Egzosu değiştirmek istememde ki amacım sadece sesi yükseltmek egzosu değiştirerek performans almayı düşünmüyorum aksine egzosu değiştirdiğimde performans düşüklüğüyle karşılaşırsam o zaman sesinde pek önemi kalmayacak çünkü bende motorumu dinlerim ve uygun koşullarda full performansla kullanmaya da bayılırım marka takıntısı olmaksızın burada ki amaç motorumun verileriyle oynamadan sesi yükseltmekMarka fark etmeksizin tek başına egzozun hiçbir performans katkısı yoktur. Aksine alt devirlerde bir miktar düşme yapar. Ses güzel görüntü güzel ama o alt devirlerdeki düşmeyi ben hissettiğim için sindiremedim. Tabi zevkler ve renkler tartışılmaz sesi ve güzelliği için göz yumabilirsin ama teknik açıdan bu iş böyle.
Hee kimi kullanıcılar farkı hissetmiyor dahi çevremde de var ama benim gibi motorunu dinleyen biriysen kesinlikle hissedersin. Sıkıştırmayı düşürdüğü için toparlama aşamasında biraz geç kalıyor ama üst devirlerde de biraz rahatlıyor.
Şahsen motorunuzun hangi egzozlu olduğu bence hiç önemli değil önemli olan motordan aldığınız keyiftir.:cat:
---------- Mesajlar birleştirildi - 15:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:27 ----------
Bir çok markada "R" serisi motora sahip oldum. Fazer8'e egzos takılınca bir racing olacağını kimse düşünmesin. Motorumuz o sese ve karektere asla sahip olamaz.
Diğer markalara bakarak ta sınıfının lider motoru Fazer8'dir.