motoru ehliyet kullanmıyor ehliyet dediğiniz şey, devletin sizin cebinizden motor sürmenize izin verdiğine dair izin belgesi. Kaç kişi ehliyetini alıpta motora sonra bindi ayrıca mezarlıklar ehliyetlilerle dolu. Niyetim kimseyle polimiğe girmek değil.Ateş vermyle kimsenin ateşi sönmez. Nitekim düşmez kalkmaz bir allah bu gün o yardım etmeyen vatandaşlar yarın yağmurda sizinde bujiniz ıslanır

)
O devletin izin verdiğine dair belge olmadan motor kullanmak suç mu? Suç.
Söz burada bitiyor. O kanun uygulanmak zorunda. Kimsenin insiyatifinde değil. Kimse kimseye suç işlemesi yardımcı olamaz. Kimse kimseniyi bir suça yönlendiremez.
Burada motoru arıza yaptığı için yolda kalmış birisine yardım edilmemiş gibi bir hava yaratıyorsunuz.
Konunun yardımcı olmakla ilgisi yok arkadaşlar. O dandik sınava girip, dandik eğitimi alıp, baştan savma sağlık raporu aldıktan sonra o izin belgesini almadan motorlu taşıt kullanamazsınız. Bu kadar basit.
Ha kullanıyorsanız da kusura bakmayın, sonuçlarına kendi başınıza katlanın bir zahmet.
Birisinin adına motoru teslim alıp, kaza yapıp da en iyi ihtimalle sakatlandığı zaman veya bir başkasının canına kastettiği zaman onun sorumsuzluğunun sonuçlarına ortak olmak zorunda değil kimse. Böyle bir durumda başınıza neler gelebileceği hakkında en ufak fikriniz var mı? Kimseyi ortak olmadığı için ayıplama, eleştirme hakkına yada polise bilmem ne yapıyorsunuz demek hakkına da sahip değilsiniz.
Bu arada sanırım teslim alma konusu yanlış biliniyor. Polis belgeye imza attıktan sonra motoru size teslim etmiyor. Yine sahibine teslim ediyor, o binip gidiyor. Yani kağıt üzerinde teslim alıyorsunuz. Zaten aksi bir durumda iki motoru aynı anda kullanma ihtimaliniz pratikte pek yok

Dolayısıya yasal belgede motoru siz teslim almış göründüğünüz için, 10 dakika sonra o kişi başına bir iş açtığında siz de sorumlu olacaksınız.