Köprücük kemiğini kırdım :( Artık motorcuyum diyebilirim.

geçmiş olsun da hep bir yere yetişecekmiş gibi acele ile bir sürüş seziyorum, araçlara yakın gitmek, yol açılınca yardırma falan...

altımızdaki araç aniden DURMUYOR, at gibi tepiyor, başkalarının gazına gelme, onlarda illa ki düşüyor:) bunu asla unutma, ona göre sakin sakin sürmeni öneriyorum, beceremiyorsan motoru bırak, bir gün bir dört yol ağzında bu sürüş tarzıyla duramazsan Allah korusun, tali yoldan gelip ana yolda giden kamyonun altında parçalanan motorcu haberi forumda var ...

büyük geçmiş olsun, bazen bizlerde dalgınlıklar yapıyoruz fakat bu aletin üzerinde her türlü tehlikeye karşı öngörülü olup emniyetli gitmemiz gerektiği bir gerçek :) Allah esirgemiş, köprü üstündeki kazalar çok çok daha tehlikeli.tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletirim.

çok büyük geçmiş olsun allah beterinden saklasın ve korusun acil şifalar dilerim

Çok geçmiş olsun,
Allah bir daha göstermesin, acil şifalar dilerim.

Sağolasın.

büyük geçmiş olsun.

Sağolasın.

Çok geçmiş olsun.
Allah beterinden saklasın.

Sağolasın.

Geçmiş olsun. Bu sezonu yedek kulübesinde geçireceksin mecburen. Ancak 2500 km de 2 kaza biraz fazla olmuş. İstirahatte iken şu sürüş tarzını tekrar bir gözden geçirsen iyi olur.

Sağolasın. Çok doğru diyosun. Biraz fazla kendine güvenden kaynaklandı galiba. Sık sık sürüşümü test etmem lazım.

Hadi bakalım tez iyileş...
Geçmiş olsun, Rabbim beterinden saklasın...

Sağolasın.

Çok çok geçmiş olsun.Allah beterinden korusun.

Sağolasın.

geçmişler olsun.

kazasız belasız keyifli sürüşler, herkese.

Sağolasın.

geçmiş olsun da hep bir yere yetişecekmiş gibi acele ile bir sürüş seziyorum, araçlara yakın gitmek, yol açılınca yardırma falan...

altımızdaki araç aniden DURMUYOR, at gibi tepiyor, başkalarının gazına gelme, onlarda illa ki düşüyor:) bunu asla unutma, ona göre sakin sakin sürmeni öneriyorum, beceremiyorsan motoru bırak, bir gün bir dört yol ağzında bu sürüş tarzıyla duramazsan Allah korusun, tali yoldan gelip ana yolda giden kamyonun altında parçalanan motorcu haberi forumda var ...

Sağolasın. Çok doğru diyosun. Bende hep kendime söylüyorum, söylüyordum.. bir anlık aklımdan çıkmış demek ki. Sonuç böyle oldu. Daha dikkatli olmam lazım.

Sağolasın.

büyük geçmiş olsun, bazen bizlerde dalgınlıklar yapıyoruz fakat bu aletin üzerinde her türlü tehlikeye karşı öngörülü olup emniyetli gitmemiz gerektiği bir gerçek :) Allah esirgemiş, köprü üstündeki kazalar çok çok daha tehlikeli.tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletirim.

Sağolasın.

Geçmiş olsun salih kardeşim. Allah beterinden saklasın.

Sağolasın Adem kardeş.

çok büyük geçmiş olsun allah beterinden saklasın ve korusun acil şifalar dilerim

Sağolasın.

---------- Mesajlar birleştirildi - 15:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 15:08 ----------

Geçmiş olsun, acil şifalar.

Sağolasın.

Geçmiş olsun,boş bir alanda fren ve manevra çalışması yapın arkadaşlar. Her motosiklet değiştirdiğinizde, reflekslerinizi yitirdiğinizi hissettiğinizde...

geçmiş olsun acil şifalar dilerim.

Sağolasın Üstad...

Geçmiş olsun,boş bir alanda fren ve manevra çalışması yapın arkadaşlar. Her motosiklet değiştirdiğinizde, reflekslerinizi yitirdiğinizi hissettiğinizde...

Sağolasın. Aslında fren denemesi yapıyordum sıkça ama yaptığım bu denemeleri gerçek bir olayla kıyaslamak mümkün değil. Herşeyde vardır bir hayır...

Öncelikle geçmiş olsun. Benim kardeşim de ATV kazasında köprücük kemiğini 2 yerinden kırmıştı. 1 sene ha kaynadı ha kaynayacak diye eziyet çekti. Sonra başka bir doktora gidip direkt ameliyat ile titanyum parça ve kalça kemiğinden alınan parça ile tutturuldu. Bİr sene kadar da o şekilde kaldı ve ancak öyle kaynayabildi. Umarım seninki daha iyi durumda bir kırıktır ama yine de dikkat et derim. Tekrar geçmiş olsun.

Allah şifa versin.

Motor sürüşü açısından;
Sürüş esnasında zaman zaman düşük hızlarda panik frenle durma çalışması yararlı olur, (bu konuda eğitiminiz olduğunu varsayıyorum) bu aynı zamanda üzerinde gidlen asfaltın tutunma derecesi ile ilgili de bilgi verecektir. (Örneğin trafik ışıklarından müsait olanlarında)

Maneviyat açısından;
Sadakaların kaza belayı savdığı söylenir.

Geçmiş olsun.

Motosikleti
Triumph Tiger 900GT
geçmiş olsun dostum, kazalardan canlı çıkıp tecrübe kazanıyosak o da iyi bişeydir.
son kazan olsun.

Çok geçmiş olsun. Neyse ki ucuz atlatmışsın. Zaten kaza sonrası kendi tespitlerin bir sonraki kullanımında sana önderlik edecektir. Öğreti sana bir kırığa mal olmuş.

Ancak genel olarak şu kanıdan kurtulmak lazım. "DÜŞMEYEN MOTORCU YOKTUR. DÜŞECEK MOTORCU VARDIR" çok yanlış bir öğreti. Neden düşesiniz ki. Kafanızda eninde sonunda düşeceğim ben güdüsü bulunursa.. eninde sonunda düşersiniz.

Hareket eden bir tekerlek; üzerinde kullanıcı (beyin) olmadan bile düşmüyor. Siz kullanıcı olarak o tekerleğe doğru beyin dürtüsü ile hükmederseniz neden düşesiniz. DÜŞMEK İÇİN GEREKÇE YOK.. Doğru kullanınız. Öngörünüz.

35'inden sonra motosiklete başladım. 41 yaşındayım. Bu süre içinde 20.000 km yol yapmışımdır. DÜŞMEDİM, KAZA ATLATMADIM.. (Kazadan saymazsanız bir kere motor üzerindeyken köpek ısırdı. bir sürü kuduz iğnesine neden oldu) - Bu arada nazar değdirmeyin, k.çınızı kaşıyın ya da tahtaya vurun lütfen-

İnanın doğru ve güvenli sürüş ile düşmezsiniz.

Çok geçmiş olsun. Neyse ki ucuz atlatmışsın. Zaten kaza sonrası kendi tespitlerin bir sonraki kullanımında sana önderlik edecektir. Öğreti sana bir kırığa mal olmuş.

Ancak genel olarak şu kanıdan kurtulmak lazım. "DÜŞMEYEN MOTORCU YOKTUR. DÜŞECEK MOTORCU VARDIR" çok yanlış bir öğreti. Neden düşesiniz ki. Kafanızda eninde sonunda düşeceğim ben güdüsü bulunursa.. eninde sonunda düşersiniz.

Hareket eden bir tekerlek; üzerinde kullanıcı (beyin) olmadan bile düşmüyor. Siz kullanıcı olarak o tekerleğe doğru beyin dürtüsü ile hükmederseniz neden düşesiniz. DÜŞMEK İÇİN GEREKÇE YOK.. Doğru kullanınız. Öngörünüz.

35'inden sonra motosiklete başladım. 41 yaşındayım. Bu süre içinde 20.000 km yol yapmışımdır. DÜŞMEDİM, KAZA ATLATMADIM.. (Kazadan saymazsanız bir kere motor üzerindeyken köpek ısırdı. bir sürü kuduz iğnesine neden oldu) - Bu arada nazar değdirmeyin, k.çınızı kaşıyın ya da tahtaya vurun lütfen-

İnanın doğru ve güvenli sürüş ile düşmezsiniz.

Aynen dostum, Türkiye'de defansif sürüş şart. Aksi takdirde "düşmeyen motorcu yoktur" mottosunun da gerçekleşmesi kaçınılmaz... Salih_T dostum çok geçmiş olsun, umarım en kısa sürede iyileşirsin. Ve ayrıca eğitim almadıysan iyi bir yerden veya hocadan eğitim almanı tavsiye ederim.

Bu alemde köprücük kemiğini kırana Teğmen derler. Hayırlı olsun :)

Şaka bir yana geçmiş olsun. Hatalarını tespit etmişsin bu güzel. Bundan sonrası için daha dikkatli olmanı öneririm.

"KAZASIZ SÜRÜŞLER"

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Geçmiş olsun,
Nazarlık olsun..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar