Merhaba
Benzin tüketimi olarak şöyle bir bilgi vereyim ; motor dün 600 Km oldu.Motor benzin uyarı verir vermez çok fazla km yapmadan benzin aldım.Her 200 Km bir benzin uyarısı verdi diyeyim.(27-30 TL arası tam doluyor)
Ayağı yere koymamak için aparat takma durumunu pek anlamadım.
Onun dışında motora aşık oldum demek istiyorum.Şaşırtıcı derecede bir yol tutuşu var.
Ben motoru genelde artçı ile sürüyorum.Yokuş çıkma ve inmede henüz bir problem yaşamadım.
Boy 180 Kilo 95 bende motor hakimiyetinde de herhangi bir sorun yaşamadım.Motorun ağırlığı ideal bence.
Hoşuma gitmeyen durumlar ise;
Ön far olayını hiç beğenmedim.Şöyle ki;
Dışarıdan bakınca görünüm olarak kısa uzun ve sabit farlar çok yakışıklı görünse de.Gece sürüşlerinde kısa far hiç etkili değil, hatta uzun far bile bence çok cacık olmuş.(Sinyaller ise aksine çok parlak ve dikkat çekici sinyaller güzel)
Ön süspansiyonları birbirinden bağımsız ve iki tane ama !! çukurlardan geçerken hafif frenli geçiyorsanız mesela yokuş aşağı inerken bir çukurdan yada stoperden geçiyorsa alet. TOK diye bir ses geliyor önden ve acayip bir iç acıma durumu oluyor.Bu başıma 4 defa geldi.Belkide süspansiyonlar kendini daha ayarlayamadı bilmiyorum. 1000 km de bakıma gidince sorduracağım.
Birde bagajdan bir şey beklemeyin.1 adet full face alıyor birde yazlık eldiven sıkıştıra biliyorsunuz o kadar.
Başka.. Alet hız yapamıyor, ben rodajda olduğumda bana 60km geçme abi dediler ama köprüyü geçerken tabi bu mümkün değil, mecburen 80km görüyosun ancak alet hızlanma işini çok yavaş yapıyor.(125cc bu çok doğal).
Birde.. ; Artçı ile 1 saatin üstünde yolculuklarda artçı bacaklarında ağrı yapıyor.
Son olarak teker değiştirirsem nasıl olur diye piyasa baktım.Arka teker her marka var ama ön teker henüz hiçbir marka bulamadım.
İyi yanları;
Yukarıda bahsettiğim gibi, yakıt tüketiminden memnunum
Artçı ile sürüş keyifli
Yakıt tüketiminden memnunum
Sinyalleri dikkat çekici ve güzel (Stoplarda güzel)
Fren bloke sistemi harika (sıktığının tersi de %30 kendiliğinde sıkıyor freni)
Şehir içi çok akıcı,her aradan dereden geçiyor.
Benim tahminimden kat ve kat dikkat çekici,(sürekli resim çektirenler soru soranlar)(Bu kötü bir özellikte olabilir bilemedim)
Alet bağcılar-tuzla-şişli-pendik ve civarları yaptı.(Ben uzun yol diyorum bu mesafelere daha uzaklara gidenleri gördüm bana mısın demiyor)
Tekerler bana dandik gelmedi değiştirmeyi şimdi düşünmüyorum bir durum hissedersem burada paylaşırım.
Umarım bu bilgiler az da olsa yardımcı olur.
Kazasız belasız ve keyifli sürüşler.
Saygılar