ŞANZIMAN SORUNU?
Arkadaşlar merhaba, bazen 4. ve 5. vitesin arasında bi boşluk denkgeliyo. Genelde 4ten 5e takınca oluyo, 5e girdi diye bırakıyorum debriyajı motor bağırıyo, boşa girmiş. Sizde de oluyor mu?
ŞANZIMAN SORUNU?
Arkadaşlar merhaba, bazen 4. ve 5. vitesin arasında bi boşluk denkgeliyo. Genelde 4ten 5e takınca oluyo, 5e girdi diye bırakıyorum debriyajı motor bağırıyo, boşa girmiş. Sizde de oluyor mu?
ŞANZIMAN SORUNU?
Teşekkür ederim cevap için. debriyajı sıkınca da bırakınca da aynı hızlarda dönüyor teker. Ama aynı şekilde TVS Apache de debriyajı sıkınca tekerin dönmesi durma noktasına geliyordu. Aradaki fark nedir onu anlamadım.
Siperlik hakkındaki kırılma mevzusu linkteki videonun yorumlarında geçiyor
https://www.youtube.com/watch?v=bEQBPUAgfp8
Üstad ben o sıkıntıyı 1 N 2 arası yaşıyorum zaman zaman,vitesi tam geçirmemiş oluyorum.
Eğer yağ değişimi gelmişse değiştirip oyle deneyebilir misiniz. Büyük ihtimalle tam geçmiyordur.
Onun dışında eğer çok sert kullanıldıysa vites dişlililerinde aşınma da olabilir ama o zor bi ihtimal.
---------- Mesajlar birleştirildi - 17:15 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:09 -----
Evet vitese tam geçmediğinden oluyor, Fakat başka viteslerde istesenizde bunu yapamıyosunuz. Mesela 3le 4 arasında yok. sanırım şanzımanda bi üretim hatası bu.
Motorun üstündeydim biraz bayır asağıydı stop ettim viteste motor yavas atıyo kendini ileri doğru diş atlarmıs gibi bosa geciyo atlıyo neden olabilir
---------- Mesajlar birleştirildi - 10:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:11 ----------
Balatalar bitik olduğu zaman yapabilirmi yoksa normal bi durummu
arkadasım senin motorda büyük ihtimalle ya sipaplarda yada pistonda sıkıntı var komprasör yapmıyor görmeden bir sey denemez ama sen bi ustaya göster en kısa zamanda gecmiş olsun...
Sitede enjeksiyonlu olduğu yazıyor fakat şöyle bi durum var;
model olarak 2014'ü enjeksiyonlu olarak göstermiş, enjeksiyonlu olanlar 2015 modeller olacak diye düşünüyorum çünkü 2014 modelini kullandığım ybr karbüratörlü.
Satıp 2015inden mi alsam diye düşünmeye başladım bile.
Bu motora bide enjeksiyon ekleneince harika olmuştur.
125cc bir makineye enjeksiyon gelince o motor başka bi boyuta geçecek demedim zaten, olacak farkın az olacağının da farkındayım, karbüratörle 7.3kw olan motor enjeksiyonla 7.5kw olacak.çok az bir fark olucaktır emin ol![]()
http://i.hizliresim.com/oAjlp9.jpgFotoğraflar hala eski karbüratörlü fotoğraflar, zannetmiyorum getireceklerini.
125cc bir makineye enjeksiyon gelince o motor başka bi boyuta geçecek demedim zaten, olacak farkın az olacağının da farkındayım, karbüratörle 7.3kw olan motor enjeksiyonla 7.5kw olacak.
Esas önemli olanlar enjeksiyon sisteminin karbüratöre göre daha verimli oluşu, soğuk havalardaki ilk çalıştırmalar da daha iyi olur.
Zaten çok az yakan motor daha da ekonomik olur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:20 ----------
http://hizliresim.com/oAjlp9
125cc bir makineye enjeksiyon gelince o motor başka bi boyuta geçecek demedim zaten, olacak farkın az olacağının da farkındayım, karbüratörle 7.3kw olan motor enjeksiyonla 7.5kw olacak.
Esas önemli olanlar enjeksiyon sisteminin karbüratöre göre daha verimli oluşu, soğuk havalardaki ilk çalıştırmalar da daha iyi olur.
Zaten çok az yakan motor daha da ekonomik olur.
---------- Mesajlar birleştirildi - 01:25 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:20 ----------
Sepetçioğlu;Alıntı Sepetçioğlu adlı üyeden alıntı Mesajı göster Fotoğraflar hala eski karbüratörlü [SIZE=3' Alıntı:fotoğraflar[/SIZE], zannetmiyorum getireceklerini.
http://i.hizliresim.com/oAjlp9.jpg
enjeksiyonlu olduğu kendi sitesinde yazıyor,
Arkadaşlar motorumun aküsü zayıflıyor kendi kendine 10 gün çalıştırmadığım motor çalışmıyor zaten normaldede zor çaışıyor marştan ısınması çok uzun sürüyo normal mi sizce bide 15 dişli taksak nasıl olur ? fazla zorlamamış olurum