Bir Anda Karşı Çıkan Aile Apaçiler Sağolsun !!!

Katılım
19 Haz 2014
Mesajlar
59
Evet öncelikle aylardır araştırma yapıp alacağım motorun kararını vermiştim. Parasını da hazırlamıştım. Tam alacakken Ankara da bolca rastlayacağınız apaçiler ve son zamanlardaki motor kaza haberleri ailemin bir anda karar değiştirmesine sebep oldu. Üniversiteye götürme hayalim vardı motorumu fakat şuan da ailem motorunu al ama götürme gözümüzün önünde dursun diyorlar. İkna olmuşlardı götürmeme ta ki o apaçilerin yaptığı sözde akrobasi ve tehlike dolu makaslara kadar .. kask koruma hiç bir ekipman olmadan son hızla giden apaçiler yüzünden herşey. Üstüne birde gözümüzün önünde motoru kaydırıp düşüren o apaçi sözüm sana "Lan kendini düşünmüyorsun sürücüleri düşünmüyorsun aileni düşünmüyorsun bari bizi düşün be adam !!! " ..

Motoru almasına alırım habersiz ama aileme karşı gelip almak istemiyorum. Ne zaman dinlemesem başıma bir iş geliyor o yüzden en azından şu lafı bekliyorum " Ne halin varsa gör " derlerse tamamdır :D şuan yıldırma politikasını izliyorum. Sürekli güvenli kontrollü bir motorcu olduğumda çokta tehlikesi olmadığından ekipmanların ve eğitimin öneminden bahsediyorum. Türkiye'de sadece motorlu taşıtların değil Yayalarında risk taşıdığını ve en önemlisi hız yapacak motorla başlamadığımı ayrıca küçük şehirde süreceğim den dolayı Ankara'ya göre çok çok rahat edeceğimden bahsediyorum.

Kusura bakmayın bu apaçiler yüzünden başıma gelenleri anlatmak istedim. Belki denk gelirlerde okurlar dikkat ederler başka kişilerin başını yakmazlar ümidi ile ayrıca ikna amaçlı ne yapabilirim. Ehliyete yazıldım. Ekipmanı da alıyorum hafta sonu belki ciddiyetimi anlarlar diye tek sorun motoru alırken sıkıntı çıkarmaları.. Bu arada yaş 21 var mı tavsiyesi olan böyle olaylarla karşılaşan ve çözümünü söyleyebilecek tecrübeli kişiler :)
 
Katılım
16 Ara 2012
Mesajlar
1,634
Eğitim işini hallettmediysen Ulusan'dan eğitime kaydolabilirsin. Eğitim verdikleri güzel bir günde eğitim alanı olarak kullanılan okul bahçesine aileni götürürsün. Kaydolmaya gittiğinde olabilir, herhangi zaman olabilir veya sen kendin eğitime başladığında sen korumaları giymiş parkurda dönerken de olabilir. Bu işi ciddi yapan aklı başında insanların da var olduğunu, motor sürmeyi örğrenmek için, güvenli olmak için çaba sarfettiklerini orada görebilirler. Kaan Tuna'yla tanışsınlar. Sormak istedikleri şeyleri sorsunlar, işin bilinçli yapıldığında risklerin kabul edilebilir düzeylere indirilebildiğini fark etmeleri belki kolaylaşır.

Ankara'da düzgün eğitim veren başka yer olmadığından Ulusan diyorum. Alternatif olsa orası da olurdu...
 
Katılım
17 Ağu 2013
Mesajlar
165
Anlatmaya bi süre daha devam et, ekipmanları alman bi açıdan ciddiyetini gösterir. Kısacası sen devam et anlatmaya :cat:
 
Katılım
19 Haz 2014
Mesajlar
59
Eğitim işini hallettmediysen Ulusan'dan eğitime kaydolabilirsin. Eğitim verdikleri güzel bir günde eğitim alanı olarak kullanılan okul bahçesine aileni götürürsün. Kaydolmaya gittiğinde olabilir, herhangi zaman olabilir veya sen kendin eğitime başladığında sen korumaları giymiş parkurda dönerken de olabilir. Bu işi ciddi yapan aklı başında insanların da var olduğunu, motor sürmeyi örğrenmek için, güvenli olmak için çaba sarfettiklerini orada görebilirler. Kaan Tuna'yla tanışsınlar. Sormak istedikleri şeyleri sorsunlar, işin bilinçli yapıldığında risklerin kabul edilebilir düzeylere indirilebildiğini fark etmeleri belki kolaylaşır.

Ankara'da düzgün eğitim veren başka yer olmadığından Ulusan diyorum. Alternatif olsa orası da olurdu...

Dediğiniz gibi Ulusan hakkında olumlu duyumlar alıyorum. Mantıklı geldi en azından başlangıç eğitiminden önce orada yetkili kişiler tarafından bilgilendirilip ikna edebilme şansım artar. Aklıma yattı ekipmanlardan sonra ilk işim bunu yapmak olacaktır. Çok teşekkür ederim değerli yorumunuz için ikna edici bir yöntem gibi geldi.

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:38 ----------

Anlatmaya bi süre daha devam et, ekipmanları alman bi açıdan ciddiyetini gösterir. Kısacası sen devam et anlatmaya :cat:

Dediğiniz gibi sürekli devam ediyorum bir ara ben bile bıkar gibi oldum açıkçası artık her yerde konuş konuş :D ama yılmak yok tabi ki de kendilerine de diyorum zaten siz sadece süreyi uzatıyorsunuz öyle yada böyle ben motor alıp kullanacağım engel olamazsınız diyorum.. İnşallah faydalı olur bir an önce motor sahibi olurum .. Çok teşekkür ederim yorumunuz için devam edin kararı çıktığına göre devam edip eninde sonunda aldıracağım :)
 
Katılım
25 Mar 2006
Mesajlar
3,978
Zaferce'nin söyledikleri güzel.

Onun haricinde Serdar kardeşim, ekipmanları alıp, kaskı montu eldiveni giyip, evin içinde turlayabilirsin. Şaka yapmıyorum.
 
Katılım
19 Haz 2014
Mesajlar
59
Birde işin şu kısmı var ki gerçekten Evin diğer fertleri (baba hariç) destekçim sadece evde baskın konumda olan Baba sıkıntı çıkarıyor o yüzden çok aşırı zorlanacağımı da düşünmüyorum bir süre sonra direnmekten vazgeçeceğini ümit ediyorum ve her konuda ciddiyetimi vurguluyorum. Çevre baskısı da benden yana diğer akrabalardan motor kullanan 2-3 kişiyi destekçi olarak sürekli araya sürüyorum bakalım bu işin sonu ne olacak. Hayırlısı diyorum ve tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum :)

---------- Mesajlar birleştirildi - 04:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:45 ----------

Zaferce'nin söyledikleri güzel.

Onun haricinde Serdar kardeşim, ekipmanları alıp, kaskı montu eldiveni giyip, evin içinde turlayabilirsin. Şaka yapmıyorum.

Onu düşünüyorum. Zaten bilgisayar başında olduğum sıralarda bu forumda ve alacağım motorun fotoğraflarını açık tutuyorum. İşim bile olsa geldiklerinde Fotoğrafları inceliyorum en son geldiğinde Babam "ne hevesmiş arkadaş sevgiline bu kadar kafayı takmıyorsun gibi bi cümle kurup odadan çıktı" sanırım bu tarz konular işe yarıyor :) Ekipmanları giyip sürekli evde gezmek çok güzel fikir gerçekten beğendim :)
 
Katılım
2 Tem 2012
Mesajlar
4,753
Motosikleti
Hero X Pulse 200
bazı kararları aileni dinlemeden vermek gerekiyor. ailen senin hep iyi olmanı ister ve motosiklete soğuk bakabilir ama motosiklet kullanmak öyle bir ayrıcalıkki kendi motosikletine sahip olduğun zaman anlayacaksın "yaa ailem sıcak bakmıyor bende onları üzmemek için almıyorum motosiklet" dersen büyük hata edersin motosikleti al üniversiteyede götür zamanla alışıcaklar zaten bu ilk verdikleri tepki zamanla azalıcak aileni dinlemediğin zaman kötü durumlara düşmüş olabilirsin ama motosiklet olayı öyle birşey değil motosiklet tehlikeli evet ama önlemleri var önlemleri aldığın sürece problem yok.

yaşlarımız yakın umarım beni dinlersin ben 4 sene motosiklet almayı bekledim ve ailem ne derse desin fikrim hiç değişmedi şimdi hepsi motorun arkasına biniyor gezdiriyorum :p
 
Katılım
7 Tem 2014
Mesajlar
592
zamanla alısırlar ben motoru annemin rızası olmadan aldım 1 ay konusmadı benimle simdi ehliyet ekipman almam için para veriyor hele babam bende işe giderken araba cok yakmasın diye otomatik motor alim hayaline kapıldı
 
Katılım
6 Tem 2014
Mesajlar
116
Merhabalar
Serdar Kardeş tavsiyem şudur.Arkadaşlar güzel taktikler vermişler.Ben olaya farklı bir açıdan çözüm önerisinde bulunucam.Ailene motor ile ilgili değil de olgunlukla ilgili ikna etmeye çalış.Sonucunda motor ile ilgili ikna olacaklardır.Onlara ne kadar büyüdüğünü ne kadar olgun,iş bitirir olduğunu göstermeye çalış.Sanki aile babası olup ta 3 çocuğun varmış gibi.(umarım sözlerimi yanlış anlamazsın).Genelde aileler o motorun sorumluluğunu,trafiğin sorumluluğunu kaldıramıyacağız diye görürler.Motorun sorumluluğu derken hızlı gitmek,tehlikeli hareketler yapmak gibi v.b.Trafiğin sorumluluğu derken de malum laf"biz sana güveniyoruz da etrafa güvenmiyoruz. :)
Onun haricinde motor gerçekten çok tehlikeli.En kral kaska baksan çarpışma testlerini 35-40 km hızda yapıyorlar.Olan kazaların bile büyük çoğunluğu bu hızlarda oluyor.100 km ile sert bir yere fukara sümüğü gibi yapışsak kurtuluşumuz mucize.Yada aracın altında kalsak mafiş.Örnekleri de çok.Bir ara eskiden haberde görmüştüm adamda kask var.Kazada kask sağlam ama kafa kopmuş.Motor sürüceksek ve Allah'a ve cennet cehenneme inanıyorsak.Hayatı doğru yaşayarak,ahirete hazırlanarak yaşamak lazım.Yaşlanınca yaparıma göre yaşarsak hiç motor sürmeyelim bence.Bilmeliyiz ki motora her bindiğimizde son motor binişimiz olabilir.Tabi bunu herşeye diyebiliriz.Ama motorda büyük bir risk almış oluyoruz.
Bilg.
Sayg.
 
Katılım
19 Ağu 2011
Mesajlar
142
Merhaba arkadaşlar, bu izin konusu zaten fena bi muhabbet bende izin aşamsndayım şuan peder beyi ikna ettik fakat anneyi bi türlü ikna edemedik. Şubata kadar uğraşacam bakalım ikna edebilirsek artık... yoksa gidip motoru alacğm nası olsa oy çokluğu benden yana :))
 
Katılım
16 Tem 2013
Mesajlar
595
Benim ailem motor almama 32 yaşında müsade etti :queen: annem öyle bir yemin etmiştiki alamıyordum en sonunda onları elektrikli bisiklete bakmak için motorcuya götürdüm ve rks titanic 150 alıp çıktım, hatta annem almışken iyisini al 200'lüğü al demişti :) şimdi ninja 300'e biniyorum kışa 600'lük alıcam diyorum ses çıkarmıyorlar çünkü dikkatli bindiğimi farkettiler, aileni motorcuya gitmeye bir şekilde ikna edersen satıcınında becerisiyle almaya ikna etmen çok daha kolay olur orada yok diyemezler, ama zorla gitmeyecekler mesela benim gibi elektrikli bisiklet diye gideceksin alacağın motor çok pahalı değilse zaten aradaki fiyat farkına hemen ikna oluyorlar, benim almak istediğim elektrikli bisiklete 1800 tl demişlerdi, yanında benzinli motor vardı bu neymiş yaa deyip yanlarına gittim :queen: fiyat sordum 2400 tl dedi satıcı, babam hemen atladı zaten, 1800'e onu alacağına bunu al daha iyi dedi, 15 dakika sonra elektrikli bisiklet diye girdiğim yerden aileminde rızası ile 3400'ye 150'lik motor aldım çıktım :)
 
Katılım
8 Ağu 2014
Mesajlar
229
Hayatımda ilk defa motor alırken ailemin sözünü dinlemedim(Isparta'da öğrenci olduğumdan olsa gerek). Aldıktan 1 hafta sonra motor aldığımı söyleyebildim. Diyecek bir şey bulamadılar bari aldın dikkatli sür demeye başladılar. Şimdi ise son durum nedir dersen artçım olmak için sıraya geçiyorlar :D
 
Katılım
9 Mar 2014
Mesajlar
491
zamanla alısırlar ben motoru annemin rızası olmadan aldım 1 ay konusmadı benimle simdi ehliyet ekipman almam için para veriyor hele babam bende işe giderken araba cok yakmasın diye otomatik motor alim hayaline kapıldı

Serdarcım bence ekipmanları tamamla, uçuk kaçık hevesi bırak, en azından ailenin gözünde ve daha sebatkar ol. Ben ehliyeti yaşım dolunca araba ehliyeti ile aldım ama hem maddi imkansızlıktan hem de ailemin maddi manevi desteklememesinden motorumu 10 yıl sonra alabildim. Motoru almadan da kask eldiven ve bazı ekipmanlarımı aldım. Ayrıca yukarıda alıntı yaptığım mesajın sahibini pek dinleme. Motoru emrivaki almak? Motoru aldıktan sonra ehliyet ve ekipman almak? Kimse alınmasın ama motorunun Kuba olması???
 
Katılım
10 Ocak 2013
Mesajlar
609
Motosikleti
Yamaha Süper Tenere XT1200ZE
Zorlama da olsa ailenin onayını alman faydalı olacaktır. Sonuçta üzerimizde o kadarlık hakları var.
 
Katılım
8 Nis 2014
Mesajlar
695
Ben senin yerinde olsam laftan çok icraat yaparım. Konuşmaktan çok daha etkili olur. Giderim eğitim akademisine yazılırım, eğitimlere başlarım. Bilgisayarda motor resimlerini değil ekipman resimlerini açık bırakırım, mesela önce birkaç gün kask resimlerine bakarım ondan sonra kask alırım, bir kaç gün eldiven bakarım sonra gider eldiveni alırım. Hem kararlılığını, hem de bu işi güvenli şekilde yapacağını anlatmış olursun.
 
Katılım
30 Tem 2013
Mesajlar
251
Yurt dışında kask takmayanın motorunu bağlıyolar keske ülkemizdede boyle yasa cıksa apaçi falan kalmaz :D Dün akşam facebookta 20 yaslarinda bi apaçiye denk geldim fotografini koymus aynaları cikarmiş abimiz. Dayanamayip yorum attım aynaları neden cikariyosunuz anlamiyorum ? Diye. Cevabi şu oldu; Ustune binmeyen anlayamaz kardes. Ulan ne alaka :D Bunlarin soyu ne zaman tukenicek :(
 
Katılım
28 Nis 2009
Mesajlar
2,248
Ekipmanlarını tamamla evde giy ve koşup koşup kendini duvara vur sonra dönüp bişey olmadıkiiii de :) güvenli olduğuna inanmasalarda motorsuzluk başına vuracak çocuğun diyerek almana razı olacaklardır :D
 
Katılım
16 Tem 2013
Mesajlar
595
Ekipmanlarını tamamla evde giy ve koşup koşup kendini duvara vur sonra dönüp bişey olmadıkiiii de :) güvenli olduğuna inanmasalarda motorsuzluk başına vuracak çocuğun diyerek almana razı olacaklardır :D

Süpermiş :queen: hatta ev alt katlarda ise ekipmanlarla camdan aşağı atla acımadıki acımadıki de, kesin ikna olurlar :queen:
 
Katılım
29 Ara 2013
Mesajlar
135
Ben annemle birlikte kaza yaptığım halde biniyor hala.Tamam,ne kadar dikkatli olursanız olun kaza riski var.Bunu telafi etmek içinde korumana eğitimine önem vermen lazım bunları ailene uygun bir dille anlatırsan zaten razı olacaklardır.
 
Katılım
18 Haz 2014
Mesajlar
368
Ekipmanlarını tamamla evde giy ve koşup koşup kendini duvara vur sonra dönüp bişey olmadıkiiii de :) güvenli olduğuna inanmasalarda motorsuzluk başına vuracak çocuğun diyerek almana razı olacaklardır :D

Hahaha çok güldüm :D

Neyse kardeşim politikan çok güze sürekli ''şuan yıldırma politikasını izliyorum. Sürekli güvenli kontrollü bir motorcu olduğumda çokta tehlikesi olmadığından ekipmanların ve eğitimin öneminden bahsediyorum. Türkiye'de sadece motorlu taşıtların değil Yayalarında risk taşıdığını ve en önemlisi hız yapacak motorla başlamadığımı ayrıca küçük şehirde süreceğim den dolayı Ankara'ya göre çok çok rahat edeceğimden bahsediyorum.
'' bunlardan bahsetmeye devam et.Elbet ikna olurlar.Ama dediğin gibi gönülsüz de olsa rızalarını almadan sakın hareket etme.Mesela küçükken hep anneler çıkarken hırka al der biz inat eder almazdık, her seferinde de yağmur yağardı.Annem bi şeye izin vermediğinde hep bunu hatırlarım.Bi şekilde ikna etmenin yolunu bul.İyi forumlar. :)
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar

Üst