Honda Güvenli Sürüş Semineri Edirne

5 Nisan pazar günü yapılan seminerden birkaç fotoğraf paylaşmak istiyorum motorum olmadığı halde gittim gayet güzel ve başarılı bir organizasyondu motorcu abilerimizle muhabbet ettik çay içtik seminerin tadını çıkardık.
Seminerin sonunda video çektim,lastik yakmalar tekerler redlineler falan filan fakat çok yüksek boyutlu olduğu için koyamadım.
07d7OR.jpg

Jp1pPW.jpg

zmXmdO.jpg

yPQPb9.jpg

6ZOZ3E.jpg

WV5VJP.jpg

pR1RrJ.jpg

N5P5MQ.jpg

Yv0vzA.jpg

DlZlnZ.jpg

EVoVvv.jpg

22A2GL.jpg

BZYZlV.jpg

ZL4L8g.jpg

oAvAbQ.jpg

Vldlky.jpg

emeğine sağlıkta oraya güvenli sürüş adına gidip nasıl hala teker yakan zihniyetler çıkıyor inanılır gibi değil.

emeğine sağlıkta oraya güvenli sürüş adına gidip nasıl hala teker yakan zihniyetler çıkıyor inanılır gibi değil.

İşin garip kısmı adamlar eskişehirden,izmirden falan 600-1000 cc motorlar ile full ekipman geliyorlar seminerde adam motor nasıl çalıştırılır vites nasıl atılırı anlatıyor.
Zaten çoğu kişi pazar gezmesi olsun diye gelmişti.

Bir önceki hafta sonu Güvenli Sürüş 2 eğitimini aldıktan sonra yaşadığım şehirde bu seminerin olması hem güzel hem de heyecan vericiydi. Semineri vermeye Honda Motosiklet Eğitim Merkezi sorumlusu Tayfun Hoca gelmişti ve de teorik bir eğitim olduğundan dolayı tabiki en temel konulardan bahsetti sadece. Bence sosyal sorumluluk ve bilinçlendirme adına yapılan şey çok güzel. Bu tarz eğitimlerin gerçek pratik eğitimi almak isteyen insanlara yol göstermesi ve heveslendirmesi adına önemli olduğunu düşünüyorum.

Bu arada söylemeden geçemeyeceğim, arkadaşın da bahsettiği gibi ne yazık ki otoparkta tek teker yapanlar mı istersin, teker yakanlar mı istersin, güvenli sürüş adına olmaması gereken ne varsa mevcuttu :) Hala bir çok motosiklet kullanıcısı bu tarz etkinlikleri evet bir pazar gezmesi, motor gösterisi olarak algılıyor.

bunlar gösteriyorki bizde asıl eksiklik motoru süren kesimde.
bunlara ileri sürüş teknikleri vereceksin. bu derslerde de motor nasıl park edilir ,şeridin neresinden gidilir ,kör nokta omuz bakışı nasıl yapılır ,kaçış noktası ,panik fren ,virajlarda dönüş çizgisi nasıl olmalı ,vites nası küçültülür , nerelerde ve nasıl sollanmalı ,kontro nasıl basılır ,kaygan zeminde nasıl motor sürülür ,motoru sürerken el bileğinde ağrıların neden olduğu ,başın neden sallandığı ,yol nasıl taranmalı ,takip mesafesi ne kadar bırakılmalı vs gibi okadar çok konu varki ama bir bilmişler yeni başlayanlara motor nasıl öğretilir .demem o ki ticari kaygılar sanırım

bunlar gösteriyorki bizde asıl eksiklik motoru süren kesimde.
bunlara ileri sürüş teknikleri vereceksin. bu derslerde de motor nasıl park edilir ,şeridin neresinden gidilir ,kör nokta omuz bakışı nasıl yapılır ,kaçış noktası ,panik fren ,virajlarda dönüş çizgisi nasıl olmalı ,vites nası küçültülür , nerelerde ve nasıl sollanmalı ,kontro nasıl basılır ,kaygan zeminde nasıl motor sürülür ,motoru sürerken el bileğinde ağrıların neden olduğu ,başın neden sallandığı ,yol nasıl taranmalı ,takip mesafesi ne kadar bırakılmalı vs gibi okadar çok konu varki ama bir bilmişler yeni başlayanlara motor nasıl öğretilir .demem o ki ticari kaygılar sanırım

Evet eksiklik konusunda haklısın kesinlikle katılıyorum. Ancak bu bahsettiğin konuların hemen hemen hepsi gerek Honda'da gerekse diğer eğitim kurumlarında verilen konular. Evet 1. seviye eğitimler de var ve tabiki onlarda motor nasıl kullanılır o öğretiliyor. Ancak ileri seviye eğitimlerde bu bahsettiğin konular esas konular. Hatta fazlası bile var. Asıl önemli olan bunları alması veya öğrenmesi gerektiğini düşünebilmek..Malesef bizim sıkıntımız orda başlıyor.

memlekette bu tarz etkinlikler olmasıda güzel paylaşım için teşekkürler(eğitim şart):)

Bir önceki hafta sonu Güvenli Sürüş 2 eğitimini aldıktan sonra yaşadığım şehirde bu seminerin olması hem güzel hem de heyecan vericiydi. Semineri vermeye Honda Motosiklet Eğitim Merkezi sorumlusu Tayfun Hoca gelmişti ve de teorik bir eğitim olduğundan dolayı tabiki en temel konulardan bahsetti sadece. Bence sosyal sorumluluk ve bilinçlendirme adına yapılan şey çok güzel. Bu tarz eğitimlerin gerçek pratik eğitimi almak isteyen insanlara yol göstermesi ve heveslendirmesi adına önemli olduğunu düşünüyorum.

Bu arada söylemeden geçemeyeceğim, arkadaşın da bahsettiği gibi ne yazık ki otoparkta tek teker yapanlar mı istersin, teker yakanlar mı istersin, güvenli sürüş adına olmaması gereken ne varsa mevcuttu :) Hala bir çok motosiklet kullanıcısı bu tarz etkinlikleri evet bir pazar gezmesi, motor gösterisi olarak algılıyor.

Sonradan gelen bir bajaj kullanıcısına seminerin 3. katta olduğunu söylemiştim girişte o sizmiydiniz acaba?.
Bir sorum daha var size,güvenli sürüş eğitimini köşkdere edirnede veriyormu yoksa istanbuldamı aldınız?

Sonradan gelen bir bajaj kullanıcısına seminerin 3. katta olduğunu söylemiştim girişte o sizmiydiniz acaba?.
Bir sorum daha var size,güvenli sürüş eğitimini köşkdere edirnede veriyormu yoksa istanbuldamı aldınız?

Yok biz 2 arkadaş geldik. Salona ilk çıkanlardandık :) Kasklarında kamera olan 2li :D

Eğitim sadece istanbul'da Honda'nın fabrikası Gebze'de veriliyor. Öğrenmek istediğin birşey varsa eğitimle ilgili seve seve cevaplarım..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar