Ve arkadaşlar sonunda 1000 bakımı...
[url]http://i.hizliresim.com/vgv9aR.jpg[/url]
Tam 2 lt yağ aldı ve yağ filtresi değişti. Fren ve debriyaj kontrol edildi girişleri temizlendi. Kontak yuvası spreyle temizlendi. Zincir spreyle yağlandı. Hepsi bu...
Ben 26 kuruşda yaktırdım 20 kuruşta yani sizin elinizde basarsanız alet yakıyo ama hakkını harbi veriyo 3 e kadar arkam durmuyo deli makine valla alacaklar gram düşünmesin
---------- Mesajlar birleştirildi - 22:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:46 ----------
Ben konya yamaha serviste yaptırdım bakımı 150 aldılar sadece yağ ve yağ filtresi sprey felan sıkmadı 1 hafta sonra sıktırdım anahtar girmiyodu
Yan ayak switch'ine baktır kardeş.
beyler r25 alacağım kesinleşti, sonunda ikna ettim ailemi
rodaj olayından kısaca bahseder misiniz, ilk moturum olacağı için bi hata yapmak istemem
Yüksek hızda seri sürüş istiyorsak sanırım dediğiniz gibi önce bulunduğunuz vitesin sınırlarını tüketmelisiniz. Zaten motor potansiyelini redlinea yakın gösteriyor ama dediğim gibi devirim çok düşük değildi diye hatırlıyorum da olabilir de tabi. 4. viteste hafif yukarı eğimle sollama bile yapamadım gibi bir şey. Bu konuda tecrübe devreye giriyor sanırım. Bir de rodaj ürkekliği var tabi. redline yakınına sokmamaya çalışıyorum yoksa 3'de sollamaya başlar 3 ü tüketip tak diye 4 e atar seri geçerdim gibi geliyor. Motorla ilgili değildir muhtemelen, devirim düşük olabilir siz böyle deyince tam emin olamadım şimdi.
14.500 motor
1000 banka kredisi faizi
760 lastik lastik ve edeğişimi
800 trafik, sigorta, ruhsat, vekalet işlemleri
200 koruma topuz ve branda
100 alarmlı disk kilidi
500 yeni kask
750 kasko
Şansıma lastiği taktırdıktan bi gün sonra arka lastiğe cam girip çıkmış derin biraz ne olur ne olmaz diye yama yaptıracağım 100 lira da nereden baksan o tutacak. Kısaca R25' in bana olan maaliyeti emin adımlarla 19 bin liraya doğru gidiyor hadi bakalım hayırlısı. :salut::santa:
14.500 motor
1000 banka kredisi faizi
760 lastik lastik ve edeğişimi
800 trafik, sigorta, ruhsat, vekalet işlemleri
200 koruma topuz ve branda
100 alarmlı disk kilidi
500 yeni kask
750 kasko
Şansıma lastiği taktırdıktan bi gün sonra arka lastiğe cam girip çıkmış derin biraz ne olur ne olmaz diye yama yaptıracağım 100 lira da nereden baksan o tutacak. Kısaca R25' in bana olan maaliyeti emin adımlarla 19 bin liraya doğru gidiyor hadi bakalım hayırlısı. :salut::santa:
Hocam sen naptın. 300 400 liraya hallediliyor plaka ve ruhsat işlemi. Bayiiye hallettirsen bile en fazla 500 tutar.
bir de 750 lira kasko hangi kasko şirketi merak ettim?
muafiyet var muhtemelen değil mi?
Kalem kalem yazdığın fiyatların az yada çok yazıldığını hiç sorgulamıyorum.
Tek diyeceğim lastiğe giren cam dışında hepsi motoru almadan önce öngörülen masraflar. :cat:
Yok zaten bende sorgulamıyorum az çok tahmin etmiştim ama bu sigorta ve ruhsat işi cidden çok pahalıya geldi bana bayi de başkasını kullanıyor bu işleri yaptırabilmek için vaktim olsa ben yapardım elbet ama yine topu topu 300 lira az tutardı.
Groupama' dan yaptırdım kaskoyu herhangi bi muafiyet yok full kasko ama ben ekipmanları katmadım kaskoya. 500 liralık kask yada 150 liralık takoz için kaskoya hasar vermeye gerek yok diye düşündüm.
Bu arada bi not daha, servise gittim bugün abi bi sıkıntı vermez bu kesik hava kaçırmadığı sürece dediler test ettiler cidden hava kaçırmıyordu öyle kaldı yama işi hiç değilse üç beş masraftan kurtul, ama dönüşte oto şampuanı ve motoru yıkayacak lif aldım gitti yine para :queen::queen::queen:
Seviyorum ya makinaya masraf yapmayı ne içki içerim ne sigara bi motorum var işte onunla ilgileniyoruz naapalım![]()
Tek kötü alışkanlığın motor olsun olsun kardeş. :cat:
"500 liralık kask yada 150 liralık takoz için kaskoya hasar vermeye gerek yok diye düşündüm."
bu yazdığını anlamadım ben:silent:
170 km deyim ve tek, yalnız başına kalan benzin çizgim yanıp sönüyor. '' Biraz '' fazla devirli sürüyorum sanırım
3,5- 4,0 lerde nasıl sürüyorsunuz ya hu. Bu sırada motor git gide açılıyor ilginç bir agresiflik hissettim bugün.
Yarın izinliyim. Hava güzel olursa depoyu fulleyip çevre bir ilçe ye 5 e takıp 3-5 arası yol almayı düşünüyorum. Bakalım nasıl olacak. Şehir içi düşük devir sürmeyi henüz beceremiyorum malesef.
170 km deyim ve tek, yalnız başına kalan benzin çizgim yanıp sönüyor. '' Biraz '' fazla devirli sürüyorum sanırım
3,5- 4,0 lerde nasıl sürüyorsunuz ya hu. Bu sırada motor git gide açılıyor ilginç bir agresiflik hissettim bugün.
Yarın izinliyim. Hava güzel olursa depoyu fulleyip çevre bir ilçe ye 5 e takıp 3-5 arası yol almayı düşünüyorum. Bakalım nasıl olacak. Şehir içi düşük devir sürmeyi henüz beceremiyorum malesef.
Arkadaşlar henüz R25 im olmadığı için bilmiyorum. orjinal kuyrukta bu palakanın üstünde reflektör mü var lamba mı? ben kuyruk değiştirirken boşta kalan soketi arka stop lambasının diye düşünüp, arka stopu iptal etti diye atladım hemenr:
o boşta kalan soket plakanın üstünde lamba varda oraya mı ait :silent:
O video'yu bayağı izledim hocam da işte alışacağız inşallah. Yüksek viteste düşük devirde stop edersem 10-15 km le düşerim diye korkuyorum. Bir de ışıklarda bulunduğunuz vites yüksek olsa dahi zaman varsa debriyaja basıp, o viteste durup bulunduğumuz yerde 1 e düşerek kalkış yapmak mı daha iyi yoksa ışıklara gelirken henüz durmadan 1 e düşüp o şekilde beklemek mi? Bir de aynalar çok problem ya yanımdan scooter çıktı sola geçerken aynada hiçbirşey yoktu neyseki sesden fark ettim tekrar sağa konumlandım. Ayna başlığı yukarı aşağı oynamıyor gibi el yordamıyla nasıl ayarlamak gerekir bu işi?