İzmoto- izmir yamaha yetkili servisi(!)?
Arkadaşlar sizlere buradan duyurumdur...
Ben bugün yamaha MT07 motorumu 1000 km servis bakımı için söz konusu yere götürdüm. Daha önce bu servis için olumsuz kelimeler duymuştum ama kulak arkası yapmıştım.
Doğruymuş.
Kesinlikle MEMNUN KALMADIM.
Ben işin içinde olan makina mühendisiyim ve konuşurken teknik konuşmaya çalışırım. Bahse konu servisteki uzun saçlı arkadaş bana aklı sıra ders vermeye kalktı. Karşısında 20 yaşında çocuk var sandı.
Şimdi nerden çıktı bu konu diyeceksiniz.
Benim bildiğim servise giren bir araç müşteriden alınır ve A'dan Z'ye elden geçirilir ve ondan sonra müşteriye teslim edilir.
Bu arkadaşlar sözde bin km bakımında yağı ve filtreyi değiştirip bakım yapıldı diye motoru bana teslim ettiler.
Alınan ücret 210 TL.
Motoru teslim aldığımda zincir yağlanmamış (büyük ihtimal hiç ellenmemiş, lastik hava basınçları kontrol edilmemiş, motor yıkanmamış) olarak gördüm.
Yetkili servise teslim edilen motosikletin zincirini yağlamak sürücünün vazifesiymiş....
Gülermisin ağlarmısın...
Bu nasıl bir servisçilik anlayışıdır ki bakıma gelmiş motorun tahrik zincirini yağlamak kullanıcıya bırakılıyor.
Zincir yağlamak tabiki vesair zamanlarda kullanıcının yapması gereken bir işlem ama bakıma gelmiş motorun zincirini yağlamak servisin işidir.
Ben arabamı bakım götürdüğümde servis elemanı arabanın önünden girer arkasından çıkar; bakmadık yer bırakmaz ve sonrasında yıkamaya verir ve müşteriye araba temiz teslim edilir ki arabanın bakıma girdiği görsel olarak belli olsun.
Bu kendilerini servis oldum sanan arkadaşlar motoru yıkama zahmetine bile girmemişler.
Neymiş , onlarda yıkama yokmuş.
E peki sorarım size ne var sizde?
YIKAMA YOK,(müşteri yapacak)
ZİNCİR YAĞLAMA VE AYAR YOK,,(müşteri yapacak)
LASTİKLERİ KONTROL ETMEK YOK.,(müşteri yapacak)
BAKIM SONRASI GENEL KONTROL YOK,(müşteri yapacak)
BEN MEMNUN KALMADIM, buradan bugün yaşadığım olayı sizinle paylaşıyorum, bilesiniz.
Bundan sonrada kesinlikle motorumu götürmem oraya, Sizlerin de götürmenizi tavsiye etmem.
Servis olabilmek için daha çok ekmek yemeleri lazım.
Öğrenecekleri çok şey var daha, tabi bu kafayla ne kadar götürebilirlerse?