Arkadaşım merhaba, bende yazlık montumu korumaları sebebiyle kışın kullandım. kışın dediğim 5-10 derece arası 1-2 saatlik sürüş yaptım maksimum şimdiye değin.
Bence olay şudur; montun içinde kesinlikle wind stopper falan kullanmanın manası yok.
wind stopper rüzgarı içeri geçirmez evet ama malesef dışarıdaki soğuğu içeri iletir.
Bize lazım olan içerde bir sıcak ortam oluşturmak =) Bunuda en iyi yün veya polar kazak veya fermuarlı ürünlerle beceririz.
Ben Polar tercih ediyorum çünkü aynı kalınlıktaki yünden daha çok ısı tutuyor üretiyor.
Boyunlu tercih ediyorum buff yada balaklavamıda içine sokuyorum.
Ardından üzerine Bering Yazlık File korumalı montumu giyiyorum.
Şimdi asıl mesele burda.
Hem polarla gözenekli bir yapı oluşturduk. Hemde üzerine file montu giyip arada bir gözenekli katman daha oluşturduk.
Eveeet bunun üzerine ben tamamen su geçirmez rüzgar geçirmez Adidas marka montumu giyiyorum. Yalnız bu montun kumaşı böyle sağlam ve sert, yelken kumaşı gibi bişey. içerisi tamamen sıcacık oluyor. Sağanak yağmurda da test ettim. İçimde sadece kol altlarım terden ıslaktı o kadar.
Bu bende mevcut olduğu için onu kullandım.
Şöyle bişey de denedim gittim kendime muşamba yağmurluk aldım şu Pull&Bear dan XL beden.(Decathlonda çok iyileri çok ucuza var)
Bering Yazlık montumun üstüne çok soğuksa önce bir polar daha giyiyorum üstüne Muşambadan yağmurluğu giyiyorum, çok soğuk değilse direk Bering montun üstüne Muşamba yağmurluğu giyiyorum.
İki Kat polar giyince Michelin in Lastik adamına dönüyorum