Arkadaşlar Merhaba,
Yaklaşık 9 senedir kullandığım 1999 model 50000 km de Dragstar 650 motorum bu sene fena halde canımı sıkmaya başladı. Bu zamana kadar 40000 Km yaptık sıkıntı yaşatmayan bakımları muntazam yapılan motorum artık beni üzerine benzin dökme kıvamına getirmeye başladı.
Sorunum bir anda peydahlanan TİTREŞİM Belası.
Geçen sene var olan Cobra egsozlarım paslanması ve motora yakışmayan bir hal aldıktan sonra öncesinde kullandığım Vance Hines leri takmamla başladı. (Yani bana öyle geliyor)
Egsozları taktıktan sonra peydahlanan titreşimi karbüratör, senkron ve sübap ayarına yorup pek üstüne gitmedim, sonrasında yağmurlar derken motor krikoya kalktı.
Sezon başında sübap, senkron vs. ayarları yapıp titreşimin geçeceğini düşünürken bizim titreşim aynen devam.
Sorun şu şekilde yaşanıyor.
Sanıyorum 3000-4000 devirlerde benim duyup da bu zamana kadar kimsenin duyamadığı bir sesle titreşim başlıyor. Bu ses ve titreşim her viteste oluyor ve özellikle 5. Vites 70 km/s hızın ardından yapılan 20 KM yol dahi çekilmez bir hal alıp durduğum yerde kendime gelmek için 20 dakika da dinlenmem gerekiyor.
Bu motor önceden de titreşim yapardı tüm dragstarlar gibi ama 130 km/s üzerinde yapardı.Bu da çok rahatsız etmezdi.
Motorun gidişinde problem yok acaba motor kompresyson ve çekişten düştümü, motorda mı problem var diye düşünüp geçenlerde gazladım sonuna kadar gitti. Kompresyonda tabi az da olsa egsozdan dolayı düşüklük var ama o da çok değil.
Titreşim motoru boşa alana kadar (debriyaja basmak) devam ediyor debriyaja bastığım anda azalıyor ve 20 sn sonra kaç km ile gidersem gideyim tamamen bitiyor.
Motoru gösterdiğim bir kaç usta ve servis şunları dedi,
Yamaha Servis; eksantrik zinciri değişecek motor inecek,
Başka bir usta eksantrik değil, olsa bile motorun inmesine gerek yok,
Başka bir usta debriyaj tasından yapıyor olabilir. (Balatalar 2 sene önce değişti)
Başka bir usta Şaftta sıkıntı var bakalım,
Başka bir usta defransiyel de problem var bu titreşim aktarmadan geliyor... Defransiyel bana mantıklı geldi çünkü hem ses arkadan geliyor gibi duyuyorum hemde daha önceden defransiyelin jant üzerine takılan freze dişi yemiştim.
Ben bu işin içinden çıkamıyorum,
Bu tarz bir problem yaşayan bir arkadaş ya bir tanıdığınız bir arkadaşınız varsa bana yardımcı olmanızı rica ederim.
Senelerdir çok severek bindiğim motorumu artık benzin döküp yakma kafasına geldim. Binmek istemiyorum...
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Saygılarımla,
Ufuk