diyosunki onlar senin arkadaslarin gece gunduz berabersin gezip tozuyosunuz![]()
diyorum ki dünden beri boş şeyler yazıp forumu kirletiyorsunuz
diyosunki onlar senin arkadaslarin gece gunduz berabersin gezip tozuyosunuz![]()
diyorum ki dünden beri boş şeyler yazıp forumu kirletiyorsunuz![]()
Merhaba arkadaslar standart olarak 130-70-17 arka lastik bulunmakta fakat uzerindeki lastikler basarili degil prelli diablo 2 140-70-17 kullanmak istiyorum ve standart on lastik 100-80-17 fakat diablo 2de on olarak 110-70-17 lastik bulunmakta acaba degisim yapilabilir mi?
diabloda 140/70-17 oldugu icin kastiriyorum bilmeden hareket etmektense gercegi dogruyu ogrenmek daha iyidir
Ben de belli ölçülerde takılabilir diyorum ve nedenim var sizinkiler nedir?
çelikat arkadaşın dediğine göre yzf 125 en iyi performansa göre dizayn edilmiş. HAYIR iyi performans iyi konfor ve iyi ekonomi için üretilmiş. üçünün ortasını bulmaya çalışırken bişeylerden feragat etmek gerekiyor. sadece performans motoru ekonomik olmaz. konfor istersen performans alman zorlaşır. ekonomiye ağırlık verirsen konforun ve performansın azalır. sizin dediğinize göre sadece performans için yapıyorlar. YOK ÖYLE BİŞEY. istenilen performans konfor ve ekonomi üçgeninin en uygun noktasına uyacak lastik bu ise bunu kullanırlar. daha geniş ve kaliteli lastik takarsan neler olur. maliyet artar yakıt artar tutuşun artar viraj kabiliyetin artar performansın artar. ekonomi kötüye gider konfor takacağın lastiğe göre değişir mesela. anlatabiliyor muyum? pist için değili kullanıcı için yapılıyor bu motosikletler. mühendisten iyi mi bileceksin diyorsunuz ya. kişiye özel yapılm ıyor standart yapılıyor bunlar. mühendis motoru sana göre dizayn etmiş gibi davranmayın lütfen.
soruya gelince büyütebilirsin dostum. ama enerji yasasını unutma. bi yerden kazanç olacaksa başka bi yerden kayıp olacaktır.
Asla olmaz, yakıt oşarak da hiç bir şeyin fark etmeyeceğini söyleyebilirim.
aea mida izledim evet hakli olabilir motor icin orjinal lastik ebadi neyse odur ok sadece netlemek istedigim konu su orjinal 130/70-17 takmak istedigim 140/70-17 hersey ayni tek fark 140 olmasi yani lastikte yumurta olmasi ve uygunsuz durumu hersey ayni sadece 130ken 140 olmasimidir
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:21 ----------
pardon forumu kirletme olayini anlayamadim?
kayip yakit ve biraz performanssa sorun degil sonucta 125cc asiri bir beklenti yok fakat yol tutus konusunda performans eksikligi yasanirsa bosuna okadar masraf edilmis olacaktir