Givi'nin uzun camı çok güzel (oldukça da pahalı) ama malesef bağlantı noktalarından çatlama yapıyor. Bu yüzden Givi siperliği tavsiye edemiyorum. Normalde Givi siperlikler çok kalitelidir ama bizim beo için ürettikleri modelde galiba fabrikasyon hatası var. Esneme payı az gibi. 2 kez aldım ikisi de kırıldı. O yüzden bu seferki Scarabeomu orjinal camıyla kullanacağım.
Merhabalar Yurdukoru kardeş,
İfade ettiğin ve tecrübe ettiğin üzere Givi camı kaliteli bir üründür ancak monte edilen yerlerden çatladığını başka arkadaşlarda da gördüm.
Olukça alt kısımdan monte ediliyor, bu sebeple rüzgara karşı mukavemet gösteren üst kısım hareket ettiğinden alt kısımdaki monte yerlerinden çatlıyor.
Orjinal uzun siperliğin sabitleyen direkleri yukarı doğru uzun ve uzun siperliğe destek veriyor ve rüzgara karşı direncini artırıyor.
Bu sebeple sabitleyen ayakları orjinalinde ki gibi üretip monte edilebilirse, her türlü boyuttaki orta/uzun siperlikleri munavebeli kullanmak mümkün olacaktır.
Ne var ki, orjinal uzun siperliğin sabitleyen direkleri üst taraftan monte edildiğinden km saatinin üst kısmındaki plastiği ya deliklisi ile değiştirmek (yenisi 50-60TL civarı) ya da mevcut platiği delmek gerekiyor.
Benim aklımda olan plastiği delmeden aynı bölümü kullanarak alttan çıkacak şekilde öne doğru "U" formatında aşağıdaki resimde de görebileceğiniz üzere direkleri sabitlemek, ancak direkler yukarı doğru uzunca olmalı ki, uzun siperliği desteklemiş rüzgara karşı direncini artırmış olsun.
Ancak şunu da ifade edeyim ki, uzun siperlik modeli olarak orjinal uzun siperlik oldukça şık görünüyor.
Orjinal uzun siperlik oldukça pahalı 450-500 TL civarı!
Kazasız, keyifli sürüşler diliyorum.