Servis konusunda her şey ortada, Servis desteği diyince Honda diğer 3 japonun toplamından daha iyi bir ağa sahip. Zaten en çokta bu yüzden kazanıyor.
Motosiklet diyince benimde aklıma hep Kawasaki gelirdi, Kawasaki diyince de o yeşil rengi. Ben bu renge o kadar takıntılıyım ki Siyah Honda CBR 250r alıp yeşile boyatmayı düşünüyordum lokal bazda. Neyseki son anda kawasaki imdadıma yetişti
Öncelikle çift silindir ninja 250r yi hiç kullanmadım. O yüzden kendimde iki motoru kıyaslayacak bir yeterlilik görmüyorum. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan insanlara da uyuz olduğumdan bu konuda sadece hepimizin bildiği teknik rakamlar üzerinden gideceğim.
Eski kasa Ninja 250r oturuş pozisyonu ile Ninja 250sl den daha rahat. Ninja 250sl daha sportif bir oturuş pozisyonuna sahip. Spor kullanmayı seviyorsan Ninja 250sl ama rahatlık önemli ise çift silindir ninja 250r.
Eski kasa daha heybetli duruyor.
Eski kasa çift silindirli olması nedeniyle daha yüksek hızlara çıkıyor. Zaten arada 5bg bir fark var. Eski kasa gücün ve fazladan bir silinidirin vermiş olduğu farkla daha fazla yakıt tüketmekte.
Ben motor sürerken göstergeye bakmam, ama bir çok insan için gösterge önemli. Eski kasa biraz vintage göstergeye sahip

Yeni kasa da ise tamamen dijital bir gösterge var.
Ayrıca Eski kasa ile kıyaslarsak yenisi 20kg daha hafif.
Benim sana tavsiyem, Sıfır olanını almandır. Eğer Ninja 250sl eski kasa olsaydı bu sefer çift silindir 250r al derdim. Sıfır motor sıfırdır her zaman. İkinci el işini ayrıca konuşup tartışmak gerekir.