Motosiklet alırken fatura almasam ne olur?

Perşembe günü honda cbr250 aldım. 200 lira kadar indirim yaptırdım. Fatura almasnız sorun olur mu dedi adam.
Ben de garantisiyle ilgili sıkıntı çıkmayacaksa almam dedim.
Fatura almazsam ne gibi problemler çıkarç bakımda vs herhangi bir şeyde sıkıntı olur mu

faturasız birşey alınır mı ya motor alcan kardeşim 200 tl indirim için fatura almıcam deme faturanıda al garantinide

Alacağın motorun faturasız satışı mümkün olmaz. Fatura almazsan yasal anlamda hiçbir işini halledemezsin. Ayrıca bir bayi sıfır bir motoru faturasız satabiliyorsa uzak dur derim..

Muhtemelen Başka Birisinin Adına Kesecekler, Böyle Bir Şeyi Kabul Edersen Bir Fotokopi Al En Azından.

Plakayı çıkarttırsanız bile bir sıkıntı olduğunda garanti için faturayı istiyorlar.

Faturasız ne plaka çıkar ne de ruhsat. Tüm bayiler de bunu işleri gereği bildiklerine göre siz durumu yanlış anlamışsınız öyle bir şey mümkün değil.

2014 türkiyesinde hala bunu teklif eden bayi varsa topukların kıçına vuruncaya kadar hızla kaç oradan... vesselam...

Domates almıyorsunuz ki bir araç bu ayrıca plaka da vermezler fatura olmadan garanti olacağını da sanmıyorum.

COQ

Motosiklet Eğitmeni
Garanti belgesi ayrıca düzenlenmişse bir sorun çıkacağını zannetmiyorum
Aracınızın ruhsat ve plaka işlemleri için faturaya artık ihtiyaç yok.
Tescil işlemlerini bayiler bilgisayar ağıyla halledip bir belge veriyorlar.
Bu belge ile aracınızı trafiğe çıkarabiliyorsunuz.
Ruhsat ve diğer evraklar daha sonra posta yoluyla adresinize geliyor.

daha on gün önce plaka çıkardım 4 gün de plakaya başvurmak için faturayı bekledim

Garanti şasi numarasi ile halledilıyor.
Plaka çıkıyorsa sorun olmaz. Faturayı başka birine keseceklerdır muhtemelen. Fatura plaka için ön şarttır zaten

COQ

Motosiklet Eğitmeni
daha on gün önce plaka çıkardım 4 gün de plakaya başvurmak için faturayı bekledim
Plakayı siz çıkartıyorsanız sadece fatura değil bayi yetki belgesi ve bir sürü saçmalıklarda uğraşıyorsunuz.
Fakat bayinin böyle sıkıntıları yok.
Uğraşmamak için en iyi yol işlemleri bayiye yaptırmak.

Satılan her malın fiş veya faturasının kesilmesi lazım. Özellikle de bu parasal olarak bayağı bir yekün tutuyorsa kesin olarak fatura kesilmesi lazım. Eğer fatura kesilmiyorsa o iş sakattır. Hiç bulaşmayın. Zira bayiye o motor fatura kesilerek giriş yapılıyor. çıkış yapması için de bayinin fatura kesmesi lazım. Ya çalıntı çıkarsa ne yapacaksınız. 200 tl için riske girmeye değermi, hatta o bayiden bile motor almam ben. Olmaz olmaz demeyin burası Türkiye neler oluyor ne dolaplar dönüyor duyunca hala şaşırıyoruz.
Ayrıca yarın motor ile ilgili bir durum çıktığında (servis ile uyuşmazlık, malın ayıplı çıkması vb.) mahkemelik olduğunuzda veya tüketici hakem heyetine başvurmanız gerektiğinde malın mutlaka faturasının olması lazım. Garanti belgesi böyle durumlarda geçersizdir. Bir dost ve abiniz olarak şimdiden uyarayım, ilerde problemlerle karşılaşmayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar