aynı sekılde bende dun dustum motorda ufacık bır cızık bıle yok benımde fren kırıldı sanayıde 25 tl yaptırdım =)ben dün fenerbahçede düştümmarina civarinda sagdan giderken bisiklet yoluna girdim. Bisiklet yolu yagli boya, islaklikta olunca ön teker kaydi ve yan yattım. Motorun arka fren pedalını tutan metal levha (bracket) kırıldı. Enteresan bir sekilde motorun başka hiç bir tarafinda kılcal çizik bile yok! Bu arada motor yeni olduğu için bu parçanın fiyatı bile belli değilmiş. Tuna otomotiv yarın haber verecek, olmadı bostanci sanayide kirilan bracketi kaynattıracağım. Siz siz olun bisiklet yoluna girmeyin arkadaşlar, boyalı olduğu için buz gibi kayıyor.
Arkadaşlar şu Yamahanın kazıklama politikasına hepiniz alet oluyorsunuz. Bu motor için 10 bin biraz fazlamı diye düşünürken. 3-4 ay sonra 12 bin tl ye çıkmış fiyat. 10 bin tl yken bayileri arıyordum hepsi anlaşmış gibi motor yok satıldı dedi. Yeni yıla 2015 e girildi motorun fiyatı 12 bin oldu. Ve nedense aradığım bayilerde motor yok diyenler 2014 model satmaya başladı. Bayiye diyorum neden 2015 değil de 2014 satıyorsunuz? Motor gümrükte kalmışta daha yeni gelmişte yerseniz tabi. Tüm bayiler bu motoru stoklarında sakladı. Zam gelince hepsi stoklara dahil etti. Ayrıca bu motora 10 bin tl fazla diye çok kişi düşündü ama Yamaha dedik motor kaliteli dedik değerbilir diye yorum yaptık. Şimdi 12 bin tl. Zaten 10 bin tl ye alanlarda 11 bin tl ye satışa koymuşlar : )) Bu motora o para verilmez istediği kadar kaliteli olsun. Bende almayı düşünüyordum ama bu olanlardan sonra ve bu fiyatlardan sonra daha işim olmaz. Zaten dikkat ta edersiniz motoru satanların hiç biri km yapmamış. Motorun görünümü duruşu kalitesi 250 cc gibi ama buna aladanıp almayın derim. Bakın piyasa 12 13 bine ne motorlar var. 10 bin plaka ruhsatla 10.600 alan arkadaşlarda ilana koyuyorsanız madem motorun ederi olan 9.000 den koyarsanız motorlarınız satılır yoksa öyle ilanda bekler.
Evet fiyat olarak 12bin lira biraz fazla görünebilir, hatta tamam fazla diyelim ama 12bin eder ya da etmez ona alan ya da alacak arkadaşlar karar verir. Ben alırken 10bin etmez diyordu pulsarcılar fakat şimdi kaç kişi keşke ben de bundan alsaydım diyor. Bu tamamen seçimdir. Sonuçta malzeme kalitesi ve tipi çok yerinde bir makineyi kullanıyoruz. Her gören pür dikkat bakıyor. 6 ayda yolda kaç kişi durdurup sorular sordu biliyor musunuz? Hiç bir sıkıntı çıkarmadı bana. 5000 KM'yi devirdim. Yağmur çamur demeden şehir içi-dışı gezdim. Ben memnunum arkadaş. Dediğim gibi bu bir tercih ve imkan meselesi. Paran varsa verirsin, yoksa vermezsin gider RKS, Kuba falan kullanırsın.
Servis için de; ben servisten memnunum. Şimdiye kadar hiç sıkıntım olmadı servisle. Parça gerekti ve hemen tedarik ettiler. Sadece aksesuarlar için biraz bekledim o da modelin Türkiye'ye yeni gelmesinden dolayıydı. Neden b.k atıyorsunuz, insanların ekmeğiyle oynuyorsunuz?
Yamaha'nın bu fiyat politikasıyla MT 125'in geçen seneki satışlarını yakalaması zor görünüyor. Doğrudur. Biraz fazla zam yaptılar. Ama bence KTM Duke 125'ten eksiği olmayan hatta fazlası olan bir alet. Duke'e 12bin vereceğime MT'ye veririm. Çok net.
bir şey sorucam bayilerin 2014 yılı son aylarında motoru yok diyerek 2015 ocak ayında 2014 modelleri 2 bintl yukarıdan satmasını normal mi buluyorsunuz ?
Her motorun bir alicisi vardir. Ama aksesuarli ama sade. Sayet motoru alip zaten o aksesuarlari takmayi kafaya koyduysa kisi fiyat cok fazla goze batmaz. Cunku aksesuari takanda opucukle taktirmiyor sonucta para veriyor. Aksesuar istemiyorsan aksesuarsiz motor bakarsin. Bu arada bende mt 125 i meraktan aldim. Bu para edermi diyenlere bir sorum olucak. Bu kadar az yakan motor duymus gormuslermi. Saygilar...