Yakıt tüketimi ile ilgili ara ara birşeyler yazacağımı söylemiştim.
Aldığım günden beri 1300km yol yaptım.
7 kez yakıt aldım.
Genelde yakıt ikazı verir vermez yakıt almaya dikkat ettim. Bu da çoğu zaman 9.5-10lt yakıta denk geldi.
Her depoda yakıt tüketimim biraz daha düştü.
İlk depoda 4.9 litre/100km olan tüketim, son 2 depo itibarı ile (rodaj bakımının yapılmasından sonra) 4.1 civarında dolanıyor.
Ben motosikleti gittikçe devirli kullanacağım için yakıt tüketimi biraz daha yükselir diye düşünüyordum, ancak MT-07 ile 6-7 bin devirleri geçmeye pek gerek kalmıyor.
Bu noktadan sonra tüketimin bu civarda sabitleneceğini düşünüyorum. Yolumun yarısını ağır trafikte, yaptığımı da ekleyeyim.
Bugünün fiyatları ile 0.20 kuruş/km
Arkadaslar cıhanaskın ın yaptıgı radyator koruma.ıcın almak ısteyenlerı.bır araya toplayıp toplu yaptırsak ?
arkadaşlar ben 800km civarındayım. şöyle bir sorun oldu.şimdiye kadar iki kere oldu, acaba sizde de oldu mu diye merak ediyorum;
kırmızı ışıklara da gelince ikinci vitesten birinci vitese attığımda (elim debriyajda çekili ve hızım çok az 10km/h falan durmaya yakın.) motor stop etti ! yani ikiden bire attıgımda kendi kendine sebepsiz stop ett, ve bu iki kere başıma geldi. ilki 400-500 kmlerde, ikincisi bugun 800 kmlerde. onun haricinde şıkırtı falan kesinlikle gelmiyor motordan yağ gibi gidiyor.
merhaba hocam, vardı elimizde fakat şu anda hiç kalmadı arka sehpa, ön de 4-5 tane var![]()
eğer üretmeyi düşünüyorsanız ilk alacaklardan birisi olurum.
bu arada o şıkırtı yada cızırtının gelmediği 07 yok galiba arkadaşlar. Hızlı giderken pek belli değil ama yavaş sürüşlerde özellikle tünellerde falan çok dikkatimi çekiyor. sonra basıp unutuyorum![]()
özellikle duvar boyunca olan bir yoldan geçerken daha çok duyuyoruz bu sesleri. ben 2 gün kullanamadım motoru, çekişi düşmüş gibi hissettim ama öyle değildi. sanırım kafaya takınca bişeyi ya da "dur lan kesin burda bi bozukluk var" dediğimizde daha çok belirginleşiyor. Sonuçta naked motor, motoru kapatan bir grenaj yok, bu da tüm sesi duymamıza sebep olur diye düşüyorum. Üzeri grenajlı olsa bu sesler kesilir miydi ya da biz artık duymazmıydık bilemem.
Bu arada arkadaşın yaptığı radyatör koruma gerçekten çok güzel. Fotoğraftan mı öyle gözüküyor bilmiyorum ama, delikler biraz fazla büyük değil mi? Arasından taş girebilirmiş gibi geldi bana.
arkadaşlar ben 800km civarındayım. şöyle bir sorun oldu.şimdiye kadar iki kere oldu, acaba sizde de oldu mu diye merak ediyorum;
kırmızı ışıklara da gelince ikinci vitesten birinci vitese attığımda (elim debriyajda çekili ve hızım çok az 10km/h falan durmaya yakın.) motor stop etti ! yani ikiden bire attıgımda kendi kendine sebepsiz stop ett, ve bu iki kere başıma geldi. ilki 400-500 kmlerde, ikincisi bugun 800 kmlerde. onun haricinde şıkırtı falan kesinlikle gelmiyor motordan yağ gibi gidiyor.
Bende de benzer bir sorun oluyor.Debriyaj sonuna kadar cekikken,gaz vermek istiyorum bazen.Ama gaz kolunu boyle 2-3 mm cevirdigim anda tak diye stop ediyor.Ve bu senin de dedigin gibi 10-20 km hizla giderken oluyodebriyaj tamamen cekik olmasina ragmen boyle stop etmesi cok enteresan.hala da ediyor.
Bir de soyle bisi geldi basima.motoru teslim alali 2 bucuk hafta olucak.Daha gecen cuma gunune kadar arkadasimin bayiisine gidip sormasam cozemiycektim1.vitesteyken marsa bastigimda ayaklik kalkik ve debriyaj cekili olmasina ragmen motor calismiyordu.ve bu durum trafikte stop ettigi zaman tekrar calistirmak istedigimde basima geldi kac kez.cok boktan bi durum.Illaki bosa alacaksin oyle calisiyodu motor.o da haliyle cok urastiriyor tabi.Neyse gittim arkadasimin bayiisine.Anlattim durumu.Adam oturdu ustune bakti dedi ki debriyaj musur kablosunu takaya unutmuslar dedi aldigin yerde
hakkaten de kucuk bi ucu varmis kablonun ve bosta duruyomus.gidnun altinda kaldigi icin de farketmedim hic.Adam onu bi takti ve motor vitesteyken artik caliyor cok sukur
) bu basimiza gelen stop etme durumu da acaba diyorum debriyajla ilgili baglantilarda olabilirmi...