Mondial Aynasını Sertleştirerek Rüzgardan Daha Az Etkilenmesini Sağlama Yolu

Mondial aynasının sertlik ayar vidası içte
ayar için 2 yol olabilir
ya aynayı kıracaksınız bu durumda geri kullanılabilme olasılığı çok düşük
ya da benim yaptığım gibi matkapla delik açıp 10 mm anahtarla aynayı sertleştireceksiniz

artık ayarı yaptıktan sonra da isteğe bağlı siyah elektrik bandı çekerek estetik görünüm sağlayabilirsiniz

mondialin bu ayarı sunmaması ise saçmalık olarak karşımıza çıkıyor
en azından pratik bir kapak takabilirmiş vidaya ulaşmak için

veya delik delme aparatıyla da delebilirsiniz
ingilizce adı saw hole (ya da onun gibi birşey)

Panç diyoruz bizim memlekette :) benım ramzeydede aynı dert vardı :)

Motosikleti
Hero X Pulse 200
aynayı söküp sıksaydınız daha kolay olmazmıydı ya :)

Bi yerde okumustum. Aynayi kaynar su dolu kaba koyuyoruz. Yarim saat kadar bekliyor. Sonra misina veya benzeri saglam bir ipi aynanin caminin icine dogru sokuyoruz. Sonrada icindeki yumusamis yapistiriciyi ileri geri bir nevi kesici gorevi goren ipimizle kesiyoruz ve aynanin cam kismi cikiyor. Sonra istedigimizi yapip geri iyice kuruttugumuz aynanin arkasina silikon veya benzeri bir seyle yapistiriyoruz.

Bi yerde okumustum. Aynayi kaynar su dolu kaba koyuyoruz. Yarim saat kadar bekliyor. Sonra misina veya benzeri saglam bir ipi aynanin caminin icine dogru sokuyoruz. Sonrada icindeki yumusamis yapistiriciyi ileri geri bir nevi kesici gorevi goren ipimizle kesiyoruz ve aynanin cam kismi cikiyor. Sonra istedigimizi yapip geri iyice kuruttugumuz aynanin arkasina silikon veya benzeri bir seyle yapistiriyoruz.

aynayı değiştirmeyi anlattin sanırım

silikon türevi bir yapıştırıcı kullanilmis ise
tuz ruhu yapıştırıcı yi söküp atıyor eritiyor

veya ıyice ısıtıp maket bıçağı ile yanlardan kesip geri de silikon benzeri yapıştırıcı kullanarak yapistirabiliriz

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:56 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:51 ----------

aynayı söküp sıksaydınız daha kolay olmazmıydı ya :)

maalesef aynayi sertlestirme vidasi içte
nasıl yapmışlar cozemedim
vidayi sıkıp camı öyle takmış olabilirler

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar