Bu ilandaki motor alınır mı?

Merhaba ağabeylerim. Ben üniversite öğrencisiyim ve Antalya da okuyorum. Sene başından beri çalışıyorum ve şu anda 5 bin tl para biriktirdim.Motor için biriktirdiğim para haftalık 200 TL + aylık 300 tl burs. Geçinmem için ihtiyacım olan parayı ailem yolluyor. Yani motor için kenara ayda 1100 tl atıyorum,bu bazen extralarla artıyor.
Şimdi buraya kadar durum bu. Gelelim motor konusuna. Aklımda her zaman YBR 125 ESD ve PCX var. Farklı tarzdalar biliyorum ama bu iki motor oldukça hoşuma gidiyor.

PCX 125

#Artıları#
+Eğer pcx alırsam Mart 2015 e kadar beklemeliyim. Param anca denkleşiyor.
+YBR 'den daha fazla istediğimi biliyorum.
+Daha teknolojik ve daha efendi geliyor bana.
+Su soğutmalı olması

#Eksileri#
-Sanki scooterlar viteslilere göre çabuk dağılırmış gibi geliyor bana.Bu yüzden acaba diyorum hep.
-Uzun yola gider mi?
-Olurda çok km yaparsam değeri çok mu düşer acaba?

YBR 125 ESD

#Artıları#
+Hemen alabilirim,
+Vitesli olması,ileride Yamaha MT-125 istediğim için beni cezbediyor. (Tecrübe açısından),
+Oldukça sağlam ve sorunsuz olması.

#Eksileri#
-Cılız durması,
-Hava soğutmalı olması,
-Uzun yolda şişer mi?
-En önemlisi "APAÇİ" diye tabir ettiğimiz kesimin bu motora çok düşkün olması. Aynı kefeye koyulmak istemem trafikte,zira ben edebimle kullanacağım.

Durum bu arkadaşlar.
Satmak istediğim zaman çok değer kaybetmeden satmak istiyorum. Kız arkadaşım motoru almam için en büyük destekçimdi,hatta tek destekçim :) bu yüzden onunda en rahat edeceği motoru almak istiyorum. Artçı konforu iki motor arasında hangisi iyiyse o daha iyi olur.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-yamaha-ybr-125-sifir-190931855/detay

Son olarak motor bu. Adamı aradım konuştum. Kendisininde motorcu olduğunu,alacağına karşılık aldığını söyledi. Kilometresi sadece 1 dedi. O da eve getirirken oldu dedi. Üzerinde extra olarak arka çanta,ped koruma ve koruma demiri bulunmakta.Son olarak 4800 olur dedi.

Sizce bu motor alınır mı? Bana alırken extra masraflar ne olur? Gerçekten 1 km de olduğunu nasıl anlarım?
Şu an dosyamla ehliyetimi almaya gidiyorum cevaplarınız benim için önemli.:)
Not: Korumalıklara 600 tl harici param var. İlk 1 ay tek süreceğim alışmak için, sonrasında kız arkadaşıma korumalık alacağız.

Zaten sıfır Ybr 4700-4800 lira civarında. Üstelik o paraya 12 taksit yapıyorlar.
İkinci eli alınca 101 lira noter ücreti ve sigorta ücreti masrafın olur. Sıfırı alınca da ruhsat ve sigorta ücreti olur.
Eğer ikinci el alacaksan, daha uygun bir tane bakmanı öneririm. Ya da en azından kaliteli lastik takılmış bir tane almanı tavsiye ederim. Bir çift lastik 200 liradan başlıyor. :)

bende iki motor arasındayım aslında ama ybr bence ilk adım için pcx ten daha iyi bir motormuş gibi geliyor.

Sen yine de iyi antreman yap tam alıştıktan sonra kız arkadaşını bindir motora.
Ybr al ybr olsun scooter küçük lastikli duruşu da gidişi de biraz garip oluyor ybr daha kontrol edilebilir gibi düşünüyorum.

Kişisel düşüncemdir.

Ilk 1 ay her gun binip iyice tecrube etmeden kiz arkadasimi bindirmeyi dusunmuyorum zaten. Hem onun hayati hemde motorun rodaji icin.
Ama ybr de sifir almak istemiyorum. En kotu bunu alsam mart nisan gibi satar pcx alirim

Peki 4600 civarina dusururse alayim mi?

Eğer gerçekten hiç kullanılmamışsa, ekstralarını da hesap edersek, bence alınır.
Bir çift de kaliteli lastik alırsın. Mis gibi binersin.
Eğer her türlü Pcx almayı düşünüyorsan, bence hiç Ybr'ye bulaşma. Ybr'yi al, sonra ona alış, sonra satmaya çalış, satarken az da olsa zarar et. Sonra Pcx almaya çalış vs. Direkt olarak Pcx al gitsin.

Son düzenleme:
satacaksan alma neden alıp değerini düşürteceksin git direk gönlünde yatan motoru al ama şunu unutma eğer allah korusun kaza gibi bir durum olursa pcx ybr ye göre çok daha masraf çıkarır scooter parçaları bu tip motorlara oranla çok daha pahalı olabiliyor.

Hocam ailemden dolayı yıllarca otomatik vites kullandım arabada , viteslinin keyfi bambaşka , motorda da değişen birşey yom öbür türlüsü sarmıyor beni kişisel düşüncem tabi ki , hep yüksek devir yüksek benzin sarfiyatı , go kart gibi geliyor , sadece vites yüzünden scooterlara bakmıyorum ben, gene de siz bilirsiniz

Onu bunu bilmem de, madem aylık 1100TL kenara koyabiliyorsunuz; bir ay daha bekleyip sağlam ekipman alın bence.

3-5 ay içerisinde satacaksan neden 0 ybr bakıyorsun git temiz eski model ucuz yollu bir ybr bak. hem satarken sana daha az zarar ettirsin hatta belki hiç ettirmez.

Cevaplarınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim.
Öncelikle ekipman konusuna değineyim. 600 TL benim ilk etapta vereceğim para. Bu kadar düşük olmasının sebebide sabah 7 de evden çıkıyorum,okulum yürüyerek 10 dakika sürüyor. Zaten okulda çalıştığım ve 2. öğretim olduğum içinde akşam en erken 8 de çıkıyorum okuldan. Yani günde pek fazla sürme imkanım olmuyor hafta içi. Sürdüğüm süreninde % 70 i kampüste oluyor.Haftasonu da yabancı dil kursuna gidiyorum. Onda da maximum 20 dakika falan sürüyor yol. Sonrasında ufak çaplı geziler yaparım.
Ama özellikle pcx aldıktan sonra ekipmanlarımı ciddi derecede yükseltip,1-2 sene sonrada MT-125 almak istiyorum.
Kısaca insanoğlu doyumsuz oluyor. Ama ben en fazla 250 cc derken şimdi MT-125 yeterli diyorum.
Yahu kafam allak bullak napacağımı şaşırdım. Bildiğim tek şey motor üstündeyken kendimi unutuyorum...

Genç kardeşim selam. Ben senin yerinde olsam pcx alırdım.

-Yakıtı ybr' dan ufakta olsa daha iyi.
-Ybr' den daha yakışıklı.
-Ybr' den daha pratik.
-Honda da en az ybr kadar sağlamdır merak etme.
-Uzun yol içinde pcx daha başarılı diye düşünüyorum. En başta oturuşu daha rahat, aldığı rüzgar daha az ve titreşimi yok gibi. Bununla beraber son süratta ybr ne yapar bilemiyorum ama pcxden daha hızlı gideceğini sanmıyorum, en iyi ihtimalle aynıdır.

Ybr kullanıcıları alınmasın ama bence ybr gibi bir motor sadece amaca yönelik alınabilecek bir motor bence. Kurye, paket vs. Güçlü değil, yakışıklı değil, süper az yakmıyor. Tek artısı motor ve mekaniğin çok problemsiz olması. Oda dediğim gibi Kurye işi ile uğraşan arkadaşların faydalanacağı bir durum. Yoksa aynı motoru 50-60 bin km kullanan kaç kişi var?

Yazdıklarına göre ybr' nin tek artısı vitesli olması. Ama bu bana görede bir artı değil, eksi. 9 Beygir motor vitesli olsa ne olacak, otomatik olsa ne olacak?

Bence pcx çok yerinde bir tercih. İyi şanslar.

Genç kardeşim selam. Ben senin yerinde olsam pcx alırdım.

-Yakıtı ybr' dan ufakta olsa daha iyi.
-Ybr' den daha yakışıklı.
-Ybr' den daha pratik.
-Honda da en az ybr kadar sağlamdır merak etme.
-Uzun yol içinde pcx daha başarılı diye düşünüyorum. En başta oturuşu daha rahat, aldığı rüzgar daha az ve titreşimi yok gibi. Bununla beraber son süratta ybr ne yapar bilemiyorum ama pcxden daha hızlı gideceğini sanmıyorum, en iyi ihtimalle aynıdır.

Ybr kullanıcıları alınmasın ama bence ybr gibi bir motor sadece amaca yönelik alınabilecek bir motor bence. Kurye, paket vs. Güçlü değil, yakışıklı değil, süper az yakmıyor. Tek artısı motor ve mekaniğin çok problemsiz olması. Oda dediğim gibi Kurye işi ile uğraşan arkadaşların faydalanacağı bir durum. Yoksa aynı motoru 50-60 bin km kullanan kaç kişi var?

Yazdıklarına göre ybr' nin tek artısı vitesli olması. Ama bu bana görede bir artı değil, eksi. 9 Beygir motor vitesli olsa ne olacak, otomatik olsa ne olacak?

Bence pcx çok yerinde bir tercih. İyi şanslar.

En iyisi beklemek olacak sanırım. Mart ayı ola hayrola. Alırım bir PCX seneye mezun olana kadar binerim. Mezun olduktan sonrada satar MT-125 alırım. Zaten şehir içi adım başı trafik var bence hem PCX hemde MT-125 yeterli olur.
Herkese cevapları için teşekkürler :)

1 sezon ybr ye binin fiyatı daha uygun olanlara bakın ( lastikli koruma demirli arka çantalı olursa onlarında parasını sizden alabilirler jant şeridini aksesuardan sayanı bile gördüm :queen: )

Sonra Mt125 e gerek yok 250 likden devam et artçında var biraz cc gücü iyi olur ilk başlarda artçı alma virajlar felan düz yola benzemez sonra yavaş yavaş artçı almaya başlarsın

1 sezon ybr ye binin fiyatı daha uygun olanlara bakın ( lastikli koruma demirli arka çantalı olursa onlarında parasını sizden alabilirler jant şeridini aksesuardan sayanı bile gördüm :queen: )

Sonra Mt125 e gerek yok 250 likden devam et artçında var biraz cc gücü iyi olur ilk başlarda artçı alma virajlar felan düz yola benzemez sonra yavaş yavaş artçı almaya başlarsın

Bu ilandaki arkadaş 4300 e bırakacak motoru. Bunu alayım mı sizce? 10 bim km de satarım :silent:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-yamaha-orjinal-severlere-ybr-188025261/detay

O ilandaki arkadaş çakal belli, ilk aldığı gün çektiği fotoğrafları yüklemiş. İlk fotoğrafta farda sarı film var dikkat ettiyseniz, diğerlerinde sele poşetli. Bu tarz modifiye yapılmış motorlar risklidir her zaman, bolca tek teker görmüş yıpranmış olma ihtimali yüksek.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:03 ----------

Bu arada ilanda süpersport yazması da gözümden kaçmadı :cherry:

Bir ay daha bekleyip YBR 125 yerine CBF 150 almanı tavsiye ederim. Arada çok fark var. Yalnız o ilandaki motorun plakası çıkmışsa onu al, fiyat çok iyi. Alım satım 100 TL falan olmalı.

Bozdum niyeti. Yarin sabah ilk ilandaki motoru alacagim. Para birikincede daha iyi bi motora gecerim :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar