MH 125 Drift Depo Üstü Çanta Seçimi ?

Öncelikle herkese selamun aleyküm, an itibariyle üyeliğimi tamamlamış ve bende bu engin bilgilerin oluştuğu bu topluluğa katılmış bulunmaktayım.

Motorum için depo üstü çanta düşünüyorum. Motosikletim Mondial MH 125 Drift, amacım şehirler arası (en fazla 200-300 km) yolculuklarda kullanmaktır.

Şuan zaten motorda topcase bulunmaktadır ve el altında kullanabileceğim malzemelerimi koymak için depo üstü çanta almayı düşünüyorum. Fazla pahalı bir ürüne gerek yok işimi görsün yeter.

Bulunduğum yerde satılmadığı için internetten alırken çekindim çünkü almak sorun değil önemli olan tatmin edici olması yani depoya uygun olması kullanım kolaylığı vs gibi durumlar.

Kafama takılan durum asağıdaki verdiğim bağlantılardaki modellerin hangisi uygun olur.

Örnek 1: http://www.motomaxonlineshop.com/4riders-town-magnetli-depo-ustu-canta-pmu2117

Bu model de çanta altında kanatlar bulunmuyor yani mıktanıslı kısımlar.
----------------------------------------------------------------

Örnek 2: http://www.motomaxonlineshop.com/4riders-travel-magnetli-depo-ustu-canta-pmu2114

Bu model ise hem depo üstü hemde çıkarılıp sırt çantası olarak kullanılabiliyor. Sırt çantası olması vs önemli değil. Amaç motosikletim için hangi tip çantanın uygun olacağıdır.

Öncelikle MH 125 Drift kullanıcıları var ise yardımcı olursa sevinirim.

Herkese selam olsun sağlıcakla kalınız.

Bu da benden olsun.

Aleykum selam foruma hoşgeldiniz :) umarım güzel vakit geçirirsiniz... 1. Örnekteki çanta bende mevcut, motorum da 2014 model siyah drift :) sabah müsait olduğumda motor üstünde haliyle fotosunu atarım. Küçük bir çanta 1 gözü var. Üstte de saydam bir yer var. Saydam yerin altı cırtlı o yüzden koyduğum şey düşer mi korkusu yaşıyorum. Benim gibi beklentisi fazla olmayan birine yetiyor :)

Teşekkür ederim hoşbulduk. Çantadaki işlev göz vs sorun değil benim için önemli olan depo üzerinde dandik bir şekilde monte olmaması tabi caizse yoldayken emanet gibi durmaması ikide bir düşecek mi diye aklımın kalmamasıdır. Zaten içerisine ruhsat, telefon, su, şeffaf yere de harita vb gibi şeyleri koymak için kullanacağım. Valla memnun olurum fotoğraf koyarsanız çok iyi olur. Tekrar teşekkür ederim selametle.

4Riders ürünlerinin kalitesizliği meşhurdur.

1000 liradan fazla ürününü aldım ve artık tövbe ettim.

başka markalara bakmalısın.

Doğrudur valla ne diyeyim. Henüz motoru alalı bir ay oldu ve bugün ehliyet sınavını da başarıyla geçtim haftaya a2 ehliyetimi de işleteceğim var olan b ehliyetime, sonra istanbul'a gitmeyi düşünüyorum.

Motoru aktif olarak kullanıyorum sorun yok ama ilk uzun yol tecrübemi yaklaşık 30-40 km mesafeye giderek yapmayı düşünüyorum daha sonra ay sonuna doğru bayrama falan istanbul'a gitmeyi düşünüyorum. Bulunduğum yerden yaklaşık 180 km civarı.

İlerleyen zamanlarda Çanakkale şehitlik vs gibi yerlere de gitmeyi düşünüyorum..

Teçhizat olarak sadece dizlik kaldı alacağım.Kask iyi, mont ise ZAIN marka dirsek omuz vs korumalı monttur. Topcase normal bir üründür 70 tl ye aldım. Yan çanta düşünüyordum hatta buldum alacaktım baktım ki demir aparat vs vazgeçtim depo üst çanta alayım dedim. Topcase ye takım çantası, ilk yardım çantası, motor ve kendim için yağmurluk vs koymayı düşünüyorum kopma kırılma fazla yük binmesin.

İlerleyen zamanlarda günü birlik veya bir kaç günlük kamp yapmayı da düşünüyorum. Kamp malzemem herşeyim var :) internetten uygun fiyata çadır aldım 4 kişilik :) daha sonra yine aynı şekilde şişme yatak aldım 2 kişilik yastıklı falan :), termos vs derken ıvır zıvır malzemelerim var. Tek eksik kalan kamp çantasıdır, onu da 45-55 lt arasında almayı düşünüyorum ve motosiklette oturduğum zaman topcase ile benim aramda kalan sele de ki boşluğa kancalı ve ahtapot lastikler ile bağlayarak yoluma devam ederim diye düşünüyorum. Sırta takılmaz sonuçta hem çanta büyük olur hemde en önemlisi güvenlik zaafiyeti olur savurur, yorar vs bir sürü şey.

Neyse daha konuşacak ve alınacak çok yolumuz var hayırlısı bakalım şu ehliyetimizi alalım daha sonra forumdaki tecrübeli kişilerin yorumlarını ve deneyimlerini dikkate alarak bilinçli bir şekilde işimize gücümüze yolumuza bakalım.

Önce emniyet, sonra hareket..!

Kalın sağlıcakla.

---------- Mesajlar birleştirildi - 11:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:06 ----------

Arkadaşlar bir de lastiklerle ilgili sorum olacaktı. Motosiklet 2013 mart ayında alınmıştır yani yaklaşık 15 aylık motosiklettir ve sürekli kullanılmamıştır.

Takip ettiğim kadarıyla fabrika çıkışı lastikler iyi değilmiş, ne tür lastikler önerirsiniz veya daha yeni birisi benim için yeterli mi ? uzun yolda vs sıkıntı çıkarır mı ? hız tutkunu biri değilim kendi halimde süzülüp gitmek isteyenlerdenim. En azından önümüzde yaza kadar bu şekilde devam etsem daha sonra Michelin ön ve arka lastik alsam yeterli olur diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
konuyla alakası yok ama herkes direksiyon sınavına giriyor ben kursa gidiyorum 19-20 sinde diyor bu nasıbi saçmalık hepsi aynı zamanda olmuyormu ya :S

edit:sade yol yapçaksaız michelin pilot sporty yada street sanırım onlar uygun

arada araziye girerim diyrsanız pirelli duratraction ön lastikler 2.75 ama bizim jantlara uyuyor endişe etmeyin

Ben üstündeki lastikleri çok sevdim, yol tutuşu çok kötü ama sağlamlığı bir o kadar iyi.

Michelinlerin eriyip gittiği köy yollarında, çakıl taşları üzerinde gayet sağlamca duruyor benimkiler.

Arka top case + yan çantalar ( soft çanta diyollar )+ kamp çantası ile motor f650gs gibi oluyor zaten.

Depo çantası o kadar önemli değil, al gitsin ucuzundan bir tane.

Lastik olarak pirelli dura traction var ve michelin pilot street var. Eskiden pilot sporty vardı ama kaldırdılar.

Lastiklerim eskimesin uzun vadeli kullanayım lastik masrafım olmasın lastikler ısınmak nedir bilmesin yol tutusu olmasın ıslak zemine girmem girersemde artık Allaha emanetim yapacak bir sey yok dersen CeSeTlerle.devam edersin lastik sonuçta

Sportynin fazla yumusak olması memleketimin dandik asfaltında dezavantaj oluyor Sporty yerine street tercih edilmeli 1.000 kmden sonra önü street arkayıda sporty ile degistirmistim ircsi olur savası olur ama o orjinal cesetlerle o iş olmaz lastikler biraz eskisin sonra degistiririm diye düsünme orjinal lastikler gercekten çöptür

Teşekkür ederim yorumlarınız için. Valla bakalım artık sorun çıkarırsa değiştirim ama çok çok yeni lastikler yıpranmamış çünkü o kadar uzun yol yapmadı ki daha 3500 km de motosiklet :) ve hızlı yada profesyonel kullanan birisi değilim normal kullanıcıyım. Bakalım artık kışı atlatayım büyük ihtimalle 2015 yaza girerken değişirim.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:06 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:01 ----------

Ben üstündeki lastikleri çok sevdim, yol tutuşu çok kötü ama sağlamlığı bir o kadar iyi.

Michelinlerin eriyip gittiği köy yollarında, çakıl taşları üzerinde gayet sağlamca duruyor benimkiler.

Arka top case + yan çantalar ( soft çanta diyollar )+ kamp çantası ile motor f650gs gibi oluyor zaten.

Depo çantası o kadar önemli değil, al gitsin ucuzundan bir tane.

Lastik olarak pirelli dura traction var ve michelin pilot street var. Eskiden pilot sporty vardı ama kaldırdılar.

Zaten topcaselere getirilen kanundan dolayı bu gidişle yan çanta alacağım heralde tabi buna birde aparat vs almak yaptırmak lazım :)

Depo üst çantayı dediğim gibi ıvır zıvır malzemeleri doldurmak için el altında birşeylerin olması için almayı düşünüyorum. 45-70 tl arası çantalar var heralde onlardan alırım.

Kusura bakmayın hâlâ yükleyemedim fotoları. İnternet paketimin kotası doldu acayip yavaşladı. O yüzden foto atamıyorum. Wifi bulduğum ilk yerde atacağım unuttum sanmayın :)

Bu arada eğimli yerlerde ara ara 120li hızları gördüm. Düşecekmiş gibi bir hissiyat oluşmadı. Gayet iyi tutuyor şimdilik. Ben de 1-2 kere kullandım daha. 200kmlik yol yaptım 1 günde. Bir sıkıntı çıkarmadı çanta.

Son düzenleme:
Kusura bakmayın hâlâ yükleyemedim fotoları. İnternet paketimin kotası doldu acayip yavaşladı. O yüzden foto atamıyorum. Wifi bulduğum ilk yerde atacağım unuttum sanmayın :)

Rica ederim ne demek ya biz her zaman burdayız ayıpsın :) Bir hafta içinde alacağım zaten malzemeciye gidip kendi elimle bakıp deneyip alacağım. Kalın sağlıcakla.

Uzun zamandır bekletiyorum. İftara gittiğimiz yerde wifi buldum ordan yükledim fotoyu :) Umarım faydası olur..

Bu fotoyu 200km geziden geldikten sonra çektim. Sadece eldivenleri çıkarıp direk telefona sarılmıştım :queen:

selamlar. hazır mh 125 drift sahiplerini burada bulmuşken ben drift almayı düşünüyorum daha önce 100 lük kullandım driftte zorlanır mıyım ? iyi motor mudur artıları eksileri nelerdir biraz fikir beyan ederseniz sevinirim 3000 tl motosiklet için bütçem var...

selamlar. hazır mh 125 drift sahiplerini burada bulmuşken ben drift almayı düşünüyorum daha önce 100 lük kullandım driftte zorlanır mıyım ? iyi motor mudur artıları eksileri nelerdir biraz fikir beyan ederseniz sevinirim 3000 tl motosiklet için bütçem var...

Aynı sizin durumdayım :)

Daha önce 100'lük sürdüysen tekrardan 125'lil motor alma. Yaz tatilinde bir miktar çalış, kenara 1000 - 1500 daha at yine çin malı bile olsa 250'lik al, yada 2. el biraz eski model 250'lik honda falan bak.

Öncelikle tavsiyem drift kullanıcıları başlığına bakmanız. Biraz göz gezdirin ön izleniminiz olur en azından.

Kişisel yorumuma gelirsek.. Şansınıza ben de 100lük cub motordan geçtim drifte :) mondial snappyx vardı. Eşekten inip ata binmek gibi oldu benim için. Kesinlikle drift çok daha rahat ve seri.
Cub ile de 200km yol yaptığım oldu bir günde. Drift ile de yaptım. Bakımlı olunca ikisiyle de yol yapılıyor ama Cubta yol bitmiyor. Araç sollayacak oluyorsunuz sıkıntı. Bir de yüklü olunca bir işkenceye dönüşüyor. Yüksek hızdaki titreşimi de cabası. Drift alırsanız kesinlikle pişman olmazsınız, hele hele 100lük motordan sonra.(100lük motordan kastım cub motorlar. Aralarında çok fark var bana göre)

Zorlanma durumu olsa bile birkaç gün olur. Boş bir arazide birkaç gün çalışın sonra yavaş yavaş alışırsınız motora. Zor bir yanı yok açıkcası. Ben 250cc düşünüyordum. Düşüp kalkarım diye 125cc alayım dedim. Servis imkanlarından dolayı mondial almak zorundaydım drifti seçtim. Şuan memnunum. Ufak tefek sorunlar illa ki çıkarıyor. Mesela gezide bazı yerlerde zorladım motoru(araba,tır sollamak zorunda kaldım vs). Geldiğimde kafa grenejındaki bi vida yoktu :) dikkat edip bakımını yaptığınız sürece sıkıntı çıkarmaz.
Biraz genel yorumladım, tecrübemin yettiği kadar. Özellikle sormak istediğiniz soru varsa sorun, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Uzun zamandır bekletiyorum. İftara gittiğimiz yerde wifi buldum ordan yükledim fotoyu :) Umarım faydası olur..

Bu fotoyu 200km geziden geldikten sonra çektim. Sadece eldivenleri çıkarıp direk telefona sarılmıştım :queen:

[url]http://i.hizliresim.com/4YDok7.jpg[/url]

(Mobil)
Cok tesekkur ederim :) sanirim alt kismi kanatli olan canta sizinki, onu fiyatida yuz lira olmus :) neyse artik bakacagiz bir caresine :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar