Arkadaşlar motorumda orjinal egzoz var ses egzozunada o kadar paralar veremem bu aralar kendim egzoz yapmayı planlıyorum bir fikri olan varmı nasıl bişi yapabiliriz krom boru ve krom kaynağı gibi sıkıntılarım yok hepsini halledebilirim sadece tasarım ve tok ses için neler yapabilirim fikirlerinizi bekliyorum
Selam,
Egzoz konusu aslında dışardan bakıldığı gibi kolay bir iş değil, hatta Tok ses hiiç kolay değil.
Bir de işin diğer tarafı var kaş yapayım derken göz çıkartmak gibi,
Mesela o çok sevdiğimiz gümbür gümbür ses yapıyor, şöyle performans alıyorum böyle performans alıyorum diyenler tamamen hikaye, ben 9 yıldır Dragstar 650 kullanıyorum motoru ilk aldığımda üzerinde orjinal egzozlar vardı, ilk etapta içini boşalttım beğenmedim, sonrasında Vance Hines Versiyon II aldım beğenmedim, sonrasında Cobra aldım ses iyidi ama patlama çoktu ve pas içinde kaldı onu da çıkardım, sonrasında Harley Davidson egzoz taktım takmaz olaydım ses hepten inceldi ve çatırdama ve patırdamalar arttı. Şu an Vance Hines Versiyon I kullanıyorum hem sesinden hemde performansından memnunum. PERFORMANS MESELESİNE AZ SONRA GELECEĞİM.
Kötü yapılmış bir egzoz ne gibi zararlar verir.
* Motor geri dönüşüm yapmaz, çekişten az da olsa düşer,
* Ses tutmazsa çevreye kötü bir imaj bırakabilirsin,
* Titreşim artar, yakıt artar, uzun yolda ses çekilmez olur,
* Motorun Karbüratör ve Senkron ayarı tutmaz zırt pırt yaptırmak zorunda kalırsın,
* Sürekli çat pat diye ses çıkar hatta ateş atar arkandan gelenler aaa ateş atıyor derler ama bir de motora olan zararları oldukça fazla o çatlama patlama sesi yakılmayan benzinin bir anda dışarı atılması ve sübapın bir anda dengesiz yaptığı hareketten meydana gelir. Bu iş zamanda sübap lastiklerini zedeler. işin sonu kötü, motor kompresörden düşer ve olmadık yerde olmadık tepkiler verebilir.
Performans demiştim ya oraya gelmek istiyorum.
Benim için performans motorun çatırdayıp patırdamaması hatta motor stop start yaptığında dahi patlatmamasıdır. Vance Hines Versiyon I bana bu sıkıntıyı yaşatmıyor ve gayet memnunum. Kompresöre bindiğinde az da olsa illa patlıyor ona yapabilecek bir şey yok
İlla ben yapacağım diyorsan da yapacak bir şey yok.
İlk olarak egzozu kesip manifold borusu genişliğindeki boruyla kendi yaptığın borunun arasına bir burç yaptırıp, diğer boruyu üstüne ekleyeceksin. Tasarım tamamen hayal gücü nasıl istiyor ya da nasıl beğeniyorsan öyle yapabilirsin ama ben yine de tavsiye etmem.
Bana sorarsan biraz daha bekle ve motoruna en az zarar verebilecek bir egzoz alıp takmanı öneririm.
Selamlar