Yamaha tricity alıyorum. yorumlarınız

Arkadaşlar herkeze merhaba,

Tricity'i alalı 2 ay oldu ve 1500km yaptım yorumlarımı ve düşüncelerimi yazmak isterim.

İlk öncelikle istanbul içerisinde iş gereği anadolu yakasında her gün hemen hemen 100km araba kullanmaktan bıktığım için motosiklet almaya karar vermiştim. Xmax alıcaktım ancak eşim bu motoru istedi ve bunu aldım. Motor ile alakalı olarak tricity'i alacaksanız bence beklentinizi hız odaklı yapmayın. Eğer ben 70-80km maksimum hızlara çıkarım diyorsanız motor tam size göre olacaktır. ben eşimle motora atlayıp feribot ile çınarcığa gittim evet motor 100kmye zar zor çıkıyor ama benim için çok önemli olmuyor. Belki de yaşlandığımdan dolayı :)

Motor ile alakalı yorumlarımı maddelersem:

- 25tl yakıt ile 200km yol yapıyorum. Eğer Xmax alsaydım bu rakamları hayatta göremezdim. Dediğim gibi hıza ihtiyacım yok.
- bagaj bir kapalı kask alıyor keşke biraz daha fazla olsaydı dedirtiyor.
- motorun ilk hızlanması iyi ışıklarda hemen kaçıyor ancak 70km den sonra o esneklik gidiyor ama adı üstünde şehir içi motoru bu.
- kısa farlar ancak ben burdayım diyor iyi aydınlatma için far ampulunun değiştirilmesi daha iyi sonuç veriyor.
- Stoplar iyi her şey yerli yerinde.
- üç tekerli olduğu için üzerinde gelen Maxxis marka lastikler yaz için yeterli ancak kış için bence city grip yerine tam kış lastiği alınıp yaza yine eski lastikle devam edilebilir.
- koltuk konforlu sıkıntı yok.
- artçı arka tarafta 1 saat oturduktan sonra bacakları uyuşuyor. Arkaya oturmadığım için ben neden uyuştuğunu anlamadım.
- Motorun manevrası çok iyi deli gibi kontra yiyiyor.
- gösterge paneli sınıfında bence en iyisi.
- Frenler iyi ancak ABS olsaydı tadından yenmezdi :)
- maksimum iki adet 110 kiloluk ayı gibi adamlar kullandı sıkıntı yaşatmadı.
- amortisörler biraz sert. Yemin ederim birinci ayımda taş düşürdüm.

Ama bu sonuçlara rağmen bana göre motoru çok beğendim. ve işimi görüyor. En büyük avantajı Yamaha olması. En büyük dezavantajı bu motorun yürür aksam teknolojisi yamahanın yeni çıkaracağı başka motorlara uygulanırsa ve teknoloji devam ederse parça konusunda sıkıntı çekmeyiz diye düşünüyorum. bu izlenimleri bol bol PCX ve Xmax kullanarak edinmiş olduğumuda hatırlatmak isterim. Sorularınızıda yanıtlayabilirim.

Allah kaza bela vermeden hayırlı sürüşler nasip etsin.

Son düzenleme:

Tricity'i alalı 2 ay oldu ve 1500km yaptım yorumlarımı ve düşüncelerimi yazmak isterim.

İlk öncelikle istanbul içerisinde iş gereği anadolu yakasında her gün hemen hemen 100km araba kullanmaktan bıktığım için motosiklet almaya karar vermiştim. Xmax alıcaktım ancak eşim bu motoru istedi ve bunu aldım. Motor ile alakalı olarak tricity'i alacaksanız bence beklentinizi hız odaklı yapmayın. Eğer ben 70-80km maksimum hızlara çıkarım diyorsanız motor tam size göre olacaktır. ben eşimle motora atlayıp feribot ile çınarcığa gittim evet motor 100kmye zar zor çıkıyor ama benim için çok önemli olmuyor. Belki de yaşlandığımdan dolayı :)

- 25tl yakıt ile 200km yol yapıyorum. Eğer Xmax alsaydım bu rakamları hayatta göremezdim. Dediğim gibi hıza ihtiyacım yok.
- motorun ilk hızlanması iyi ışıklarda hemen kaçıyor ancak 70km den sonra o esneklik gidiyor ama adı üstünde şehir içi motoru bu.
- kısa farlar ancak ben burdayım diyor iyi aydınlatma için far ampulunun değiştirilmesi daha iyi sonuç veriyor.
- üç tekerli olduğu için üzerinde gelen Maxxis marka lastikler yaz için yeterli ancak kış için bence city grip yerine tam kış lastiği alınıp yaza yine eski lastikle devam edilebilir.
- artçı arka tarafta 1 saat oturduktan sonra bacakları uyuşuyor. Arkaya oturmadığım için ben neden uyuştuğunu anlamadım.

Ama bu sonuçlara rağmen bana göre motoru çok beğendim. ve işimi görüyor. En büyük avantajı Yamaha olması. En büyük dezavantajı bu motorun yürür aksam teknolojisi yamahanın yeni çıkaracağı başka motorlara uygulanırsa ve teknoloji devam ederse parça konusunda sıkıntı çekmeyiz diye düşünüyorum. bu izlenimleri bol bol PCX ve Xmax kullanarak edinmiş olduğumuda hatırlatmak isterim. Sorularınızıda yanıtlayabilirim.

Tespitleriniz çok güzel. Sırf bu gitmemesi yüzünden tricity 155 cc modelini çıkardılar. Şu anda kullandığım xenter motoru var. Sanırım bu sorunda ortadan kalkmış olacak. Yalnız fiyatı çok yüksek alan çok az olur.

---------- Mesajlar birleştirildi - 14:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:46 ----------

Ayrıca abs de eklemişler.

DKN

peki ben bir soru sorayım, tasarımı bi kenara koyarsak.. neden pcx değilde nmax ?

Merhaba,

Pcx ile karsilastirma yaptigimda;

Yol tutus tricityde daha iyi.
Frenler daha iyi ( maxxis lastige ragmen. Sonucta yere bi tekerlek fazla degiyor. )
Pcx daha az yakiyor.
Tricitye binip pcx e oturduktan sonra bisiklete binmissiniz hissi oluyo. Ayaklarinizi koyduguniz yer tricityde daha genis ve guvenli.
Koltuk tricityde daha konforlu.
Gostergeler ve o gogus tricityde daha heybetli.
Pcx in parcasi ucuz.
Pcx biraz daha seri gibi geldi bana. ( iki tekerlekte ince oldugundan.
Tasarima olayi haricinde demissin ama deginmeden duramam. Pcx herkezde var Tricity yok. Insan motor aldigindada gozlerin uzerinde olmasini aslinda hep ister bu fiyatlara bu motor kesinlikle bu ihtiyaci karsiliyor. Gozler hep uzerinde oluyor. Bilirsiniz motorcunun en buyuk careaizligi bir turlu karar verememektir. Bi sabah uyandigimda " ben bu motoru satim bajaj pulsar 200ns alayim" dedim. Ancak evden cikip bagdat caddesi uzerinden kadikoye gidip islerimi halledecektim. Tam caddebostan isiklarda durdum. Inanamazsiniz sol yanimda nmax ile sym joymax, sag da ise transalp ve bmw 1000 rr ile durduk. Orada bes motor isiklarda beklerken diger 4 motor sahibi arkadas motordan memnun olup olmadigimi ve cok guzel gorundugunu soyledi. Inanin boyle bir durumda insanin keyfi yerine gelir. Saadece orada degil her yere gittigimde insanlar sasirarak motora bakiyor. Desigim gibi tasarim ikinci sirada ama bu da iyi bir sey bu motor icin.

Ha bu motora nasil karar verdim cok motor arastirdim esim bu motoru gordu tam olarak teknigini bilmedigi icin " bunu al hic olmazsa uc teker" dedi. Valla evliyseniz istersen hayabusa hayali kurun esiniz ne derse o oluyor valla. Ama memnunum :)

Iyi aksamlar.

Son düzenleme:
Motoru kullanmak banada nasip oldu. Yol tutuşu olarak, fren olarak, denge ve rahatlık olarak mis gibi motor. Öndeki 2tekerin psikolojik bile rahatlıgı oluyor insanda :) tek sorun torkunun biraz düşük olması. 250cc bi tricity'i düşünemiyorum :)

İtalyan muadillerinin aksine bıraktığınız zaman desteksiz kendi başına duramiyor bu beni killandirmisti baya

DKN

Surmedim ama oturdugumda ilk dusundugum sey malzeme kalitesinin iyi olduguydu. Tek begenmedigim durum ayaklarin hareket edicek yeterli alana sahip olmamasiydi. 1 saatten fazla suruste bu durum sikabilir

Yamaha tricity 125 -4 aydır kullaniyorum.. ara hızlanmalarda performansı yükselmesi için ve vibrasyonun azalması için yamaha kardeşler yetkili motorsiklet servisinden j costa varyatör taktirdim. servisde taktirdiğim için garantisi devam ediyor motorumun.. 7000 km yol yaptım.( İstanbul- Antalya ) istanbul-kartepe) (İstanbul uludağ kayak merkezi )(kütahya istanbul) yan rüzgârlarda savrulmuyor.. anı frenleme mükemmel aynadan bakiyorum arkadaki araba bana çarpmasin diye 😊 sürat 70- 80- 90 90 'dan sonra devir yükseliyor. Anlaş kış lastikleri çok başarılı dağ yollarinda... soğuk havalarda -4 sele altı bagaj kilidi dondu 😊 yakıt 2.5 lire ile 3.20 litre arasında kullanım durumuna göre güvenli sağlam bir motorsiklet.. artçi ayaklar biraz yukarida kaldiği için sele kalçada uyuşma yapiyor.. 155 cc de durumu düzeltmişler koltuk minderi kullandim konfor artti... www.muratcanbek.com

Yamaha tricity 125 -4 aydır kullaniyorum.. ara hızlanmalarda performansı yükselmesi için ve vibrasyonun azalması için yamaha kardeşler yetkili motorsiklet servisinden j costa varyatör taktirdim. servisde taktirdiğim için garantisi devam ediyor motorumun.. 7000 km yol yaptım.( İstanbul- Antalya ) istanbul-kartepe) (İstanbul uludağ kayak merkezi )(kütahya istanbul) yan rüzgârlarda savrulmuyor.. anı frenleme mükemmel aynadan bakiyorum arkadaki araba bana çarpmasin diye sürat 70- 80- 90 90 'dan sonra devir yükseliyor. Anlaş kış lastikleri çok başarılı dağ yollarinda... soğuk havalarda -4 sele altı bagaj kilidi dondu yakıt 2.5 lire ile 3.20 litre arasında kullanım durumuna göre güvenli sağlam bir motorsiklet.. artçi ayaklar biraz yukarida kaldiği için sele kalçada uyuşma yapiyor.. 155 cc de durumu düzeltmişler koltuk minderi kullandim konfor artti... www.muratcanbek.com

Selamlar. kardeşler motorda bahsettiğiniz işlemi jcosta varyatör ne kadara yaptınız ? birde motorunuzun bu haliyle son hızı nedir acaba ? bendede tricty var. 23bin km oldu keyifle biniyorum şehiriçinde .

Arkadaşlar motorumun kedi gözünü nasıl sökebilirim yardımcı olur musunuz

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar