Dostum, R25'i görmedik tabii ama Ninja 300 hakkında gözlemlerimi yazayım. En yakın arkadaşım geçen sene Ninja 300 aldı. Makineyi hem çok defalar kullandım, hem de yakından iyice inceleme şansım oldu.
Öncelikle malzeme ve işçilik kalitesini beğendim. Bu konuda çok kıl insanımdır, parça birleşim yerlerinde hatalar, çizgilerde tutarsızlıklar ararım, hepsine baktım böyle bir hata görmedim. Plastik kalitesi de güzel. Motorun duruşu zaten gayet iri, gören zx10 sanıyor, bir de gerçekten yakışıklı (Yamaha'da yakışıklı tabii). Aea Ninja 300 inceleme videosunda, artık motoru veren kişi nasıl kullanımşsa, o makinanın grenajları falan ayrılmış, Aea'da genelleyerek malzeme-işçiliğe laf etti ama bizde öyle bir şey yok. 1 sene oldu alalı, hatta bir iki defa acemiliğinden yere düşürdü arkadaşım. Motorda hiçbir şey yok, cillop gibi duruyor.
Gidişi de çok başarılı. Ben dragstar 1100 ün torkuna alışık biri olarak Ninja 300 ün gaz tepkilerine bayıldım. Düşük süratte yüksek viteste bile başarılı buldum. Bir defa kesintisiz 100 km civarı kullandım, Çeşme'ye gittim. Rüzgarlı yollarda Dragstar'la gittiğim kadarki kadar stabil olmadı tabii ama (benim makine 300kg+ben+artçım+çantalar toplam 440kg gibi bir ağırlıktan bahsediyoruz) rahatsız edici de olmadı. Üstelik üzerinde İrc lastikleri vardı, şimdi arkadaşım lastikleri Diablo Rosso 2 ile değiştirdi, söylediğine göre yol tutuşu mükemmel olmuş, daha yeni lastikleri ile deneme şansım olmadı.
Neticede senin yerinde olsam, parada da sıkıntım yoksa Ninja 300 alır geçerim. Zaten resimlerden de belli Kawa daha iri, sen de iri adammışsın hem altına daha çok yakışır, hem de R25 sana ne zaman teslim edilecek belli değil, Ninja 300'ü parayı verdiğin gibi teslim alırsın.