Mondial 100MG Superboy 125cc yapmak

Arkadaşlar, forumda yeniyim, ilk açtığım konu. Motosiklet konusunda da yeniyim, o yüzden yardımınıza ihtiyacım var. Başlıkta gördüğünüz gibi Mondial 100mg Superboy motosikletimi 125cc yaptırmayı düşünüyorum. Fakat aklımda birkaç soru var;

Kaç para harcamam gerekir?
Nelerinin değişmesi gerekir?
Motosiklet açısından faydası ve zararları nedir?
100cc' lik motosikletlerde vergi olmuyor. Bende ruhsat çıkarttım ve 125' lik yaptırırsam, yarın bir gün herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım?
Son olarak ÖNERİR MİSİNİZ?

Karter agzi genişligine göre büyük silindir takabilirsin. İyi kalite malzeme kullanirsan (zongshen) sorun çikmaz. Benim tavsiyem 63.5mm silindir takman, silindirle beraber üst kapak degiştirmeni tawsiye ederim. (ufak 100lük üst kapaktada kullanirsin, fakat çabuk ısınır, ısınınca subap kesebilir) . Üst kapak + silindir+contalar+yag 300tl gibi malzeme tutar. İşçilik hariç. İşçilik içinse iyi arastir, iyi usta bul.
Usta çok önemli, zira 50krşluk supab lastiklerini adi malzeme takar, yeni motorun felaket yag yakar, yag biter, sekman kirarsin..ustanin cahilliginden emegin boşa gider.
Kisaca iyi malzeme + iyi usta = problem çikmaz :))

adige arkadaşımız biraz abartmış 63.5 200cc oluyor adam 125 lik yaptırmak istemiş yanlızca zongshen marka bir silindir alıyorsun sonra shengwey marka 125 lik veya 150cc lik karbüratör çift gaz telli olursa daha iyi olur ama yakıt artabilir.usta ise işini iyi bilmesi gerekir adige ye katılıyorum üst kapağı 125 cc ye çıkarırsan değiştirmene gerek yok fakat daha yükseltirsen ihtiyaç duymaya başlayacaktır

Arkadaşlar başta dediğim gibi, pek bilgim yok bu konularda. O yüzden olabildiğince minimum ama problem çıkarmayacak parçalar lazım bana.. Forumda dolaşırken yaptıranlar, taş çatlasın 100-150 tl verirsin diyorlar. Parçalar güzel olsun ben 200 tl vereyim ama 300 tl biraz çok gibi geldi bana. Yani kısaca bana "kardeşim, şu şu şu değiştir problemsiz 125' lik motosikletin olur." derseniz daha iyi anlarım. Ayrıca devlette 100' lük diye geçtiği için sonradan bir problem falan olur mu? Teşekkürler

forumdonanimhaber de NESELIMESEODUNU var esasli motorcudur kendisi
97 cc prince yi 125 cc yaptirdi ve gayet memnundu

125 cc silindir takımı set alman gerek
piston silindir segman değiştir
montaj icin depo sokulur
disaridan pek belli olmuyormuş
sadece 1-2 cm mi dedi daha uzunmus yan tarafi herhalde
rengini motorla uyumlu siyah bise bul ki kofteyi cakmasinlar

yakıt 0.3-0.5 litre artabilir surusune göre

ilk 500 km rodaj olarak algila
500 den sonra yagi değiştir
mineral yag kullanabilirsiniz ilk 500 de

conta lari da değiştir

100-120 arasi tutar işçilik dahil
işçilik fiyati etkileyebilir ama 20 tl yeterli sanırım
ileride bir subap ayarı 10 tl ye ohh miss

karbüratör hava ayari falan ayarlamak gerek 1 tur mu 2 tur mu neydi

üzerinden cikan silindir piston setini de ucuz yollu satarsin

Kardeş anladığımı anlatayım;
125cc silindir takımı yani piston silindir segman takılacak
Benzin deposu değişecek
Mineral yağ kullanılacak
Contalar değişecek..

Subap ayarı ile karbüratör hava ayarı yapılacak. Nasıl olacağını bilmediğim için ustaya yaptıracam.

Şimdi öyle bir şey yazmışsın ki kafam karıştı, contalar 500 km' den sonra mı yoksa önce mi değişecek?

150cc'ye kadar silindir piston, üst kapak ve karbüratör değişimi yeterli.
200cc istersen bunlara bir de krank eklemen gerekli.

Kardeş anladığımı anlatayım;
125cc silindir takımı yani piston silindir segman takılacak
Benzin deposu değişecek
Mineral yağ kullanılacak
Contalar değişecek..

Subap ayarı ile karbüratör hava ayarı yapılacak. Nasıl olacağını bilmediğim için ustaya yaptıracam.

Şimdi öyle bir şey yazmışsın ki kafam karıştı, contalar 500 km' den sonra mı yoksa önce mi değişecek?

100-125-150 cc mondiallerde krank sıkıstırma oranı aynıdır.
sadece silindir piston ve üst kapak(subab boyutu) farklıdır.

silindirin kartele takıldıgı bosluk musait ise ve krank piston baglantı yeri 15 mm ise direk
65,5 silindir piston takıp 166 cc ye cıkartabilirsin.

avantajları: artı güç, ivmelenme hızında artıs.
eksileri: yakıt artısı, azda olsa titresimde artma

sanzıman vs problem cıkartmaz.

orjınal karburatör ayarlanıp ve orjınal silindir üst kapaklada yapılabilir.

karburatörü tekrar ayarlatıp yoluna bakarsın.

silindir piston takımı 75 lira civarıdır. artı işçilik ilave edersin

motora tekrar rodaj yapacaksın, contadan kasıt silindir contaları ki zaten degişecek onlarda

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:10 ----------

oz85Nq.jpg

silindirin kartele takıldıgı bu bosluk cogu cg motorda 70 mm dir.

eger senin motorda da 70 mm ise ve piston baglantı yuvası da 15 mm ise 65.5mm silindir pistonla

motorunu 166 cc ye cıkartabilirsin

piston baglantı yeri

lzrXNp.jpg

65.5mm silindir piston taktırırsam, artı değiştirmem gereken yerler olacak mı, krank gibi mesela.. Ayrıca 100 lira civarına 166cc yaptırabilirim yani motoru? Bir de ruhsatta 97 cc geçiyor, bir sorun çıkmasın ileride?

krank değişmeye gerek yok.
bence işçilik en az 50 lira alırlar,
karteline uyarsa sadece silindir piston takman yeterli.
daha da güç artsın istersen o zamanda üst kapak değişirsin.
sadece 65.5 silindir piston sana yetecektir

muayenede sorun cıkmaz, daha sorun yasayan duymadım

silindir modifiyesi yapan cok insan var forumda. onlardan biride benim 166 cc yaptim. sikinti felan cikmiyor ama 65,5 luk silindir setinde piston asagida kaliyor biraz sikistirmaz az oluyor o yuzden biraz daha ince ugras gerektiriyor. ama standart 62 mm 150 lik silindir islemsiz uygulayabilirsin.

166cc' den sonra 1 litre ile kaç km gidiyor? Şuan ki hali ile denemedim ama rahat 32-33 gider.

aynı tarz kullanırsan yine aynı yakar, eskiye göre güç arttıgı için daha gaz gaz vermen aynı hızlar için yeterli olacaktır

Eğer karter boşluğu 70mm ve piston bağlantı yuvası 15mm ise;
65.5mm silindir seti(silindir+piston+segman)alınacak
motosiklete uygun üst kapak alınacak
karbüratör(blackeagletr değişsin yazmış) alınacak

Şimdi arkadaşlar benim motosiklet mondial 100mg superboy, buna uygun şekilde marka&model adı söylermisiniz?(fiyatları da olursa iyi olur) Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler :)

Superboy'u satıp 2005 - 2009 ybr alsan mesela ?

Daha basit - pratik - sıkıntısız bir yöntem.

Haa Ybr yavaş dersen gir sahibinden.com'a 2 - 2.5 liraya 2. el monial drift kakılı :cat:

Eyv.. kardeşim ama satsan zarar o yüzden modifiye etmek daha iyi.. Hem benim motosikletim cincik gibi :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar