Bu ilandaki motor alınır mı?

Neden tavsiye etmezsiniz? Arkadaslar lutfen yardimci olun daha once hic motor falan almadim. Ilk motorum olacak ve emeklerim bosa gitsin istemiyorum

Abi şimdi öncelikle bukadar acele etmenin sebebini anlamış değilim :silent:

*Universite öğrencisi olduğun için ekonomik açıdan YBR bence bir adım önde zaten.

*Motosikletin düşüp metrelerce kaysa bile en fazla koruma demirin çizilir :mrgreen:

*Hava soğutmalı motor benim önceliğimdir mesela, bu mevzu göreceli,
dünyayı dolaşan YBR lerin başına su soğutmalı değil diye ne gelmiş ki senin için sorun olsun :silent:

*Büyük jant konfordur, dengedir...

__
Rahatıma düşkünüm,
Trafikte vites mites uğraşamam,
Okula git gel ayağım yerden kessin yeter,
Yağmur çamur paçalarıma sıçramasın,
Göğsüme rüzgar değmesin,
Kocaman bagajım olsun, bu saatten sonra çanta manta takamam,
Büyütsemde bu lüksleri ararım zaten, motosiklet başka nedir ki... gibi bir kafadaysan bekle ve PCX al.

Bence ikisi çok farklı, bambaşka, istediğin şeyleri sen biliyorsun sonuçta, karar verememen için kıyaslanabilir birşey yok ki ortada :silent:

Şimdi kararımı verdim :cherry:
Yarın bu ilandaki YBR'yi almaya gideceğim ancak kafamda soru işaretleri var.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-yamaha-ybr-125-sifir-190931855/detay
Motor bu. Adamı aradım,motoru alacağıma karşılık aldım dedi. Bayiden alınmış arabanın arkasına atılmış 100 km gelmiş. Sonra 1 km binilerek dükkanına getirmiş sahibi. Satışı kendi üstüne değilmiş bayiden alan adamın üzerine o gelip benim üstüme verecekmiş satışını. Acaba bir dümen olmasın :silent:

Sanırım Antalya'dasın

Bence en mantıklısı ybr gibi görünüyor,çünkü sen o motorla düşüp kalkacaksın pcx 125 tutulan bir model Antalya'da her honda scooterinde olduğu gibi dylan,ps 150 vs.

Abi orasıda sende artık,servise ver bi baktır istersen, servisteki usta al derse notere git satışı al...
Satış prosedüründe pürüz çıkmazsa parasını verir döner servisten alırsın motorunu. Sorun çıkarsada onlar döner alır.

__
Bana kalsa zaten, 125cc commuterlerin kralının kralı gelse, sana vadettiği bellidir.

Senin bu ilandaki YBR' yi alıp, üstüne ruhsat, plaka falan derken oldu 5-6 lira para.

125cc commuter bu para karşılığında muadillerine oranla bana daha fazla ne verebilir ki ben iki katı farkı hak etti diyeyim.

Şahsen Honda CB ile artçılı şehirlerarası çok tura çıktım, madem durum aşağa yukarı belli, niye 3 liraya işi bitirip Honda CB almayayım. :silent:

Nesinden daha az haz duyarım mesela :) kalan 2.5 / 3000 liramı da 2. motosikletime saklarım, ekipmanımı 1. kalite alırım vs, vs...

Motosikletim çalındı desen kalan parayla gider bi tane daha alırsın :mrgreen:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasi...il-bu-fiyata-tertemiz-hatasiz-180432235/detay---> Sahibi olan arkadaş

Yanlış anlaşılmasın, YBR 3 lira olsa yine aynı şeyi, yani 3 liraya YBR almanı tavsiye ederdim :)

2.5 lira ile şu geziyi yapan arkadaşın aldığı kadar keyif alabilirsin en fazla, bunu demek istiyorum :)

Özellikle öğrenciyken, CBF1000 i olan birinin YBR alacak parası ve ayırt edecek tecrubesi var ama o parayı vermemiş bi sebebi vardır herhalde diye düşünmek lazım.

Son düzenleme:
Gercekten kafayi yemek uzereyim yardim edin :)
Ilk mesajimdaki motoru almayi dusunuyorum. Motor 6 ay yatmis, hic kullanilmamis. Sizce bu motor alinir mi? Bana sorun cikarir mi? Tecrubem yok yardim ederseniz sevinirim :)

Alma kardeşim, alma.

Sana daha önceki mesajımda da yazdım. YBR motoru çok fazla yapan insanlar için birebir. Ama sana uygun değil. Tek artısı motor mekaniğinin sağlam olması. Onun dışında, çirkin, güçsüz, süper az yakmaz.

Ben hala pcx den yanayım ama illa alıcam diyorsanda arkadaşın dediği gibi honda cb125 alabilirsin. biri 5, biri 3 bin tl. birinin yapıp diğerinin yapmadığı ne var? parana yazık

Kiz arkadasinda var ise bu honda cb125e modelini dusun derim. Cunku kendine ekipman alacaksin, kiz arkadasina alacaksin, havalar isinacak biraz gezelim diyeceksin onun icin gidip topcase veya canta alacaksin ivir zivir bit suru sey cikacak.Sahsi tavsiyem en ucuz yolla bu isten cikman. Honda cb 125 pek sorun cikaran bi motor degil duydugum kadari ile ayrica ufak tefek gezmek isteyeceksin bu durumda cebinde bir miktar para oldugunda daha guzel gezeceksin daha eglenceli olacak ama zar zor biriktirip tum parani motora yatirdiginda gezmek icin para biriktirmeyi bekleyeceksin..

Mart ayinda 8500 tl param olacak. Hem ekipman alirim hem motoru rahat rahat alirim. Zaten gonlumde pcx de :) aslinda hedef belli ama sabirsizlik iste :)

Eski bir YBR kullanıcısı olarak kesinlikle ybr diyorum. uzun yolda şişme yapmaz sadece 5. vitese atıyorsun sonra güçten biraz kesiliyor... sanırım beyinle alakalı bu durum

125 cc yi uzun süre kullanırım diye düşünmeyin bir sure sonra yüzüne bakmaz kendinizi 2 el 600 cc ilanlarına bakarken bile bulabilirsiniz bu işler böyledir 125 cc den tekrar 125 cc ye geçmek :cherry:

125 cc ile artçılı yüklü uzun yola çıkın ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız ybr cbf ile bir sezon gecirip sonra 125 cc yi defterden silip 250 cc ile yolunuza devam edin şu an yenisiniz kanınız kaynıyor olabilir ybr cbf basamağınız olur :cherry:

Alma kardeşim, alma.

Sana daha önceki mesajımda da yazdım. YBR motoru çok fazla yapan insanlar için birebir. Ama sana uygun değil. Tek artısı motor mekaniğinin sağlam olması. Onun dışında, çirkin, güçsüz, süper az yakmaz.
honda cb125 alabilirsin. biri 5, biri 3 bin tl. birinin yapıp diğerinin yapmadığı ne var? parana yazık

Kaç tane Ybr eskittiniz acaba? Sizin dediğiniz gibi olsaydı, açık ara en çok satan commuter Ybr olmazdı değil mi?
Mekaniği çok dayanıklı, Cb gibi titreşimi yok, yani konforlu, Cb'den daha güçlü, daha hızlı, Cb'den tek eksiği ondan biraz daha fazla yakıyor. O da 100 km'de yarım litre.
Çirkinlik konusuna yorum yapmıyorum. Çünkü beğenmeyebilirsiniz.
Fiyat farkı da biri üç biri beş bin değil, biri 4000 diğeri 4800 lira. Cb'nin ikinci eli ile Ybr'nin sıfırını fiyat olarak karşılaştırırsanız, o zaman da çok az kullanılmış 4 bin liraya bir sürü Ybr var derim.
Uzun lafın kısası; Cb bu fiyatla Ybr'ye asla rakip olamaz. Ancak Mondial Drift'e rakip olur diyeceğim ama ona bile olamaz. :)
Zaten her ikisinin satış rakamlarını karşılaştırın, anlarsınız.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar