SHELL ciler;
fullsave mi nitro mu alıyorsunuz? farkı var mı?
Tabii ki FuelSave 95 Oktan. Çünkü formülasyonunda verimlilik artırıcı katkı var. Aynı zamanda tortu ve kurum birikimini minimumda tutuyor. Adı gibi de koyduğunuz 1 depo yakıtla maksimum mesafe kat etmenizi sağlyor. Şöyle anlatayım:
Motoru teslim aldığımda içinde 2-3 litre yakıt vardı. En yakında BP olduğundan yolda kalmamak için hemen doldurdum depoyu. Ancaaaak hem rodajdaki motorun yakıt tüketimi hem de BP'nin kalitesiz ve çabuk tükenen akaryakıtı ile 14 litrelik depom boş uyarısı verdiğinde 268 kilometredeydim. Muhtemelen 280 civarı tamamen yakıt bitmiş olacaktı. 280'den hesap edecek olursak (14lt x 5,00TL)/280km = 0,25 TL/km yakmışım.
Shell'den aldım 2. benzini (Fuelsave 95). Depo uyarısı almaya başladığım anda 316 küsür kilometre yapmıştım ve tahminimce 350'de depo tamamen bitecekti. Aradaki fark cidden fazla ki GV250, muadillerine göre çok yakan bir motosiklet. Aynı hesabı buna uygularsak (14lt x 5,00TL)/350km = 0,20 TL/km !
Kısacası BP'den aldığım yakıtla kilometrede 25 kuruş yakarken, Shell'in yakıtıyla kilometrede 20 kuruş yakmışım. O 5 kuruş uzun vadede çok kıymetli olur. Motosiklet sıfır alınıp da rodaj dönemindeki ilk 2 benzin dolumundan bahsediyorum. Rodajdan sonra yakıt tüketiminde çok büyük bir değişiklik olmadı gerçi ama ben garanti olması açısından yaklaşık 300-320 km'de bir depoyu full'lerim. Bu konuda da tercihim önce Shell, sonra da üstün hizmet veren Türk kuruluş olduğundan Opet olur.
Mecbur kalmadıkça diğerlerine pek yanaşmam. Aynı hesabı otomobilim için de uyguladığımda yine Shell'in Petrol Ofisi ve BP'den daha tasarruflu ve motora olumlu katkı sağladığını düşündüğüm hesaplar yaptım. Siz siz olun Shell ve Opet'ten şaşmayın.