Hiçbirşey yapmana gerek yok. Gazı ve debriyajı kullanmayı öğren ona çalış gerisi zamanla oturur.
Geç motorun başına çalıştırmadan bi 50 -100 kere yavaşça gaz verip hızlıca bırakma hareketi çalış.
Aynı şekilde debriyaja geç . Yine bi 50 -100 arası hızlıca çekip yavaşça bırakma çalış.
Sonra ikisini birleştir. Gazı yavaşça verirken debriyajı yavasça bırak , gazı hızlıca kapatırken debriyaja hızlıca bas.
Ellerinde bi kas refleksi oluşsun.
Sonrada motoru çalıştırıp olaya alışmaya başla.
Gerisi kendiliğinden gelir.
Buna birde gazı bırakınca elini hızlıca frene götürüp ama yavaşça freni sıkmada ekleyebilirsin.
Hayatında hiç motor üzerine binmemiş insanlara ilk yaptırdığım şey budur. Faydasız gibi gelir ama motoru ilk çalıştırdığında hiç stop ettirmeden dakikalarca dolaşmaya başlarlar. Ben bunun faydasını çok gördüm sende dene .
Birde motoru yürüteceğin zaman beynini hazırla , debriyajı bırakıcam gazı vericem ve bu motor hareket edicek panik yapmama gerek yok olması gerek bu diye beynen hazırlan.
İlk binen acemilerin ilk kalkışta sapıtmasını bu şekilde engelliyorum. Yalnız kollar dirseklerden kırık olsun her zaman . Motorun ileri geri ani hareketleri senin istemsiz gaza basmanı engeller bu sayede.