Güle güle kullan MT07 memnuniyetinden kısaca bahseder misin? Artıları eksikleri geçen fuarda gördüm motocage çok hoşuma gitti.Birde deponun olduğu kısım çok agresif duruyor bana göre. Motorun hayırlı olsun güle güle kullan

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:14 ----------
Bununla ilgili forumda arama yaparsan konu açmıştım baya detaylı orada bulabilirsin. Benim nacizane tavsiyem halata çok güvenme ben titanyum zincir aldım asansör firmasından grade 80 grade 100 zincir öneririm,birde asma kilit sağlamından.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:21 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:19 ----------
Hocam merhaba bende aynısını yapıyordum arabada alışkanlık engellemeye çalışıyorum.Debriyajı en son durma noktasında sıktırıyorlardı honda gis'te fren mesafesini en verimli kullanmak için diğer durumda fren mesafesi uzayacak öyle düşünün.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:32 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:21 ----------
Motoru 2. el aldığım için yakıt işi biraz korkutuyordu beni her ne kadar motor sağlam gözükse de cihazlar arasında baya farklar olabiliyor. 100 km / 3.45 L şeklinde tüketim sonucu çıktı. Acemiliğim olsun, şehir içi trafik olsun bana çok makul geldi. Uzun yolda kullanmak için aldım ben bu motoru heralde 3.0 L görmek mümkün olacak. 24 Nisanda İstanbul - Çanakkale yapmayı düşünüyorum. Bakalım sonuç ne olacak.
Bir de ben motor mekaniğinden hiç anlamam motoru aldığım gibi servise götürüp tüm bakımlarını yaptırdım ama zincir vs gibi arada yapılması gereken işler varmış. Zincir temizleme spreyi ve yağı alacağım. Servis haricinde benim yapmam gereken başka işler var mı şunu periyodik olarak devamlı yap diyeceğiniz. Balata spreyi falan satılıyor, motor katkıları var. Kısaca elzem olanları söylerseniz sevinirim. Güvenli sürüşler.
Bilhassa uzun yola çıkmadan lastik basınçlarına ve frenleri kısa mesafesede deneyerek bakın derim. Ayrıca zincir gerginliği de önemli ve basit şeyler. Bende başlangıçta araba sürmeden hiçbirşey bilmiyordum. Ama sanayilere gire gire göre göre birazda merak epey şey öğrendim. Motorda da fazla bilgim yok ama sorarsan her serviste kafana takılan bir iki soru yapamasanda bir sıkıntı olduğunda ne olduğu hakkında yorum yapabilirsin.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:32 ----------
Yeni kasaların eksozlarında sararma oluyor sıcaklığa bağlı.. Krom parlatıcılar ile giderilebiliyor..
Yeni kasa veya eski kasayı almak tamamen göreceli hangisi hoşunuza gidiyorsa onu alın..
Bende de garaja sokup çıkarırken hafif sürtme var onu kapatmak için ne önerirsiniz paslanma yaptı ufaktan bir ara fotoğrafını da atarım.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:35 ----------
Merhabalar motorumun parçaları yarın veya ondan sonraki gün geliyor nasip olursa. Merak ettiğim birkaç şey var motor yaklaşık 2 aydır yatıyor içinde su olmadığı için hiç marşa basmadım akü başlarını söküp tekerleri yerden kesip bıraktım öylece. Şimdi tamirden çıktıktan sonra ne yapmam lazım yattığı günler içerisinde yağın özelliği falan bozulmuşmudur çünkü kış baya sert geçti zaten çıktığı ilk gün zinciri temizleyip yağlamayı düşünüyorum onun haricinde şuraya buraya wd-40 falan sık şunu şöyle yap diyeceğiniz var mı ?
Benimde 2 ay kadar yattı çok gazlamayıp yol aldım ilk etapta zaten motoru rolantide ısıtıp kullanıyorum hep.Isınmadan yola bile çıkmıyorum. Ama 2014 yeni kasa kitapçığında km dolmasa da 6 ayda bir yağ değişimi yazmışlar. Daha motor 2600km'de ama yağ değişimine gideceğim yakın zamanda bu yüzden.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:38 ----------
Tesekkur ederim mitoqondri bugun altib elbiseli adam r25 cbr250 ninja200sl ve inazumayi kiyasladi cbr 250 yi sadece yakit tuketimi iyi diyorlar ve 5 beygir guc kaybi varmis adam soguttu beni yaw

herhalde r25 veya 250 sl alacagim tekrardan tesekkur ederim
R25 daha hızlı ancak ben fuarda görünce soğudum deponun olduğu kısımda kullanılan malzeme kalitesi büyük soru işareti bıraktı bende baya plastik gibi duruyordu,anlamadım. Birde motor cbr'dan ufak bende de boy var depoyu kavrayınca çok minyon geldi. Hantal mantal bizim motorlar ama bence çok dengeli virajlarda yolda duruşu garaja sokarken hiç zorlanmıyorum halbuki kaç kg.

Birde az yakıyor tabi.
---------- Mesajlar birleştirildi - 12:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:41 ----------
bakkala bile kaskla gidiyorumda ses yinede geliyo
Bu sesle ilgili AEA'da kulak tıkacı önermişti kesinlikle herkese önerim kulak tıkacı kullanmanız gerçekten bir süre sonra duyma kaybı yaşayabilirsiniz. Hem takınca dünya ile tam izole olmuş hissediyorsunuz çok güzel bence

---------- Mesajlar birleştirildi - 12:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:44 ----------
Arkadaşlar bu gün 100 km yol yaptım molasız. Motoru sıkıştırmadan 90-100 km/h ortalama hız hava da serin şekilde. Motoru stop ettikten sonra kontağı tekrar açtım motoru çalıştırmadan fan çalışıyordu. Normal bir durum mu bu motorun acemisiyim hararet göstergesi de 3 çizgide. Fan susana kadar motoru stop etmemek mi lazım anlamadım.
Onunla ilgili şöyle söyleyeyim ben yol yapıyorum yolda birşey yok ama motoru garaja sokarken 4m'de fan açıyor yoldaki gibi hava girmediği için çok normal arkadaşın dediği gibi 3 çizgiyi geçmediği sürece sıkıntı yok.