1. viteste durunca boşa gecmiyor

Merhaba arkadaşlar. Motorumda tum vites geçişleri yükseltme dusurme her kombinasyon gayet rahat. Biri hariç! ornegin 1. Vitesteym ışıklarda durucam tam durmadan boşa geçiyor. Ama 1 deyken durduktan sonra boşa geçirmek nerdeyse imkansiz bir hal aldı. Ara gaz itekleme falan fayda etmiyor cogu zaman. Yani yok 1 de durduysan oyle el debriyajda kaldiBalata sorunu olsa tum vites gecisleri sorun olur diye dusunuyorum. Bu arada 2 den boşa geçerken hic sorun yasamiyorum. Sadece 1 ve boş sıkıntı. Neden oluyor?

sizin yine iyi ben aldım alalı hiç boşa atamadım bilinen tüm uygulamaları yaptım olmadı sanırım kronik

hocam aynı sorun bendede vardı. olay debriyaj balatalarındandır. SS motorlarda 5 adet var. değiştirdiğinizde sorun olmayacak. bende de vardı değiştirdikten sonra takır takır geçiyor

Arkadaşlar motosiklet tam olarak durmadan vitesle işinizi bitirin.Yanihangi vitese atmak istiyorsanız tam olarak durmadan önce yapın. Bence ışıklarda boşa almayın debraj basılı bekleyin.Birde unutmadan debraj kolundaki ayar vidasının ayarını bir tur bir tur çevire çevire deneyerek en uygun ayarı bulun. Çok motor türü kullanmadım ama motosikletin şanzıman sisteminden kaynaklı bir durum araba gibi değil.

Son düzenleme:
Motorlarda ki dişliler hareket etmediği için ayriyetten zincirde dönmediği için dişliler yuvalara oturamadığı için vitesiniz boşa geçmiyor gençler az yürürken yada az ileri yaparak vitesin geçtiğini görüceksiniz. Zincir yağınızıda kontrol etmeyi unutmayın.

debriyaj balatası ayırmıyor..

manetden değilde altta debriyaj telinin mile bağlantı noktasından boşluğunu almalısın..

Yada şöyle bir şey de var motoru bayırın en eğimli yerinde durdurup kalkmayı dene yüksek devirde (Debriyaj balatası yapışıyor da olabilir) Eğer motor takılıp birden atıyosa kendisini öne büyük ihtimal bundandır. Tabi bunlar varsayım :santa:

Debriyaj telim degismisti ondan sonra sorun artti sanki. Dedigin gibi telin altta bağlantı noktasındaki bosluktan olabilr. Yarin bi bakiym.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:04 ----------

Bir arkadaşımızda durmadan vitesle 'sinizi bitirin yazmis ama. Sıkışık trafikte 1 boş 1 boş şeklinde giderken nasil vitesle ismizi bitricez. Bir caresi olmali yani

Debriyaj telim degismisti ondan sonra sorun artti sanki. Dedigin gibi telin altta bağlantı noktasındaki bosluktan olabilr. Yarin bi bakiym.

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:04 ----------

Bir arkadaşımızda durmadan vitesle 'sinizi bitirin yazmis ama. Sıkışık trafikte 1 boş 1 boş şeklinde giderken nasil vitesle ismizi bitricez. Bir caresi olmali yani

selam.büyük ihtimalle devriyaj telinizde boşluk var.manetin üstündeki ayar vidasından ayar yapın ama çok aşırı sıkmayın çok da bol bırakmayın.. 0,5 mm boşluk kalsın.eğer sorun çözülmezse aşağıdaki vites milindeki bağlantı yerinden ayar yapmalısınız.bunun için bir ustaya gitmenize gerek yok .bir-iki tur sıkıp dene olmadı bir iki tur daha dahada kötüleşirse tam tersini yap.birde bir şırınga ile devriyaj telini yağlayın arasıra. manetin nekadar yumuşadığın göreceksiniz.kaliteli yağ kullan motorda.bu motoru 2008 den beri kullanırım. en sevdiği yağ motul dür.paraya kıyıp bir kez motul v3000 factory line 10w/40 dene sonra bir daha vazgeçemezsin.ayrıca motor tamamen durdukdan sonra hemen hemen bütün motorlarda bire atmak biraz sıkıntı yaratır.kırmızı ışık da asla boşa almayın.sol ayak yerde sağ ayak frende devriyaj çekili bir göz önde bir gözde aynada olacak.sarhoşun yada bir eksik eteklinin kırmızıda beklerken sizi altına almaması için.
not: 5 vitesli bir motorda 6 adet devriyaj balatası vardır.5 vites biride boş için..

Motosikleti
Hero X Pulse 200
hayret kimse söylememiş, hyosungların kronik sorunudur çalışırken boşa geçmemesi. yarım debriyaj yaparak deneyin geçecektir sorun balatada telde falan değil hyosung şanzımanı böyledir

Benim sürdüğüm hyo gtr 250 dede vardı aynı sorun.
Birkaç yerde kronik olduğunu okumuştum.
Sonra bizzat öyle olduğunu gördüm :)

kronik falan değil kardeşim .iş bilmeyen ustaların uydurması.şanzıman biraz serttir tamam ama kaliteli yağ ,tele ince ayar ve birazda beceri.2008 model gt250r ile 100 bin km yaptım.boşa geçmeme sorunu ile 5-10 kere karşılaştım.oda ya motor daha soğuktu yada yağ değişim zamanı gelmişti.zaten hafif ara gazı verip ileri doğru yüklenince her şekilde geçiyor.

Motosikleti
Hero X Pulse 200
kronik falan değil kardeşim .iş bilmeyen ustaların uydurması.şanzıman biraz serttir tamam ama kaliteli yağ ,tele ince ayar ve birazda beceri.2008 model gt250r ile 100 bin km yaptım.boşa geçmeme sorunu ile 5-10 kere karşılaştım.oda ya motor daha soğuktu yada yağ değişim zamanı gelmişti.zaten hafif ara gazı verip ileri doğru yüklenince her şekilde geçiyor.

kronik, eğer kronik olmasaydı yarım debriyaj yapmamıza gerek kalmadan geçerdi zaten kendinde söylemişsin

Kronik mronik ama hiç geçmiyor diye bir şey yok. Tamam zor geçer eyvallah da hiç yapamayan adamın beceriksizliği bilgisizliğidir. Kırmızı ışığa yaklaşıyorsanız mesela 1 e düşürdük durmadan boşa geçirip frenlemeye başlıyoruz. Olduğu yerde geçmiyorsa da 10-15 cm ileri geri yaparken atarsanız geçer.

Benim motorda da aynı sorun vardı debriyajı gevşettik şuan tıkır tıkır hiç bir sorun yaşamıyorum. Kavrama tam ayırmadığı için atamıyorsunuz. Çünkü motor çalışmaz iken boşa çok kolay geçiyor, çalışırken geçmiyordur sizde de, bunun sebebi debriyaj kavramadan ayrılmyor, bu neden ile geçmiyor. Bu şekilde zorlarsanız motora da zarar verirsiniz. Bilginize.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar