Kışın motosiklet sürerken soğuktan korunmak için ipuçları...

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Kışın Motosiklet kullanmak gerekli ekipmanlar ve püf noktalarını bilmediğinizde çok ızdıraplı olabilir. Motosiklette soğuktan korunma yöntemleri aşağıda bulabilirsiniz.

1
Termal içlikler kullanın

I7P2Ua.jpg

Termal içlikler vücut ısınızı çok fazla düşüren rüzgardan sizi koruyacak ve vücut sıcaklığınızı sabit tutmaya yardımcı olacaktır. Termal içliklere alternatif olarak yünlü ya da polardan içlikler tercih edilebilir.

2
Hava girebilecek yerleri ve boşlukları kapatın

XX8wMX.jpg

Basit ama gözden kaçan yöntemlerden biri bu. El ve ayak kısımlarından soğuk hava girmeyecek şekilde ekipmanları giymek soğuğa maruz kalmanızı engelleyecektir. Bunun gibi kaskın boyun,çene vb kısımlarından gelecek soğuk hava akımlarını kapatmak vücut ısınızın stabilitesi için önemlidir.

3
Balaklava giyin

Jprf7s.jpg

Özellikle neopren kumaştan yapılmış balaklava kaskınızın muhtelif noktalarından girecek rüzgara karşı sizi koruyacaktır.

4
Elektrik ile ısınan giyecekler edinin

c9L0T9.jpg

Motosikletin aküsüne bağlanarak kullanılan giysiler sizi ısıtacak ve soğuktan koruyacaktır.

5
Su geçirmez giysiler tercih edin

ZDu3dg.jpg

Kuru kalmak sizi sıcak tutacağı için su geçirmeyen giysiler tercih etmenizde fayda var.

6
Tulum giyin

1if3ce.jpg

Tulum seçeneği pahalı bir alternatif olsada özellikle yalıtımlı bir tulum giymek soğuğa karşı sizi çok başarılı bir şekilde koruyacaktır.

7
Doğru ekipman seçin

T03Jag.jpg

Yazlık bir ekipman ile kışın soğuk havalarda motosiklet sürmek sizin için çok faydalı olmayacaktır. Özellikle kış mevsimi için üretilen mont, eldiven, bot vb ekipmanlar ile kışın motosiklet sürmek çok eğlenceli bir hal alacaktır.

8
Motosiklet için aksesuarlar kullanın

XGlZlC.jpg

Her ne kadar görüntü itibari ile bizi çok memnun etmesede tur camı, elcik kılıfı, diz örtüsü gibi aksesuarlar sizi soğuktan ciddi derecede koruyacak ve daha konforlu bir yolculuk yapmanıza olanak tanıyacaktır.

Moderatör tarafında düzenlendi:
kalin kilotlucorap gidiyorum pantolonun altına akillara zarar sicak tutuyor. bunun göğüs versiyonunu cikarsinlar hemen alcam bu kadınlar isi biliyomus:)

Bunu bana bir arkadaşım önerdi dedim zaten acemiyim ölür kalırım sonra arkamdan konuşursunuz :)
O nedenle termal içlikle idare ediyorum.

kalin kilotlucorap gidiyorum pantolonun altına akillara zarar sicak tutuyor. bunun göğüs versiyonunu cikarsinlar hemen alcam bu kadınlar isi biliyomus:)

Botları bir numara büyük alıp ayağınıza mesh giyin. Göğsünüze 4-6 yaprak gazete koyun.

Mecbur değilseniz kullanmayın.
Çok soğuk oluyor.
Kemıklerımın içi usudu ve abartmıyorum 12 saat bacaklarımdakı soğuk hissi geçmedı.

Fenaydı çok fena.

Ben mevsimlik montumun üzerine yağmurluk giyiyorum, bir harika dostum.

o kadar sıcak tuttuğunu bilmiyordum. denemek lazım. :)

kesinlikle denemen gerek :) üşümenin cinsiyeti yok... hem öldükmü ne diyecekler rahmetli g.tüne amma düşkünmüş mü diyecekler :) çok çok iyi bence... bana kız arkadaşımın annesi aldı, bende ilk başta karşı çıktım ama süper işe yariyor :)

Bu kadar giysi giyildikten sonra,hareket halinde terleme kaçınılmaz
Bu yüzden,yünlü yada pamuklu iç çamaşırı giymeyin.
Üzerinize giyeceğiniz yağmurluğuda saat başı havalandırın,vucüt ısısı dışarıya çıkmadığından terlemeye neden olur

Tek bir kalın parça yerine kat kat giyinmek daha iyidir,istendiğinde çıkarılabilir yada ilave edilebilir

Son düzenleme:

motosiklet'e başlamadan şunu okusaydım vazgeçerdim sanırım :p
işin şakası bir yana kışın her yol mübahtır :D

Az once cikip 25 km kadar yaptim yazlik eldiven kullanayim dedim rahat olsun diye.. eldiven icligimi giydim elcik koruma ve elcik isitmada var ama arkadas eller gitti eve zor attim kendimi :)

Termal içlik seçerken hangi kumaş türü daha sıcak tutar yardımcı olabilecek var mı acaba?

Ellerin üşümesi sorununa kesin ve net çözüm 30 TL ye satılan kuryelerin taktığı el örtüleri.
Alalı 1 hafta oldu. İnanılmaz sıcak tutuyor. Herkese tavsiye ederim. 30 değil 130 olsa gene alırım. O kadar memnunum.
Ne eziyet çekiyormuşuz meğer. Yok 2 eldiven üst üste giymeler. Yok elcik korumalar. Yok termal eldivenler geçin bunları.
Kurye arkadaşlar işi çözmüş.

Abi sende bizim gibi gariban çözümler kullanıyorsun. :)
Ne var olm! Külotlu çorap önersem daha mı iyi :)

(Şaka bak valla billa şaka. Amacım sadece espri yapmak. Özel yaşamımda çok makaracı birisiyimdir. Kırıp incittiysem baştan özür dilerim :)

NOT: Ben de hıyarlı baba kostümü kullanıyorum. Soyununca ayağımda ki meshler kıyafetimi tamamlıyor ve kadınlar bana bayılıyor :) (Eşim resmen tiksiniyor lan)

Son düzenleme:
Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Şu gazete işi gerçekten işe yarıyor. Neden bundan rüzgar önleyici tarzında bir göğüs koruma yapmazlar ki :)

Geçen kış kumaşın içine gazete koyup yelek olur mu acaba demiştim,sonra vazgeçtim :p

Bu arada termal mestlerde iş görür ayaklar için. Eller için en güzeli elcik kılıfı. Görüntü kötü ama işlev şahane.

Ayrıca doktor bir arkadaşım üst solunum bölgesinden (ağız,burun) soğuk almamaya bak,hasta eden aslında o demişti. Ona da dikkat etmek lazım.

Şu gazete işi gerçekten işe yarıyor. Neden bundan rüzgar önleyici tarzında bir göğüs koruma yapmazlar ki :)

Geçen kış kumaşın içine gazete koyup yelek olur mu acaba demiştim,sonra vazgeçtim :p

Bu arada termal mestlerde iş görür ayaklar için. Eller için en güzeli elcik kılıfı. Görüntü kötü ama işlev şahane.

Ayrıca doktor bir arkadaşım üst solunum bölgesinden (ağız,burun) soğuk almamaya bak,hasta eden aslında o demişti. Ona da dikkat etmek lazım.

O soğuğu almazsam vizör içerden buğu yapıyor. Soğuk havalarda içeriye soğuk hava girsin diye mecburen kaskı çeneden yukarı kalkık kullanıyorum. Hasta filan olduğum yok. Ama çeşitli kereler anlatmaya çalıştığım gibi kendime çok iyi bakar ve iptidai yöntemlerle de olsa çok sıkı giyinirim. Belkide hastane ve doktor yolu bilmememin nedeni budur. Bilemeyeceğim.

- Sabah spor ve sıkı bir kahvaltı
- Akşama kadar sadece meyva ve yoğurt
- Akşam hafif bir yemek.

Yaşam disiplinim budur. Arzederim :)

dechatlondan termal kayak alt ust ıclık aldım ıkısını bır alırsanız ındırım var ustune normal bır kazak veya sweatshırt gıyıyorum tabıkı ustunude 4 mevsım mont eger hava yagmurlu degılse yetıyor 5 derece gıbı havalara kadar. daha soguk olursa ıcıme bır kat daha fermuarlı polar bır ıclık daha eklıyorum eger yagmur varsa yagmurluk eklıyorum altada yıne dechatlondan kayak ıclıgı ve normal kot pantolon dızlerede kaval kemıgını de koruyan sert dızlık yagmur varsa yıne yagmurlugun altını bu sefer eklıyorum . bot olarak su gecırmez goretex malzeme cok faydalı 1.gr su gecırmıyor ıcıne de yıne dechatlondan kayak corabı dıze kadar cekılıyor soguk ıcın cok faydalı . kıslık eldıven ıslanınca usume yapıyor kuryelerın kullandıgı elcık kılıfları cok mantıklı cırkınde olsa kullanıcam galıba . dechatlonda cok cazıp fıyatlara gerek kayak kısmında gerekse avcılık malzemelerı bolumunde ısımıze yarayacak cok urun var gıdın bır ınceleyın derım...

---------- Mesajlar birleştirildi - 17:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:23 ----------

hava 5 ila 10 derece arası ıse ve yagmur yoksa

üst kısma sırasıyla
1. dechatlon dan alınan termal kayak ıclıgı
2. normal bır kazak veya sweatshırt
3. 4 mevsım ruzgar ve su gecırmez mont
4. bel,bobrek ve kısmen sırt ı koruyan bellık.
5. hava 5 derecenın altına ınerse fermuarlı mumkunse polar veya neopren iç bır kat daha gıyıyorum

alt kısma
1. dechatlondan alınan termal kayak ıclıgı
2. normal kot pantolon
3. dızlere kaval kemıgınıde koruyan sert mavsallı veya mavsalsız dızlık
4. hava 5 derece nın altına ınerse ıcı polar desteklı su gecırmez avcı pantolonu gıyıyorum.

ayaklara
1. su ve ruzgar gecırmez mumkunse goratex malzemeden motor botu.
2. ıcıne de yıne dechatlondan kayak corabı

kafaya
1. polar balaklava ve tabıkı kask :)

ellere
1. kıslık eldıven ve cırkınde olsa elcık kılıfı cunku eldıvenler ıslanınca ıse yaramıyor.

yagmur varsa ustlerıne alt ust yagmurluk yeterlı.

ben boyle soguktan korunuyorum arkadaslar.

ben kislik motor montunun uzerine bir de gunluk mont giyiyorum.ama bacaklar icin bisiler almam lazim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar