O zaman bana uygun bir motor diyebiliriz.A2 ehliyetim var.Gis akademi başlangıç ,Honda Güvenli Sürüş 2 ,Turing yol emniyeti eğitimlerini aldım.Motoru almadan önce tekrar honda güvenli sürüş 2 eğitimini almayı düşünüyorum.Motoru aldıktan sonra da gis akademiden hakimiyet ve yol eğitimlerini kendi motorumla birlikte almak istiyorum.Bu vaziyette bir zorluk çekmem diye düşünüyorum.Başlangıçta ABS konusunda ise fren hissiyatını geliştirmez vs gibi görüşler var ancak ABS belli bir hızdan sonra ve lastikler tam kilitlenmeden önce devreye girdiği için bence kullanan kişi ABS yi devreye sokmadan fren yapmaya çalışırsa fren hissiyatı gelişir gibi geliyor bana ama tabi sizler daha iyi bilirsiniz.ABS li satın almak için sipariş mi vermek gerekiyor yoksa fuarda ülkemize direk gelecek mi ?
Saygılarımla....
Ben naked versiyonunu çok beğendim
Ama ebatları küçük ikisininde küçük 1.80 üzerindeki adama göre değil
Eğer oturuş pozisyonunda sizin için uygun ise kesinlikle sizin için uygun bir motosiklet hocam. Ayrıca benden daha fazla eğitim almışsınız. Ben Sadece Honda GS1 eğitimi almıştım![]()
ABS sisteminin çalışma mantığını biliyorum. Kritik bir noktaya kadar sistem çalışmaya başlamıyor. Ama belirlenen kritik bir noktadan sonra saniye de onlarca kez fren uygulayıp uygulamıyarak tekerleğin kilitlenmesini önlemekte. Benim düşüncem ABS ye güvenmek. Şuan benim motorda ABS yok, yerler ıslak olduğunda mecbur tırsa tırsa yavaş gidiyorum, sert fren yaparsam da yere yapışacağımı biliyorum kastım buydu![]()
Ha tabiki şuda var. 2000 yılların başında otomobiller için ABS gereklimiydi gereksizmiydi muhabbetler dönüyordu. Şimdi hiç kimse otomobil için ABS gerekli değil diyemez. ABS olmayan araçta kalmadı zaten. Artık Otomobillerde ESP standart haline gelmeli diyerekten tartışıyorlar. Nitekim bana bakmayın, eğer paranız var ise ABS li motor alın. Özellikle tatlı su motorcusu değilde motora 4 mevsim binecekseniz kesinlikle ama kesinlikle ABS li motor alın.
Eğer KTM RC 200, ya da Yamaha R25 arasında da kararsız kalmadıysanız, Tamam ben Ninja 250sl alacam kararım kesin diyorsanız. Herhangi bir Kawasaki Bayisine kaporanızı bırakın motoru getirsinler hocam.
---------- Mesajlar birleştirildi - 08:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 08:02 ----------
Boyum 183
Gayette bana uygun bir motor. Yok binip sürüyorum arkadaşların fikrinide alıyorum. Ama tabi boy 180 göbek fırlamış bir adama uygun değil. Motor fit bir motor sürücüsüde fit olmak zorunda.
Ninja da karar verdim fakat martta anca gelecekmiş sinir bozuyor bu durum
ya ben abs li sipariş etsem ne zaman gelir acaba?
Holopter;
Hocam o zaman siz biran önce bir bayiye gidip siparişinizi verin![]()
Fatihte ki benimde motorumu aldığım Necat motora da bir sorun bence tarih konusunu.
Bende kawasaki 250 sl ABS li almak istiyorum .. sanırım istanbula en yakında kocaeli sofuoğlu moto da var
net kararım kawasaki
Bugün ehliyete yazildim B den A2 ye kursun dedigine gore 28 şubat gibi ehliyet elimde olur muş
* Kurs 300 tl
* Direksiyon sınav ücreti 120tl (pek inanmadım)
* Ehliyet harcı : 126tl
* Kart ücreti : 118 tl
Toplamda : 664 tl olacak
direksiyon sınav ücretini internette bizimde bankaya yatirabilecegimiz yazıyor ve 50 tl diyor yardımcı olabilir misiniz
Bir konuda daha yardım isteyeceğim 15.000 liram var
siz olsanız abs li alıp kask eldiven ... vs düşük kalitemi alırdınız ?
yoksa abs siz alıp biraz daha kaliteli mimalzemeler mi alırdınız ?
Şahsi olarak zam geleceğini sanmıyorum. Kawasakinin fiyatları pek oynamıyor. Zaten euro ile satıldığından en fazla kurdaki dalgalanmalardan etkileneceğinizi düşünüyorum.
Cevabınız için teşekkürler, inşallah dediğiniz gibi olur. Ben fethiye'de yaşıyorum ve resmi siteden gördüğüm kadarıyla burada yetkili satıcısı yok ancak 2 yetkili servisi var. Motoru almak için nasıl bir yol izlemeliyim? Bu konularda pek bilgim yok. Antalya gibi çevre illerden mi motoru alayım ya da yetkili servislerin temin etme gibi bir imkanı oluyor mu? Bir diğer sorum da bu yetkili servisler ne kadar güvenilir ve birebir orjinal parça temini, değişimi yapabiliyorlar mı? Çünkü bahsi geçen servisler derme çatma, sanayi işi mekanlar oluyor. En azından sitede yazan ve resmi olduğu söylenen yerler böyle.
Merhaba Arkadaşlar ehliyete yazıldım mart gibi ehliyeti alıcam sonrada motoru alıcam
Şimdiden elbiselere bakmaya başladım sizinde fikirlerinizi alayım.
Mont: http://www.motosikletaksesuarlari.com/Alpinestars-Motosiklet-Montu-T-GP-R-Air-Siyah_8250.html
Eldiven: http://www.motomaxonlineshop.com/held-air-stream-ii-yazlik-eldiven-pmu2871
Kask1:http://moto56.com.tr/nolan-kask-nolan-n86-specter-n-com-vizorlu-kapali-kask-siyah-yesil-44.html
veya
Kask2: http://www.motosikletaksesuarlari.com/AGV-Kask-K-3-Chicken-Kapali-Kask_7644.html