 1. Sene bittikten sonra git adam gibi sağlam bir eğitime gir ve 600 cc al. Kişisel görüşürüm ...

Ben 150cc motor aldım pişmanım kardeşim yetmiyor tepkileri çok zayıf kalıyor sen birde 125 i düşün bence 250 gayet güzel son hız fark eder demişsiniz evet doğru ama o hıza çıkma süreside baya bi kısalıyor ben cbr250 diyorum

Cbr 250 alırsan bence satamazsın elinde kalır ama madem 2-3 sezon kullanılan diyorsun cbr derim

CBR 250 der giderim :cherry:

Biri 125 cc diğeri 250 cc, ikisi de kaliteli motorlar, yamaha görüntüde biraz daha iyi ama honda parça fiyatları olarak daha iyi üstelik 250 cc. 2-3 yıl rahat idare eder, 125 cc sıkar bir süre sonra.

@Ali1903 Otoyolda gitmek ile gidememek arasındaki farkı, sollamalarda zorda kalmak ile kalmamak arasındaki farkı belirliyor o beğenmediğin 30 km hız farkı. Olay sadece top speed değil yani. 125 lik motorla uzun yolda çoook yorulursun, bunu bilmekte fayda var.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
R25 önerilmez yeni adama. Kimse onaylamadı başlangıc motoru olarak. Şöyle birşey var 125 cc tatmin etmez diyorlar ama 125 ile 250 cc arasınd 30 40 km hız farkı var diye biliyorum. Bununda tatmin edici olmaması gibi bi imkanı benim için yok. Ben sana derim 125 cc al yamahanın hem oturuş pozisyonuna alış hemde neyin ne olduğunu anla 2 sene sür. Zaten şehir içi süreceksin belli her halinden. 1. Sene bittikten sonra git adam gibi sağlam bir eğitime gir ve 600 cc al. Kişisel görüşürüm ...

r25 önerilmez diyosun ama 250 ile 125 arasındaki km farkını söylüyosun. Mesele km farkı değil tork farkı zaten o hızlara çıktığında çok bişey farketmez cc. Senin mantığınla bakarsak r25 ile cbr250 arasında 20 km ts farkı var. O zaman cbr 250 de önerilmez. Kulaktan dolma ve motovlogger ların söylediği asparagaslarla yanlış bilgi vermeyelim.

@Ali1903 Otoyolda gitmek ile gidememek arasındaki farkı, sollamalarda zorda kalmak ile kalmamak arasındaki farkı belirliyor o beğenmediğin 30 km hız farkı. Olay sadece top speed değil yani. 125 lik motorla uzun yolda çoook yorulursun, bunu bilmekte fayda var.

Kardeşimiz ehliyeti yeni alıyor. Uzun yollara cıkma durumu eminimki 1 sene civarı yok. O yüzden ben bu km farkını yazdım. Şehir içindede 125 cc keyfini ben başka hiçbirinden alamadım desem yeridir. Burda ege kardeşimiz alınmasın amacım kimsenin hayalini kırmak değil ama şehir içi için 125 gayet güzel bir makine

Motosikleti
Dominar 250
ybr 125 2 veya 3 sezon bin ondan sonra 250cc sınıfına geçersin

Kardeşimiz ehliyeti yeni alıyor. Uzun yollara cıkma durumu eminimki 1 sene civarı yok. O yüzden ben bu km farkını yazdım. Şehir içindede 125 cc keyfini ben başka hiçbirinden alamadım desem yeridir. Burda ege kardeşimiz alınmasın amacım kimsenin hayalini kırmak değil ama şehir içi için 125 gayet güzel bir makine

Ama ehliyetini alınca uzun yola çıkmama şartı da yok ki. Uzun yol deyince illa Hakkariye gidecek değil ya, 200 km bir yol da uzun yol sayılır ve ben her izinli günümde yapıyorum :cherry: Şehir içinde aynı ebatta 125 ile 250 arasında çok fark olacağını sanmıyorum ben aslında, mesele ebat tabi bu kişisel görüş. İzmir'i bilirim, nereye gitseniz çevre yolu sayılabilir. Hız sınırı 120 olunca 125 yetmez.

ybr 125 2 veya 3 sezon bin ondan sonra 250cc sınıfına geçersin

Nedir bu YBR sevgisi anlamıyorum ya. Adam seçenekleri yazmış, arada ybr yok ki üstad.

Fatih. Abime Teşekkür Ederim YBR düşünmüyorum. Şöyle Söyliyim Artçım da olacak büyük ihtimalle. Malum ağırlık artacak ve güç te azalacak sorun olmasını istemiyorum. Araçları sollarken daha doğrusu sollayamazken kalmak istemem o yüzden cbr çekiyor beni görünüm olarak ta yzf Çekiyor çok kararsız kaldım arkadaş. 2 sezon sonrasında 600 cc felan düşünüyorum tecrübem yeterli olur ise. Satarken veyahut takas felan sıkıntı olsun istemiyorum. Bakımlarını , extralar vs onlarıda yapıcam. Sorun olmasın diyorum yani :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar