- Motosikleti
- Pancar Motoru
Arkadaşlar merhaba
Uzun bir aradan sonra bir fazer 8 sahibi olarak motosiklet severlerin arasına katıldım. Uzun zamandır 2015 modelinin çıkmasını bekliyordum. Fuar sabahı yamaha standına gittiğimde yeni modelin malesef 31.150 TL olduğunu gördüm. Ayrıca 2015 modelin rengi hiç hoşuma gitmedi. Aydın nazillideki bayide bir adet 2014 modeli kalmıştı. Biraz zahmetli de olsa onu aldım.
Daha önce fazer 6, fazer 1, Honda VFR 800, Honda st1300 kullanmıştım. Genel olarak beklentilerimin dışında çıkmadı fazer 8. Her ne kadar fazer 1 kadar uzamasa da fazer 6'ya nispeten oldukça atak geldi. Ancak en son kullandığım ST 1300'den sonra cbf 150 hissi verdi diyebilirim. Kullanım açısından oldukça rahat, hafif ve kıvrak.
Daha öncede bahsettiğim gibi motoru Aydından aldım ve İstanbulda ikamet ediyorum. Kargo veya otobüs ile sıkıntı olabilir düşüncesiyle bir hafta önce sürerek getirdim motoru. Ancak anladım ki uzun yol için hava durumu pek müsait değil. Nazilliden Bandırma feribotuna 6 saatte gelebildim. Malum rodajdan dolayı fazla gazlayamadım. Ayrıca izmir sonrası başlayan yağmur iliklerime kadar işledi.
Yakıt tüketimi olarak ortalama 6 litre yakmışım. Maksimum 150 km hıza çıktım. Ortalama 120 km hız ile geldim. Bir kez akhisarda mola verdim. Daha önceki motorlarda 150 km yolculuktan sonra kalçada başlayan iğrenç ağrılar fazer 8 de pek olmadı. Titreşim diğer motorlara nazaran daha az geldi bana. Nasip olursa havaların ısınmasıyla en kısa zamanda bir yunanistan bulgaristan turu planlıyorum.
Herkese kazasız belasız bir sezon geçirmesini temenni ederim.
Merhaba, şimdi peşinen birşeyler yazmak isytemiyorum ama yazdıklarınız biraz kafamı karıştırdı. Şöyle ki;
Bir arkadaşım sıfır FZ6 Fazer ABS aldı, 30.000 km civarı yol yaptıktan sonra sattı ve 14.000 km civarı bir Fazer S2 aldı. Sonra onu da 30.000 km'lere getirince sattı ve sıfır Fazer 8 aldı.
Lakin arkadaşım Fazer 8'in uzayıp, kopup gitmesinden, daha doğrusu FZ6 gibi uzayıp kopmamasından memnun olmadığını söylüyor, son ulaşılan hızın da 800cc bir makinaya göre yeterli olmadığını söylüyor???
Kısacası pek memnun kalmadı. Öte yandan başka bazı forum başlıklarında Fazer 8'in uzun yol tecrübelerinde sürücülerine kollarda ve bileklerde ağrı yaptığını, sele rahatsızlığı olduğu, konforlu olmadığına dair yorumlar okudum. Sele yapısına bakınca aynı kanate ben de varıyorum ama nihayetinde kullanmak gerek.
Şimdi sizin yorumunuz da tam tersi???