Geçen yaz eşimle birlikte Yunanistan'ı gezdik.
İpsala dan sonra, bambaşka bir dünyaya geldiğimizi anladık.
Trafik ile ilgili hiç bir sıkıntımız olmadı, ne sıkıştıran , ne rahatsız eden.
Bilakis kahve ısmarlayanlar , çay vs.. ikram edenler vs.
İpsala dan sonra ilk gün Kavala ve akşamında da Selanik'e vardık. Bir gece Selanik te kaldık. Selanik bizim İzmir gibi aynı.
2.gün Selanik ten sonra, Iyonya,Arta, Antirio ve sonrasında demir köprüden geçerek Patras ve sonrasında kylini ye vardık.
Kylini den sonra Hande Yener'in klibinde o batık geminin olduğu Zakintos adasına geçtik feribotla.
10 gün Zakintos ta kaldık, akabinde gene aynı rotadan geri döndük. Halkadiki ye uğrayacaktık, fakat yağmura yakalandığımızdan giremedik.
Bu sene de birşeyler düşünüyoruz, daha karar vermedik.
Hiç korkmayın, endişelenmeyin, inanın şu ülkeden çıkınca herşey daha bir başka oluyor..Medeniyet, insanlar, ortamlar vs..
Eu bölgesinde sadece Yunanistan uluslarası ehliyet istiyor, bunu da touring klubünden 20dk içinde çıkartıyorsunuz.
Araç sigortasını da oradan yaptırıyorsunuz, aracın sigorta bedeli kalacağınız gün sayısına göre artıyor,ben 15 günlük yaptırdım, 180tl mi ne tutmuştu.Giderken yanınıza 2 resim alın aracınızın ruhsatını alın birde ehliyetinizi.
Uluslar arası taşıt belgesinden kastınız nedir bilmiyorum,bir de triptikten...Öyle detaylı bir şey yok.
Vize aldıktan sonra birde kendi seyahat sigortanızı yaptırın yeter..
40 yaşındayım,motor hayatımda gittiğim en güzel yollardı oralar.
Bu sene bakalım,igoumenitsa,brindisi üzerinden stelvio pass a kadar gidip oradan Villach ve Slovenya düşünüyorum...Ama dediğim gibi net değil, bir de kefalonya adası programı var eşimle..