YAmalube yağ ve motorda . 1.2 viteslerde isininca tak diye ses geçislerde

ARkadaşlar merhaba kafama takilan bir soru var bu yamalube denilen yağlar iyimidir yada motora tam sentetik 10.40 castrol mu koymak iyi garantiden çikarmi çikarsa sikinti yasarmiyiz. motor 400 km de yamaha wr 125 x birde ilk 200 km de vites geçişlerinde tak diye ses yapmiyordu şimdi yapiyor bu normal bişeymi? Birde 1000 ilk bakiminda yağ dişinda neler değişiyor yada degismeli sizce? Ve ilk bakimda şuna dikkat et diceginiz bisey varmi arkadaşlar bu arada wr 125 x alcak arkadaşlara şöle söleye bilirim motor gerçekten keyifli tavsiye ederim. 400 km oldum sıkı makina.

Saygilarimla.

Merhaba osis.

Bende yeni aldım sayılır şu an 2500 km deyim. İlk bakıma gittiğimde Yamalube yağdan koydular, sordum; daha kaliteli bi yağ varsa ondan koyabilir miyiz? diye, Usta yamahanın kendi yağı,en iyisi bu dedi. Ayrıca başka değişen bişey olmadı.

1000 km bakıma götürene kadar bende çok tedirgindim, Ustaya sürdürdüm motoru gezdi geldi, "cillllooop gibi hiç bi sıkıntısı yok Yamaha bu" dedi.

Ama o bahsettiğin "tak" sesi bendende geliyor, yakında gider sorarım ustaya. Normal mi değilmi sende öğrenirsen, bizi bilgilendirmen dileyiğle.

Selametle ::piloot::

Forumda bir çok YBR kullanıcısının Yamablue yerine Castrol kullanmanın vites geçişlerinde ciddi anlamda fark yarattığını yazdıklarını okumuştum. Birazdan daha deneyimli üyeler sizi bilgilendirir. Ben de YBR düşünüyorum yakın zamanda, takipdeyim :)

Merhaba osis.

Bende yeni aldım sayılır şu an 2500 km deyim. İlk bakıma gittiğimde Yamalube yağdan koydular, sordum; daha kaliteli bi yağ varsa ondan koyabilir miyiz? diye, Usta yamahanın kendi yağı,en iyisi bu dedi. Ayrıca başka değişen bişey olmadı.

1000 km bakıma götürene kadar bende çok tedirgindim, Ustaya sürdürdüm motoru gezdi geldi, "cillllooop gibi hiç bi sıkıntısı yok Yamaha bu" dedi.

Ama o bahsettiğin "tak" sesi bendende geliyor, yakında gider sorarım ustaya. Normal mi değilmi sende öğrenirsen, bizi bilgilendirmen dileyiğle.

Selametle ::piloot::

mrb otomana hayirli olsun motorun.. kazasiz belasiz ins...

motor farklı ancak motor ısındıktan sonra vites geçişlerinin sesli ve kemikli olması sorununu ben de yaşamıştım. hatta 1 ve 2 arası vites çoğu zaman takılıyordu. motorda 10-40 castrol vardı. sonra 10-50 sentetik castrol koydum, durum epey iyileşti. 4bin bakımında bu kez motul 10-50 koydum. hiç bir şikayet kalmadı. ne ses, ne takılma.

bence sorunun motor ısındıktan sonra ortaya çıkması yağın ince kaldığını gösteriyor. 10-40 yerine daha geniş ısı aralıklı sentetik 10-50 yağ sorunu çözüyor. siz de bir deneyin, 10-40 yağ ile 10-50 yağ arasında en fazla 10-15 lira fark var. konfora değiyor.

eski ybr motoruma yamaha yamalube koymuştu vitesleri çok sertleştiriyor. üstelik benim motorda acaip bi vites boştayken sürtme sesi yapmaya başlamıştı. ve 1500 km sonra çıkarttığımda balçık gibi yağ akmıştı. Ben hiç beğenmedim sonra castrol koydum sesler azaldı. Kendi yağınızı götürün bunu koyunca garantiden çıkarmı deyin çıkar derse yamalubeye devam değil derse castrol motul vs varken yamalube niye?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar