Kurye Olacağım Ama Motorsiklet Deneyimim Yok[ Salı işe başlıyorum]

Konu başlığı:
"Kurye Olacağım Ama Motorsiklet Deneyimim Yok[ Salı işe başlıyorum]".

Memleketimizin hal-i pür melali!

Bol şans, justlook78... bol şans ...

Sıcacık evinde yat kendine, çalışıp napacan şu kış gününde ?

DKN

sadece adres bulma yönünden sıkıntı yaşarsın gibime geliyo. trafikte de ilk gün o kadar çok tehlike atlatırsın ki 2.gün sinirinden canavar gibi kullanırsın zaten.

dostum işe çıkmadan önce birkaç saat boş bir alanda fren ve dönüş çalış,gaz aç kapa..

en azından işe çıkacağın motoru tanı,ilk gün heyecanı iş telaşı derken konsantrasyonun düşecek,

sağdan soldan seni sıkıştıracak,önüne çıkacak araçları yayaları fark edemeyebilirsin..

son anda yapacağın sert frenler hava şartları itibarıyla düşmene sebep olacaktır..

dışardan görüldüğü kadar kolay bir iş değil kuryelik..Allah kolaylık versin

kardeşim kuryelik zor zanaat herkez beceremez sen yol yakınken başka işler bak canını yolda bulmadınya hem ailende istemez böyle tehlikeli bir işi garsonluk yap markette çalış tersanede çalış ama kuryelik yapma benden sana abi nasihatı ALLAHA emanet ol.

Donald Duck'ın kitabını okuyabilirsin ben canım sıkıldıkça açıpp okuyorum. özet versiyonun Pdf'si de ektra olarak mevcut istersen mail olarak atabilirim

Selamün Aleyküm kardeşim cesaretin kırılmasın , kimse motor sürmeyi anasının karnında öğrenmiyor.Bende çok korkuyordum ama şu an sıkıntısız kullanabiliyorum ki sende tecrübeliymişsin.Sadece dikkatli kullan zaten istanbulda da değilsin orda trafik ne durumda bilmiyorum.Allah yardımcın olsun!

hemşerim sayılırsın.iş bulmuşsun iyi hoş ama vazgeç bence bu sevdadan.neden mi?bizim burda aynı firmada işe giren bir arkadaşım var.ilk önce iyi yavaş gidip geliyorum diyordu sonra baskı başladı diyor.normal seyirde 10 dakkada gidilen yerden toplamda 10 dakikada dönülmesi isteniyor teslimat dahil.uzatmayayım sonunda ambulansla çarpıştı bereket ambulansa vurdu :p şaka bi yana bacağı kırıldı.uzun lafın kısası paketçilik zor iş tecrüben yoksa girme kendi canını da başkasının canıda sıkıntıya sokma.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Dikkatli kullan. Sıkma canını en fazla ölürsün

hocam öncelikle hayırlı olsun diyelim allah utandırmasın yapamazsın edemezsin vaz geç diyen arkadaşlar kurusa bakmasın ama yapmadan etmeden hiç bir şey olmuyor motosiklet konusunda benden çok daha tecrübeli olabilirsiniz bu konuda size sonsuz saygım var ancak arkadaş motor almaya heves etmiş parak biriktirme niğetin de ve işte bulmuş ne kadar güzel bir şey elbetteki tecrübeli olsa çok daha iyi olurdu elbette . bir dönem bende paketçilik yaptım evet tehlikeli ve zor bir iş dikkatli olmalısın uyanık olmalısın tedbirini almalısın bu işte bana göre en önemli nokta çalıştığın bölgedeki adres bilgin.. öyle cadde de sağa sola bakarak kapı numarası ararsan önüne çıkan en ufak şeye bodozlama girersin veya her köşe başındaki sokak tabelalarına baka baka gidersen tabi kaza yaparsın. motor tecrüben yoksa işe başlama demem çünki sana vericekleri aktivayla gideceğin ilk pakette zaten motora alışacaksın en fazla 1-2 günde huyunu suyunu çözersin zaten. ama adres bilgin yoksa başlama diyebilirim çünki öyle 2 günde bütün sokakları öğrenemezsin. adres bilgisi olan kuryeler sanki evinden çıkıp işe gidermiş gibi gidiyor teslimat adresine ama senin adres bilgin yoksa hep düşüneceksin nerdeydi bu nerdeydi bu diye ve dolayısıyla kendini trafiğe veremiceksin . zaten tanıdık varmış sana adres konusunda da yardımcı olur çok fazla stres yapma rahat ol kendine güven derim.

''Senin yapacağın espriyi de sürdüğün motosikletinde yazdığın yorumun da gadasını alayım''

:)

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yol ayrımlarında sokakların başında arabaların sağında durma nezaman dönecekleri belli olmuyor herzaman geriden takip et yolu bulmak için motoru sağa çek navigasyona bak acele etme otobüsleri durağa gidene kadar sollama

Arkadaşlar bu gün gittim evrakları teslim ettim evrakların içinde sağlık raporu yok sanıyordum oda varmış. Onuda aile hekiminden aldım. Yaklaşık 50-60 tane imza attım verdikleri evraklara. Benim evraklarım İstanbula gidecek miş yakla-şık 3-5 gün içinde başlıyorum işe

Scooter Kullanacaksın hocam vitesli motorsiklet değil sonuçta trafiğe adapte ol yeter tek korkun adres bulamamak olsun. Tabi hava koşullarıda var ancak yavaş gittiğin taktirde hiç bir sorunla karşılaşmazsın emin ol. Arkadaşın dediği gibi paketi yetiştireceğim diye hız yapma önce can güvenliği...

Birde şu açıdan düşün kışın motorsiklet kullanacaksın tüm karabük'ü gezecek tanıyacaksın, tecrübe üstüne tecrübe. Hele birde tutkunuysan senden şanslısı yok. Bu arada BurgerKing paket teslimat süresine önem vermiyor kafan rahat olur :bounce:

Arkadaşlar bu gün gittim evrakları teslim ettim evrakların içinde sağlık raporu yok sanıyordum oda varmış. Onuda aile hekiminden aldım. Yaklaşık 50-60 tane imza attım verdikleri evraklara. Benim evraklarım İstanbula gidecek miş yakla-şık 3-5 gün içinde başlıyorum işe

Karabük te ölmek için daha güzel bir yok bulabilirdin niye bunu seçtin? Git kanyondan falan at kendini daha acısız olur en azından.
1- G*t kesen soğuğu
2- 1 lira için birilerini öldürecek kadar hırslı dolmuşçuları(kırmızı ışıkta 3 şerit yolda üç şeritte de dolmuş birbirleriyle yarışıyorlar yolcu almak için,)
3- Kar-kış hava şartları
4- Doğru düzgün ekipman vermiyorlar ve sende de yeterli ekipman yok.
5- En önemlisi tecrüben yok hadi yeterince terübeli olsan diğerleriyle baş edebilirdin. Ama bu şekilde olmaz.

Kardeşim yol senin ortala git hıc korkma cekınme ışıklarda falan başlarda aralarda durma normal araba gibi ortala dur sen zaten arabalardan hızlı kalkıcaksın motorla merakta etme kask çene açılırsa sakın açık kullanma suan çenem 3 yerden kırık evde yatıyorum ilk kazam ama çene baska bişeymiş harbi merak etme yavas yavas alısıcaksın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar