200 cc yi 125 e düşürmek [hantallaştırmak] nasıl yapılır ?

Forumda daha once hic motor tecrubem yok 600rr la baslamak istiyorum diye konu aciyor millet, sen 200cc bulmussun korkup 125'e cevireyim diyorsun :)

200 cc muazzam güçlü bir şey ona lafım yok beğeniyorum lakin beni zorlayan şey motorun ataklığı.. ben bu ataklığı iyice alışana kadar istemiyorum :)

200 cc muazzam güçlü bir şey ona lafım yok beğeniyorum lakin beni zorlayan şey motorun ataklığı.. ben bu ataklığı iyice alışana kadar istemiyorum :)

dostum muhtemelen senin motorda dereceli egzantirikde vardır,

sadece onu eskiye cevirip ön dişliyi biraz buyutursen anı gaz acmalarındaki ataklık ortadan kalkacaktır.

ama ne yaparsan yap gene cc gücüne geri dönmez

dostum muhtemelen senin motorda dereceli egzantirikde vardır,

sadece onu eskiye cevirip ön dişliyi biraz buyutursen anı gaz acmalarındaki ataklık ortadan kalkacaktır.

ama ne yaparsan yap gene cc gücüne geri dönmez

125 olmasa da olur ataklığı olmasın yeter. ön dişliyi büyütüp denemek lazım o zaman.

Motosikleti
Yamaha Süper Tenere XT1200ZE
bu gün af edersiniz bir b*k yedim gittik 200cc ye yükseltilmiş aslı 125cc bir motosiklet aldık.. stop ettire ettire kalkışı ve vitesi kısmen öğrendim fakat motor deli fişek mübarek "sen in ben bir fırlayıp geleyim" der gibi bir hali var anlayacağınız çok seri ve bu benim gibi yeni başlayan birini çok strese soktu kullanamıyorum rahat rahat. Ne yapabiliriz kalkarken zıplamaması için ? ağır ağır aheste aheste kalksın istiyorum.
nadiren de olsa forumda daha yavaş gitmek isteyen, cc küçültmek isteyen insanlar varmış gözlerim yaşardı. ayrıca arkadaşı da tebrik ediyorum.

nadiren de olsa forumda daha yavaş gitmek isteyen, cc küçültmek isteyen insanlar varmış gözlerim yaşardı. ayrıca arkadaşı da tebrik ediyorum.

teşekkür ederim, öyle hız meraklısı değilim "efendi sürüşü" benim kisi tabiri yerinde ise. :) ama motor korkunç atak geldi şimdilik o ataklığı istemiyorum hem kendi canımı hemde başkalarının canını tehlikeye sokmaya hakkım yok. cesaret edipte acemiyken trafiğe dahi çıkamam. bereket evin olduğu yer müsait alıştırma yapmaya yarım km den fazla sıfır trafik miss :)

125 olmasa da olur ataklığı olmasın yeter. ön dişliyi büyütüp denemek lazım o zaman.

ön dişliyi buyutüp bakıcan olmazsa modifiye egzantirik takılı ise onu normal 33mm lik bademle değişmek gerekebilir

cıkan parcayıda sen al ilerde geri takmak isteyebilirsin

stop ettire ettire kalkışı ve vitesi kısmen öğrendim fakat motor deli fişek mübarek "sen in ben bir fırlayıp geleyim" der gibi bir hali var anlayacağınız çok seri ve bu benim gibi yeni başlayan birini çok strese soktu kullanamıyorum rahat rahat.

Gaz koluna hakim degilsin motor sen in ben bir fırlayıp geleyim diyorsa orda kelek bir durum vardır motosiklet sürücüsü olmadan sahibinden komut almadan fırmalaz kendi basına ayakda bile duramaz

Kalkısları stop ettire ettire ögrenmissin daha debriyajı kavramayı ayırma noktasını tam ögrenememissin 200 cc oldugunu varsayarsak daha hafif gaz daha nazik komutlar vermen iyi olur bu arada ön disliyi büyult

gazı birden alıyor deliriyor dişli büyütmeyi deniycez bakalım :)

en basit yöntem arka dişliyi 2-3 büyültüceksin olayı kökten çözüceksin bilinçli bi arkadaş olduğun içinde tebrik ediyorum ayrıca

arka dişli mi ön dişli mi karar verin..? biriniz arka biriniz ön diyorsunuz kafa karıştı.:sunny:

arka dişli mi ön dişli mi karar verin..? biriniz arka biriniz ön diyorsunuz kafa karıştı.:sunny:

önü büyütürsen tork düşer, motor tabiri caiz se zorlanır

ama arkayı buyutursen tork artar motor daha cok hoplar ama nefesi erken kesilir.

vitesleri daha cabuk bitirir

alışana kadar tork düşsün sonra yükseltilir. o zaman ön dişliyi büyütüp görelim.

Dostum gazı biraz az çevir + debriyajı daha yavaş bırak hiçbir sorunun kalmaz.

Daha gaz koluna hakim değil yeni öğreniyor kalkışlarda stop ettire ettire kavrama ayırma vites devir ilişkisini henüz çözmüş değil 4.000 - 5.000 km ön dişliyi bir diş büyültüp kullansa daha uygun gibi

bu forumda daha önce bunu görmemiştim tebrikler :cherry: inş halledersin sorunu dostum

Öö dişliyi belki aldiğin kişi büyütmüştür , daha fazla büyütmeye pay olmayabilir. Önü büyültemiyorsan, arkayi KÜCÜLT ..
Arkayi büyütürsen daha güzel ön kalkar kalkışta :)

Acemiliktendir. Motoru elleme. Sen tecrübe kazandıkça yumuşak kalkmayı öğrenirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar