Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
Walla motorla yada arabayla gelmiş olsaydım atlar gelirdim de otobüs bayıyor adamı..
Hatun şahsiyetin sözlerine benzemiş sözlerin biraz. O da diyorki; git en azından kendin için birşey yap. Yani egoistlikten bencillikten dem vuruyor.
Şimdi oturup düşünüyorsun.. kendin için herşeyi yaptığında, ne bileyim atıyorum gidip çalışıp çabalayıp dünya kadar mal mülk yaptığın zaman mı adam olmuş olursun yoksa birisi uğruna birşeyler yapmaya çalışınca mı?
Toplum gözüyle değerlendirdiğinde tabiki ne kadar malın mülkün varsa, ne kadar egon ön plandaysa o kadar adamsındır ama iç muhasebene döndüğünde zenginlik ne kadar çok şeye sahip olduğunla değil ne kadar az şeye ihtiyacın olduğuyla bağdaşan bir kavram. Ve ego dediğimiz benlik dediğimiz kavram insanoğlunun kendi içinde büyüttüğü şeytandır ne yazıkki. Bu yüzden benliğimden vazgeçerim her seferinde nefsimi zorlayabildiğim kadar. Bu yüzden kendi adıma yapacağım şeyler değil başkası uğruna yapabileceklerim daha değerlidir benim için.
Karşımdaki insan benim değerimi bilmiyordur eywallah diyecek sözüm yok bu zaten ortada. Ama mücadele diye bi kavram vardır. Ortada gönül diye bir durum varsa hele, o gönlü almak kırdığın gönlü onarmak için verdiğin mücadele kutsaldır benim gözümde.
Elbetteki geçip bende diyebilirim 'bu ne lan 1 senedir peşinde koşuyorum düzelsin diye kendimi harab ediyorum nelerden feragat ediyorum bırak ne hali varsa görsün bana kızmı yok' diye ama olaya derinlemesine baktığında mevzu bi kız mevzusu değildir. Tüm çabam tüm mücadelem de bu sebeptendir.
Değermi? Kimine göre asla, kimine göre daha fazla ne yapabilirim acaba dır bunun cevabı.
Tabiki insanın bir onuru vardır gururu vardır ama bunların kırılmasını göze alamıyorsan bu yola çıkamazsın zaten. Varsın arkandan hakaret etsinler, varsın deli divane desinler gönül verdiğin insan yolunda ilahi aşka erişmişsen daha gidilecek çok yolun var demektir.
O ifadem esasında biraz espri mahiyetindeydi.
Aynı şeyleri yıllar önce bende yaptım çünkü.
İnsanın fıtratı itibari ile kalp sadece tek bir sevgiye bağlanırsa mutmain olabiliyor,o da ilahi sevgiye gidecek yolları aşmaktan geçiyor.
Esasında beşeri aşk iyidir,ilahi aşka insanı hazırlar
Ben bu savaşınızda inşallah hakkınızda hayırlı ne ise onun tez zamanda gerçekleşmesini ümid ederim.
Yazdıklarınıdan aynı noktada çok fazla çıkarımlarımızın olduğunu görüyorum.
Bu zamanda bu hassasiyet mücevherat gibidir,nefse bunları kaptırmamak dileğiyle.
Bi daha gelirseniz,deniz kenarında çay ve sohbet teklifim geçerlidir,beklerim